Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо не достигаш оргазъм?!

Ина Сарафова
 

Оценка: (4/5)

Да си го кажем честно - понякога финалната отсечка в леглото може да се окаже супер неравна и въпреки огромното ти желание този чувствен преход да ти се опре. Ето защо е добре да овладееш някои основни техники, които ще ти помогнат да изкачиш бавно, но славно Олимп на насладата. Виж кои са най-важните стъпки в еротичното катерене нагоре!

Защо не достигаш оргазъм?!

Не се отказвай доброволно от собственото си удоволствие!

На самообслужване
Доста странно, но факт: необвързаните от нас не прибягват до самосиндикално задоволяване по-често от обвързаните. Нещо повече - тези, които живеят със секс партньора си, го правят най-често. Казват, че апетитът идвал с яденето...

 

Да... да... и... по дяволите, НЕ! Имаш чувството, че в момента, в който гаджето ти се прибира вкъщи, оргазмът ти си събира багажа и си обира крушите. Но вместо да проклинаш лошия си късмет, или натрупания стрес (който с днешна дата не е виновен единствено за глобалното затопляне), по-добре вземи нещата в свои ръце и покачи значително чувствения си потенциал. Като начало виж дали причината не е в твоя телевизор. Според психолозите ние жените често несъзнателно се вманиачаваме на тема Моето удоволствие. И в стремежа да си получим нашето (голямо О), забравяме една простичка истина: не е честно да разчиташ другия да те метне на гърба си и да запълзи нагоре, влачейки и двама ви към похотливото било. Всъщност покоряването на върха на удоволствието всеки път не е голяма философия, стига да отстраниш следните плътски препятствия по пътя си.

Плътско препятствие 1
Вихреното препускане през увертюрата

Един до болка познат сценарий: твоят човек е нетърпелив да се стигне до „същината на нещата“, тоест акта. Проблемът е, че ти не си съвсем готова. Но се страхуваш, че ако поискаш още малко време и въвеждащи маневри, той ще си помисли, че или си супер взискателна в леглото (какво остава извън него), или че му намекваш, че не се справя добре. И тогава има реална опасност крехката му еротична муза да го напусне. А може би спадаш към доста голямото число жени, които се срамуват да проявят каквато и да било гореща активност? Ето защо просто полягат възнак на чаршафите и чакат да видят какво ще стане. Каквито и да са причините да препускате през уводната фаза, трябва да се намесиш в ставащото и дискретно да регулираш темпото в името на собствения си блестящ финал.

Малко успокоителна научна фактология във връзка с темата: на повечето жени им е нужна около 20-минутна еротична стимулация, за да влязат в зоната на оргазма, при която клиторът достига най-високите си нива на чувствителност, а цялото тяло се превръща в изопната струна на удоволствието, която резонира и при най-малкия допир. Ако се пропусне тази начална фаза на покачване на похотливите градуси, достигането на кулминацията става значително по-трудно и... измъчено като резултат. Извод: това с 20-те минути си е каприз на природата, не твой. Не бива да се упрекваш, че не си способна да финишираш, секунда-две след като той те докосне (всъщност има и такива жени). Двадесет минути може и да ти звучи като сериозна цифра време, но ако гаджето, с което си си легнала, е свястно, няма да има нищо против да ги изтрае.

Всъщност това е чудесна възможност да го помолиш да те доведе до еротичната точка на кипене. Ето как: „Винаги ми е било трудно до свършвам при самия акт. Така че казах на Милен да не се притеснява за мен и да не се разстройва, ако не получа оргазъм - разказва Малинка (27 г.). - Една нощ той ми нареди да се отпусна и просто да се насладя на нещата, които ще направи. След като достигнах връхната точка, ме погледна много нежно и ми каза, че обожава да гледа как се гърча в ръцете му. След това, когато влезе в мен, за изненада и на двамата успях да свърша втори път“. Според сексолозите подобно развитие не е никакво чудо: техните проучвания сочат, че оргазмът по време на любовната игра повишава шансовете ти да кулминираш отново в разгара на същинската част.

Плътско препятствие 2
Превключването на друга станция

Всички знаем, че е човешко да се разсееш дори и в най-сюблимния момент. Да те е навестявала мисълта „Боже, това моите черва ли са?“ или „Май бедрата ми вчера не бяха толкова дебели. Защо ми трябваше да ям онзи шоколад?!“. Ясно е, че след такива безрадостни констатации еротичният ти заряд отива на пух и прах и оргазмът започва да се изплъзва между пръстите (на краката) ти. Причината за това похотливо предателство: мозъкът е важна част от сексуалния ти опит, от усещането ти за еротика и чувственост и от процеса, при който в тялото ти се произвеждат хормоните на доброто настроение. Всяко разсейване на вниманието ти встрани от нещото, което правиш в момента – ъ-ъ… Какво беше то?… А, да. Секс! - не само че може да породи конфликтни мозъчни импулси, прогонващи възбудата, но на всичкото отгоре гарантирано снижава чувствително остротата на сетивата ти.

Така че следващия път, когато се усетиш как, докато плъзгаш ръце по кожата му, или се опитваш да влезеш в ритъма му, правиш наум списък на задачите в офиса, ВЕДНАГА СЕ СПРИ! Ако не го направиш, рискуваш да превърнеш интимната ви фиеста в невероятно фиаско. Което ще те вбеси толкова силно, че на другия ден няма да можеш да свършиш нищо от онзи офисен списък. Знаеш ли как да престанеш да мислиш (направо не можеш да повярваш, че чуваш подобен въпрос, нали)?

