Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Широко затворени очи

Нина Стефанова
 

Оценка: (5/5)

Какво се опитват да ти кажат еротичните сънища?

Няма начин да не са те навестявали... поне няколко пъти. На другия ден се събуждаш със странно усещане, нещо средно между учудване, гузност и тайно задоволство, и като един същински Фройд започваш да търсиш причините за съня в хипер развинтеното си либидо. Истината обаче е, че така наречените мокри сънища невинаги са свързани със секса. Естествено, както се твърди в един съновник, “те са напълно здравословни и ти помагат да научиш повече за сексуалността си”. Но освен това често могат да бъдат и просто знак за някакви дилеми в живота ти без пряка връзка със спалнята, чието решение се опитваш да намериш в момента. Как да се научиш да ги тълкуваш правилно? Виж нашия смел анализ на най-често срещаните еротични фантазии насън! Плюс няколко най-невинни на пръв поглед „изсънувани“ предмети със скрит похотлив смисъл.

Кого сънуваш?
(правилен отговор “Кой ли не”)

Влиятелна персона
Хм... май току-що преспа с шефа си
Не бързай да си вадиш изводи, че си тайно влюбена във въпросната личност, или че това е подсказка от съдбата, че в най-скоро време те чака крупна прее...вка в работата. Специално проучване, проведено на запад, установява, че този тип сънища се появяват по време на повишение или на някакъв голям професионален пробив. И според психолозите за тях си има напълно логично обяснение. Обикновено сънуваме личности, които по един или друг начин са ни направили силно впечатление. Така че ако в съня ти се появи някаква властова фигура, това е знак, че ти се възхищаваш на постигнатото от този човек и се стремиш да усвоиш неговата формула на успеха (а не да преспиш с него, за да напреднеш в кариерата!).

Човек от същия пол
Направила си го с жена?!

Това е една от тежките сутрини, в които животът изглежда още по-черен, отколкото ако си обърнала куп водки предната вечер, например. Защото започва да те гризе мисълта “дали не съм се упътила към еднопосочната лента”. И ако до този момент не си проверила нещата от чисто любопитство (което, разбира се, далеч не е нито задължително, нито строго препоръчително), започват да те измъчват съмнения дали цял живот досега не си била скрита последователка на Сафо и какво ще се прави оттук насетне?!
Преди да рисуваш апокалиптични картини и изводи обаче, виж това: според психолозите вероятността сексът насън с друга жена да е знак за хомосексуалност е много малка. Обикновено когато хетеросексуална жена има еротични сънища със същия пол, главна героиня в тях е дама, на която се възхищава. Тоест, в будно състояние ти не искаш тялото й, а изпитваш нещо като платонична тръпка към нея. И тъй като определено качество в нея те привлича, докато спиш подсъзнанието избира най-лесната метафора да изрази стремежа ти да се сближите (неслучайно интимност и близост са синоними) – секса.

Непознат
Наченки на нимфомания?!

Уви – а може би ура?, – не. Определено изпитваш сексуален глад, но той няма нищо общо с въпросното състояние – мечта на всеки мъж. (Впрочем за подобни въжделения е казано: “Повече сълзи се проливат за сбъднати молитви, отколкото за несбъднати”.) Но да се върнем на темата – тялото и мозъкът ти крещят една и съща дума “разнообразие”, защото твоят сексуален живот е престанал да те задоволява. И подсъзнанието ти, което пет пари не дава за конкретните обстоятелства – например, че си с този човек вече няколко години, обичаш го и имаш сериозни намерения това да остане така – ти подсказва най-простия изход от ситуацията: нов, по-отворен за нуждите ти партньор. Ако го послушаш веднага обаче, ще направиш голяма глупост. Понеже всяка връзка си има своите моменти на възход и падение в еротично отношение и освен това сексът наистина става все по-хубав с времето и изграденото доверие. В края на краищата вие двамата се познавате по-добре от когото и да било друг, а това е супер стабилна основа, на която да развихрите фантазиите си.

Знаменитост
Е, как се представи снощи Джош Хартнет?
Има само едно по-хубаво нещо от това да се събудиш с усещане за... Джош Хартнет. И то е наистина да се събудиш до Джош Хартнет! Вероятността да направиш второто е доста малка и в момента огрява само Скарлет Йохансон, така че нека да видим какво значи нощната гореща визита на това сладурче в общия случай, тоест, в твоето + нашето легло.
Според една книжка на тема еротични сънища хората, които по принцип са сексуално активни, но по една или друга причина в даден период остават без секс – независимо дали е поради дълго отсъствие на партньора, раздяла и т. н. – често избират точно този звезден сценарий. И според по думите на специалистите това е най-нормалното нещо на земята, защото показва желанието ти за секс... А знаменитостта, която ти е слабост и която ти се присънва, просто влиза в съответната роля, за да онагледи максимално нещата. Все пак ако тези визити зачестят и включват половината Холивуд, си имай едно на ум, че те най-вероятно ти намекват, че си склонна към лек ексхибиционизъм (чудо голямо!).

Най-добрият ти приятел
Стана тя, каквато стана...

И от днес вече го гледаш с други очи. Понеже явно през цялото време, докато сте се веселили и споделяли какво ли не, тайно в главата ти се е въртяла една коварна (далеч не приятелска) мисъл! Така де, иначе защо ще се явява в съня ти? И то на всичкото отгоре в не какъв да е сън, а в еротичен!
Преди да се шашнеш и да започнеш да се държиш като пън в негово присъствие, или още по-неприятно, да изтълкуваш сънувания сюжет буквално и да преминеш в настъпление, виж това. Според специалистите този тип сънища се явяват на хора, които са супер чувствителни и не се втурват към леглото, ако не са уверени в чувствата на другата страна. С една дума, ти търсиш доверие и нежност, не ти достигат грижите и вниманието в настоящата ти връзка, не си уверена в своите чувства или в тези на партньора си и личността на най-добрия ти приятел ти се присънва, за да ти донесе усещането за защитеност, сигурност и разбиране. P.S. Ако от известно време насам в напълно будно състояние откриваш, че искаш този човек да ти е нещо повече от най-добър приятел, случаят е доста, ама доста по-различен! Смело напред!

