Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Всичко, което искаш да знаеш за тестисите

 

Оценка: (0/5)

 
 

Ако нямаш тестиси, то най-вероятно и ти като нас гледаш на тях с милиони въпросителни в главата...

Всичко, което искаш да знаеш за тестисите

Е, поразровихме се и открихме някои доста интересни факти за тях!

1. По някакъв странен начин имат общо с авокадото

Думата "авокадо" идва от ацтеките, като те я използват за тестикула. Очевидно това може да се дължи на техните доста подобни форми или на факта, че ацтеките милели скромното авокадо за мощен афродизиак.

2. За какво всъщност служат те?

Основната и най-известна цел на тестисите е да произвеждат сперматозоиди и са доста активни, след като произвеждат около 200 милиона сперматозоиди всеки ден!  Тестисите също така произвеждат андрогени - мъжки хормони, главно тестостерон.

3. Колко големи са те обикновено? 

Нормалният обем на тестисите е 15-25 ml (един шот текила, примерно). Размерът на тестисите може да бъде измерен чрез "орхидометър" - низ от (обикновено) пластмасови форми с различни размери, които могат да бъдат сравнени по големина с тестисите на пациента.

Кои са най-добрите любовници според зодията

4. Променят ли размера си по време на секс?

Запознати сме с уголемяването на пениса, когато е възбуден (ерекция, какво да се прави...), но всъщност топките увеличават размера си до два пъти над нормалния по време на секс!

5. Какво се случва с малките топченца по време на пубертета?

Обемът на тестисите може да се увеличи с над 500% по време на пубертета и това се случва, когато започнат да се произвеждат сперматозоиди.

Всичко, което искаш да знаеш за тестисите

6. Има ли някакви странни поверия на хората за тях?

В миналото хората са смятали, че сперматозоидите от десния тестис правят момчета, а то левия - момичета.  Днес вече знаем, че и двата тестиса произвеждат еднакви сперматозоиди и няма опасност мъжете да отстраняват левия, ако искат да имат момче. 

7. Хитлер наистина ли е имал само един тестис?

В известна войнишка песен се пее "Хитлер има само една топка". Смята се, че Хитлер е имал две форми на генитални дефекти – „задържан” тестис и хипоспадия, при която се налага отвора на уретрата да е в долната част на пениса”. Известно е, че Фюрерът се е страхувал някой да не го види гол и никога не е станал баща, въпреки че е искал от германците да увеличават арийската раса.

►►►7 факта за пениса, които ще те удивят

8. Ракът на тестисите има изненадващо висока степен на оздравяване, ако е открит навреме.

Всяка година около 2400 мъже са диагностицирани с рак на тестисите, което е 1 на всеки 100 случая с диагноза рак (относително рядко). Мъжете трябва да се проверяват всеки месец за бучки и подутини, за да хванат навреме тревожните симптоми. Открит рано, съществува 95% шанс за лечение.

9. Какво точно представлява кастрацията?

Кастрацията е премахването на тестисите. Това спира възпроизвеждането и спира производството на тестостерон. Спирането на тестостерона преди пубертета, не позволява на момчетата да развият мъжките белези като брада, мускулна маса, либидо, ерекция и плътен глас.

10. Те обикновено не са еднакви.

Повечето тестиси висят на различни височини и това е добре. При по-голямата част от мъжете десният тестис е разположен по-високо и обикновено е малко по-голям от левия. 


Виж ощеНово в Cosmo