Като начало се концентрирай изцяло върху всяко миниатюрно късче наслада, което получаваш. Съсредоточи се върху усещането как гаджето ти се движи в теб и върху начина, по който реагира тялото ти на тласъците и ласките му. После започни да се докосваш сама и ако и това не помогне, предложи да смените позата, така че по-лесно да отвориш нова еротична страница.

Пробвай и един суперполезен трик за едновременна концентрация и отпускане от йогата - бавното и дълбоко коремно дишане. Най-добре го упражни предварително, за да си сигурна, че ако ти се наложи да го използваш, ще го направиш правилно. За целта легни на земята, отпусни се, затвори очи и постави едната си ръка върху корема. После започни да вдишваш бавно през носа, като раздуваш корема, докато го изпълниш докрай с въздух. Трябва да усещаш как ръката ти бавно се издига нагоре. После издишай също толкова плавно през устата. Друга много полезна за секса йога практика е кръговото дишане, при което двамата се стремите да синхронизирате вдишванията и издишванията си. Тя ще прикове вниманието ви изцяло върху физическия ви контакт и ще ви помогне да влезете в ритъм и да изравните темпото си. А това е напълно достатъчно за един еротичен отскок. 

Плътско препятствие 3
Пренебрегването на вълшебната ти К-точка

Направо е кощунство от твоя страна да пропускаш това супер ключово местенце (да не говорим колко ни разочароваш след всичките ни описания, подробни напътствия, пътеводители и прочие по темата!)... Помисли си, че става дума за G-точката, нали? Добре, значи си си научила урока. А сега чуй и това: макар че G-точката многократно е посочвана за еротичния ти земетръсен епицентър, всъщност най-щедрият извор на сексуална наслада за теб по време на секс, си остава клиторът. По простата причина, че в него са съсредоточени повече нервни окончания, отколкото вътре във вагината. Това е и причината много жени да не могат да достигнат оргазъм без стимулация в тази зона.

Защо не достигаш оргазъм?!

 
Как да я получиш в разгара на същинската част? Ако стане наготово, би било просто перфектно. Истината обаче е, че малко мъже се сещат да го правят – било защото се потапят изцяло в своите усещания, било защото самата поза не им позволява нужната подвижност, или ангажира и двете им ръце, или защото просто не са научени. Така че в голям процент от случаите ще ти се наложи да положиш малко или повече грижи за собственото си удоволствие. Идея 1: Премини в ездачката, извий тяло към него и започни да триеш таза си в неговия. Идея 2: в мисионерската поза притисни максимално плътно краката си един към друг и започни да движиш бедра в кръг. Идея 3: помоли или просто хвани ръката му и я насочи към горещата си точка, докато сте в кучешката или ездачката. И накрая: винаги можеш да поемеш ръчната самоинициатива. Мъжете обожават подобна еротичната гледка.

Плътско препятствие 4
Забравила си да минеш през тоалетната

В пожара на страстта лесно можеш да пренебрегнеш куп дребни подробности... като пикочния си мехур например. Когато гаджето ти се натъкне на G-точката ти по време на секс и започне да я стимулира обаче, това може да доведе до твоето неочаквано откритие, че страшно ти се ходи по малка нужда. Точно сега ли намери?! Причината: участъкът удебелена кожа във вагината, щедро снабден с нервни окончания, е заобиколен от т. нар. парауретрални жлези, които на свой ред са свързани с пикочния мехур. Така че внезапно възникналото желание да посетиш тоалетната може да се окаже съвършено фалшиво. Едно обаче е сигурно: ти се стягаш и не можеш да свършиш. Ситуацията се усложнява допълнително от още една физиологична изненада: според група сексолози при оргазъм тялото на някои жени отделя еякулационна течност (своеобразен еквивалент на мъжкото изпразване), което ние бъркаме с уриниране. И в мига на неговото освобождаване свиваме рязко влагалищните си мускули и практически секваме оргазма си. За щастие, този отвсякъде неприятен проблем има супер елементарно решение: използвай тоалетната непосредствено преди секс. Тогава ще си сигурна, че сигналът за пълен пикочен мехур е лъжлива тревога. Така ще можеш да се отпуснеш и да се насладиш на пика на насладата си. А пък визитата на двете нули след секс снижава значително риска да получиш инфекция на пикочните канали.

Плътско препятствие 5
Прекалено често сменяте пози

Еротичната акробатика несъмнено е забавен и находчив начин да запазиш сексуалния си живот вълнуващ, но изпробването наведнъж на всички похотливи възли, за които сте прочели и научили, прави трудно пресичането на финалната линия. Неслучайно едно от най-често срещаните описания на оргазма е “приливна вълна”. На същия приливен принцип възбудата ти постепенно набира скорост, увеличава се и залива цялото ти тяло. Тоест, ключът към сексуалното задоволяване е устойчивата стимулация на ерогенните ти точки в една поза, която поетапно да покачва чувствените ти нива. Ако след като постепенно увеличавате темпото и всичко си тече по мед и масло, в момента, в който ти усетиш приближаването на финала, решите да смените конфигурацията, рискът да изгубиш инерцията си и 100%-овия оргазъм става голям. Дори и за зла беда да се окажем добри пророци и точно тази печална участ да те сполети, не се депресирай! Не всичко е изгубено. Ако по някаква причина ти се наложи отново да потеглиш на първа, не изпадай в паника. Застанете отново в щастливата ти поза и дайте начало на нова чувствена експедиция. 


Виж ощеНово в Cosmo