Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо хората стават асексуални?

 

Оценка: (0/5)

Четвъртата сексуална ориентация

Прекалената сексуализация на съвременното общество и култура са отблъснали около 70 милиона души в света.

Те доброволно са избрали да бъдат сексуално неактивни. Тези хора попадат в нова категория, определяна като "четвърта сексуална ориентация", пише в новата си книга професор Богерт. Учените все повече обръщат внимание на асексуалните.

Тези хора винаги са съществували, но едва напоследък открито и без свян започнаха да проповядват своята безполовост. Според Антъни Богерт хората без сексуални влечения се делят на две категории. Едните все още имат някакъв полов нагон, но те не го насочват към другите и предпочитат да се самозадоволяват, а другите въобще не изпитват полово влечение.
В новата книга на професора "Да разберем асексуалността" е изтъкнато, че някои от асексуалните хора имат нормално либидо, но не са привлечени полово от потенциални партньори.Те са готови да изградят здрава емоционална връзка с тях, да имат деца, но направени ин витро, за да се избегне любовният контакт.

Първи на този феномен обръща внимание сексологът Алфред Кинси в края на 40-те години на миналия век.
Той създава скала от 0 до 10, като с 0 отбелязва пълната хетеросексуалност, а със 7 – пълната хомосексуалност. Асексуалността Кинси поставя в отделна категория – Х. Ученият установява, че много повече жени, отколкото мъже са асексуални. Феноменът като че ли е забравен, докато през 2004 г. проф. Антъни Богарт от университета Брог в Канада не публикува обширен труд, според чиито заключения близо 1% от хората по света са асексуални.


„Не искам секс!“ -  казва Жулиен.
27-годишният компютърен специалист Жулиен разкрива пред АФП, че преди пет месеца се е срещал с жена и е правил секс по-скоро за да задоволи нейното желание. Започнал да се чувства ненормален и депресиран, тъй като не изпитвал желание за плътско общуване. Научил за явлението асексуалност, когато започнал да ходи на консултации при сексуален психолог. След време се запознал с дама, която също като него нямала интерес към мачкането на чаршафите, което му върнало самочувствието на нормален човек.


Пол, вицепрезидент на френската Асоциа за видимост на асексуалността (AVA) обяснява, че не става дума за въздържание.
"Обществото представя секса като нещо задължително.
Това, което ни притеснява, е, че отсъствието на сексуалност или липсата на желание за секс се приема като нещо нередно, предизвикано от психологически фактори". "Асексуалността е форма на сексуалността. Тя принадлежи към многообразието на човешката сексуалност и е много по-важно и стойностно да бъде признато нейното съществуване, отколкото да бъде осъждана и критикувана".

Продължава...

  • Начало
  • Четвъртата сексуална ориентация

Виж ощеНово в Cosmo