Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Всички важни подробности за „сините топки“

 

Оценка: (0/5)

 
 

„Сини топки“ е термин, за който повечето хора са чували, но много малко знаят какво точно представлява.

Всички важни подробности за „сините топки“

„Сините топки“ или епидидимална хипертензия, ако искаме да използваме медицинския термин, всъщност се отнася за посиняването на мъжките тестиси. Състоянието може да бъде описано с тъпа болка в деликатната зона. Хипертензия означава повишаване на кръвното налягане. Епидидимална пък се отнася за тъканта на тестисите, където се намира семенната течност.

Както знаеш, когато мъжът е сексуално стимулиран, кръвта нахлува към гениталиите му и кръвоносните съдове в тестисите се увеличават. През това време, количеството на спермата се увеличава. В следствие, мъжкият член се втвърдява, а топките увеличават размера си, заради което мъжът ги усеща като по-тежки.

Ако в този момент човекът не еякулира, кръвта остава там за удължен период от време. Създаденото налягане упражнява натиск. Оттам идва чувството на дискомфорт и тъпа болка. Възможно е и усещането на болка от тестисите към долната част на корема.

►►► Как да докосваш "бижутата" му по време на секс

В случай, че по време на секс той не еякулира, дискомфортът би трябвало да настъпи моментално. Но ако мъжът не е правил секс, но мисли за него или гледа порно, без да свършва, болката може да настъпи след няколко часа. Не е задължително да има ерекция, за да се усети неразположението.

Как се лекуват?

Всички важни подробности за „сините топки“

Сигурно си чувала приятеля си да казвам „Просто искам да свърша“, когато синдромът на „сините топки“ настъпи. И вероятно си смятала, че той се преструва и иска да си изпроси една свирка. Не, той съвсем искрено изпитва физическата нужда да получи оргазъм и освободи напрежението.

Причината е ясна – за да се оттече кръвта от тестисите, трябва да настъпи еякулация. Случи ли се това, кръвоносните съдове намаляват размера си, а тестисите ги последват след това. Ура, болката почти веднага отминава! Но не е задължително да има еякулация, за да се оттече кръвта. Чисто и просто, това е най-бързият начин „освобождението“ да се случи.

Виж тук какъв секс трик да приложиш според зодията в галерията долу:

Какъв секс трик да пробваш според зодията му

Тестисите наистина ли придобиват син цвят?

Не! Ако променят цвета си, мъжът трябва сериозно да се замисли за състоянието си. Все пак има лека вероятност зоната да придобие много бледосин цвят – това зависи от тена на мъжа. Това се случва изключително рядко и при екстремни ситуации.

Колко често мъжът страда от посиняване на тестисите?

Всички важни подробности за „сините топки“

Както се отнася за всяка секс активност, хората имат различни организми и разнообразни сексуални желания. Някои мъже имат нужда от по-чести оргазми, докато други не изпитват нужда да освобождават напрежението през толкова кратки интервали от време.

►►► 10 истини за яйцата му, за които няма да попиташ

Възможно ли е болката да е симптом за друг проблем?

Да, ако не спира или се появява отново. Един не толкова често срещан вариант е епидидимизъм – възпаление на каналчетата, по които спермата отива към тестисите. Друга възможност е заушка.


Виж ощеНово в Cosmo