Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Топ 5 мъжки секс страхове

 

Оценка: (0/5)

 
 

Страшилище през нощта: от какво толкова се страхуват мъжете? Cosmo полюбопитства, за да разбере кое вцепенява иначе силните ни половинки.

Мислиш си, че само ние жените имаме опасения, когато стане въпрос за секс? Как изглежда тялото ни, достатъчно ли сме активни, или напротив – трябва да забавим темпото... Истината е, че тези страхове съществуват само в главите ни. Но пък също така е истина, че и мъжете имат своите опасения – и дори май са повечко от нашите. Странно, нали – силният смелчага да се притеснява в леглото? Да, но е факт. Ето и какво кара този мъжага да трепери като есенен лист под чаршафите.

Топ 5 мъжки секс страхове

Що за комплексар е той според зодията си? Провери в галерията долу ⇒

Какъв вид комплексар е той, според хороскопа му

Наложила се е заблудата, че мъжете са по-сексуално активни от жените, разтропани са, на тях винаги им е необходим повече секс, отколкото на нас... Точно тези факти играят лоша шега на силния пол.

Мъжките страхове са свързани с качеството на секс, позите, времето на еякулацията и женския оргазъм. Сексологът от Чандигарх, Индия, доктор Диипак Арора пояснява: „Мъжете винаги свързват секса и сексуалността със собственото си его и всички те страшно се тревожат да не се изложат. Най-голямото им притеснение е свързано с качеството на секса. То пречи на мъжа да се покаже в най-добрата си светлина в леглото и ако партньорката му не е достатъчно търпелива, отношенията им може да се влошат.“

►►►Вещите ти, които ще му изкарат акъла. Виж ги.

Ако можем да вярваме на изследването на социолога Едуард Лаумън от 1999 г., то около 30% от мъжете еякулират преждевременно. 15% не се интересуват от секс, а 8% дори напротив – закъсняват с „големия край“.

Топ 5 мъжки страхове

Топ 5 мъжки секс страхове

Страх №1: Няма да успея да я задоволя

Най-известният мъжки страх е, че партньорката му няма да хареса секса с него. Не, не ти казваме, че до един, без изключение, се страхуват да оставят половинката си без оргазъм, но такива екземпляри не са никак малко.

Този страх често е свързан с малкия сексуален опит.

Страх №2: Няма да издържа достатъчно дълго

На второ място в нашия топ – е опасението от преждевременна еякулация. Мъжът полага усилия до доведе партньорката си до оргазъм и, ако това не се получи, се разстройва, чувства се неудачник.

Ще му споделим една тайна: освен член, той има и пръсти, и уста, с които напълно професионално може да завърши започнатото. Но не забравяй, че понякога страховете са оправдани.

Доктор Арора казва: „От медицинска гледна точка, ако мъжът е способен да издържи повече от минута, то той няма проблем с преждевременната еякулация. Но, за съжаление, много малко са запознати с този факт и се подвеждат по евтината реклама в интернет, учат се от порното и т.н. Това създава огромно напрежение и тревожност удовлетворена ли е партньорката и всичко става все по-зле и по-зле. Често проблемът просто не съществува.“

►►►И жените имат страхове. Ето кои са извън леглото.

Страх №3: Тя да не забременее

Окей, наистина понякога страхът е основателен, но ако целта на секса е бебе, то много мъже се притесняват заради собствената си фертилност. Способността да направиш дете за голяма част от мъжете е знак за тяхната мъжественост.

Според мнението на доктор Арора, ако действително съществуват някакви медицински проблеми, то нямаш огромни основавания да се разстройваш излишно – медицината в 21 век е толкова напреднала, че проблемът ти 99% ще бъде решен.

Страх №4: „Не е като в порното“

Топ 5 мъжки секс страхове

И до ден днешен много мъже мерят сексуалния си успех по това, което са видели в порното: актрисата стене, членът на мъжа е винаги твърд и тя всеки път се радва, когато дойде краят, който, разбира се, е отложен многооо във времето.

 

Но не едно и две изследвания са доказали, че гледането на порно влияе негативно на живота на партньорите.

Страх №5: Размерът на члена

Смешно ли ти е? Ами, никак не е! Мъжете се притесняват, че „им е малък“. Кажи му истината: това няма значение! Особено ако той не счита, че членът е единственият му инструмент и достойнство.

Топ 5 мъжки секс страхове

И още нещо бонус: мъжете също се притесняват за тялото си, както ти се тревожиш дали изглеждаш добре в неговите очи.


Виж ощеНово в Cosmo