Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Върни обратно сексуалното си самочувствие

 

Оценка: (0/5)

 
 

Първото сексуално преживяване е повод за безброй притеснения, но това не единственият случай, в който мисълта за полов контакт те кара да се свиеш срамежливо в ъгъла.

Върни обратно сексуалното си самочувствие

Много хора минават през периоди на въздържание в по-късна възраст. Възможно е дори мисълта за секс да предизвиква неудобство у тях.

Съществуват десетки причини защо някой решава да не прави секс (развод, загуба на любим човек, раздяла, затруднения в намиране на правилния партньор) и на засегнатия човек започва да му се струва, че никога не е правил секс. А когато му се наложи, на него му се струва, че  преживява сексуалните трепети за първи път. Цялото самочувствие се е изпарило и е оставило място на тревожните мисли.

Срамът и притеснението от сексуални контакти е проблем, с който можеш да се справиш, стига да имаш желание и смелост. Запомни, че запалването на еротичната искра след дълъг период на въздържание е трудно, но това не бива да те отказва.

Ето няколко съвета, които ще върнат самочувствието ти в сексуално отношение и ще те накарат отново да изпиташ удоволствие от интимната връзка с партньор.

1. Вземи поука от минали преживявания

Замисли се кои са нещата, които са ти влияели добре (или зле) в интимните ти отношения с бивши партньори.
Замисли се кои са нещата, които са ти влияели добре (или зле) в интимните ти отношения с бивши партньори.

Всяка нова връзка пристига с обещание за щастливо начало, което означава възможност да бъде по-добра от предишните. Сега е перфектното време да си спомниш за миналите си сексуални преживявания. Замисли се кои са нещата, които са ти влияели добре (или зле) в интимните ти отношения с бивши партньори. Кои партньори си запомнила с добро и защо? Какво би искала да промениш във взаимоотношенията си този път? Например, би ли говорила повече за сексуалните си нужди и как те да бъдат удовлетворени? Би ли споделила открито сексуалните си фантазии? Когато уточниш сама за себе си какви са нуждите и границите ти в сексуално отношение, ще се почувстваш по-сигурна и уверена.

►►► 8 причини да правиш секс спешно

2. Разбери какво ти доставя удоволствие

Вълшебната думичка тук е мастурбация. Колкото повече знаеш какво те възбужда, толкова по-лесно ще ти е да споделиш техниките, които ти доставят удоволствие с партньора ти. Това ще доведе до по-позитивни преживявания в леглото.

Намери най-добрите пози за доставяне на соло удоволствия - в галерията долу:

11 соло секс пози за жени (които обичат себе си)

Докато мастурбираш е по-лесно да приемеш тялото си и да оцениш красивите му черти. По този начин ще се научиш да пренебрегваш онова омразно гласче, което ти прошепва, че бедрата ти са дебели или коремът отпуснат. Ако си нова в самозадоволяването, не бързай да скачаш в дълбоко – секс играчките не са необходими в началото. Първите няколко дни опитай просто да се галиш и изследваш ерогенните си зони. Нека пръстите ти те водят към целта. Когато се отпуснеш и добиеш достатъчно увереност, можеш да си избереш подходящите за теб секс играчки.

3. Комуникацията е важна

Когато попиташ партньора си за неговите желания, той ще се почувства още по-желан.
Когато попиташ партньора си за неговите желания, той ще се почувства още по-желан.

Общуването с партньора е важна част от всяка връзка, но е още по-важно в сексуално отношение. Няма нищо по-привлекателно в човек, който има смелостта да говори открито за сексуалните си желания и предпочитания, както и способността да изслушва човека до себе си за неговите искания. Откритият разговор ти дава шанс да получиш това, за което жадуваш в секса. А когато попиташ партньора си за неговите желания, той ще се почувства още по-желан. И в двата случая, ти ще се покажеш като нежна и любящата жена, което неминуемо ще повиши самочувствието ти.

►►► Диагноза "асексуален": митове и реалност

4. Фокусирай се върху удоволствието, а не резултата

Когато започнеш нова връзка, особено ако преди това не си правила секс от дълго време, няма как да не се почувстваш неуверена за външния си вид, размера на гърдите си, теглото и цялостното си представяне между чаршафите.

За най-притеснителните, предлагаме 5 пози за секс без проникване (снимки долу):

5 пози за секс (без секс)

Коварните мисли те заключват в затвора на собственото ти съзнание и пречат да се представиш на ниво. Когато усетиш, че мислиш единствено за представянето си в леглото, съсредоточи се върху собствените си усещания. Дишай дълбоко и помоли партньора си да забави темпото, ако е необходимо. Обърни внимание на това какво чувстваш, вместо на това какво правиш и как се представяш. Имай предвид, че жена, която се фокусира върху удоволствието и чувствеността си, изглежда много по-самоуверена в очите на партньора, отколкото тази, която се притеснява за креватните си умения.

5. Гледай на всичко с чувство за хумор

Сексът е объркващо и понякога страшничко начинание в много случаи, а какво остава, когато си се въздържала от полови контакти дълго време! Ето защо често забравяме, че в същността си, сексът е забавен! И понеже се случва между двама души, той може да е неловко, мръсно и неочаквано смешно изживяване. Опитай се да го възприемаш като такова, а не като интервю за работа. Замисли се – има голям шанс партньорът ти също да се срамува и притеснява за първия ви път заедно. Посмейте се на всяка дребна грешка, която допуснете – така ще развеселите обстановката и снемете напрежението в спалнята.


Виж ощеНово в Cosmo