Гаджето на твоя приятелка
Ами сега? Тя или той?
И кого би избрала?... Всъщност това няма никакво значение, защото този инфарктен избор няма да ти се наложи. Понеже фактът, че гаджето на твоя приятелка се е появило във фриволните ти сънища, съвсем е означава, че подмолно искаш да й го задигнеш. Я си спомни наскоро да си била свидетел на адски мила сцена между нея и него? Нещо от сорта на това как той й е поднесъл цветя без повод, изненадал я е с любимата й песен – поздрав в дискотеката, или я е носил на ръце по улицата? Често сънищата ни вземат назаем впечатлили ни ситуации от живота на най-близките ни хора – роднините и приятелите, и на колегите, с които се виждаме всеки ден. Така че неочакваната поява на гаджето на приятелка в еротичните ти фантазии насън може да означава нещо супер безобидно. А именно, че той е демонстрирал някакви качества, които са те изненадали особено приятно. Толкова приятно, че ти се е приискало да бъдеш с някой спонтанен/ весел/внимателен/грижовен и т. н. като него, който да донесе повече силни усещания, вълнения, разбиране и смях в живота ти.

Роднина
По дяволите, това е престъпно и подсъдно!
Без паника! Колкото и да не ти се вярва, положението със сексуалните ти предпочитания всъщност е под контрол! Оказва се, че болшинството от нас сънуват този тип сънища няколко пъти през живота си. Най-често – след като в ежедневието ни е влязла личност, която удивително напомня по нещо член на семейството. Например, ако брат ти те е дразнел много като дете и гаджето ти понастоящем непрекъснато го прави, има вероятност да сънуваш, че преспиваш с брат си, понеже двамата притежават една и съща характерна черта. Не обещахме, че обяснението ще е приятно, но поне е успокояващо в сравнение с желанието за кръвосмешение, нали? Какво да се прави, неведоми са пътищата на подсъзнанието...

Бивше гадже
Да се върнеш или не?!
Да се събудиш с мисълта, че допреди малко си лежала в обятията на бившето си гадже (независимо дали до теб има някой друг, или не) не е една от най-комфортните ситуации в живота. Защото веднага започваш да се чудиш дали това не е знак, че раздялата ви е била грешка, да се питаш дали той не е бил истинската ти любов и няма да срещнеш друга такава, да си припомняш всичките ви хубави моменти и... И би ли престанала за момент да се оплиташ в чувствата си като пиле в кълчища, за да чуеш какво смятат по въпроса сексолози и психолози? В един минимален процент от случаите е възможно сънят да е буквален, тоест, докосването на този мъж да ти липсва и ти да искаш да го върнеш в живота си – било като любовник, било като гадже, – но в будно състояние да командироваш тази мисъл в девета глуха на душата си. В останалите 90% обаче истината е коренно различна. Според специалистите е напълно възможно да си преживяла чувствата си към въпросния човек, но да не си се справила изцяло с емоционалния багаж, който върви ръка за ръка с всяка раздяла. И чрез този сън съзнанието ти да ти напомня, че имаш все още нерешен докрай проблем. Друга възможна причина за съня е да се притесняваш доколко ти е предано настоящото ти гадже, или да се стряскаш от бързото/сериозното темпо, с което се развива връзката ви (неслучайно голяма част от нас сънуват бившите си гаджета тъкмо преди сватба). Или пък да ти е станало ужасно самотно и носталгично да си си припомнила идиличните моменти. Установи коя от всичките причини важи в твоя случай и погледни на съня като на предупредителен сигнал, че трябва да обърнеш внимание на проблема, за да не рискуваш да съсипеш настоящата или предстоящата си връзка.

Чанти
Шопингмания 1

Уви, сънищата с участието на този аксесоар не означават, че веднага след като се събудиш, трябва да пообиколиш магазините в търсене на любимия надпис “разпродажба”.
Според група сексолози, които явно притежават доста богато и доста разюздано въображение, този невинен предмет, попаднал в съня ти, става символ на интимните части на тялото ти. И по-точно, в него те виждат... ъъъ, цитирам, “недостиг на клиторална стимулация по време на половия акт.” Слава богу, свърши се с това обяснение!

Коси
Beautyмания 1

Всякакъв вид занимание с и грижа за косата, които полагаш насън, ознавачат, че (изненада!) за теб мисълта и въображението са не по-маловажни ерогенни зони от тялото. И те се нуждаят от съответната стимулация. В този случай специалистите гарантират, че те очакват блестящи постижения в областта “прочит на еротична литература”, както и в опитите за писане в жанра на похотливите смс-и, и-мейли и т. н. до любимото същество. Кариера надали ще направиш, но поне ще се позабавляваш!

Дрехи
Шопингмания 2
Присъни ти се червената рокля, която видя на една витрина вчера, плюс супер ефектен син бански и поличката от последната колекция, дефилирала преди седмица по фешън канала? Уви, това отново не е пророчески сън, който ти нашепва, че ако носиш тези дрехи, ще бъдеш супер щастлива. Добрата новина в случая е, че за да бъдеш супер щастлива, не е нужно да пръскаш куп пари, а само да смениш поведението си във връзката и спалнята си. Защото според сексолозите дрехите в съня символизират ролите, които играем в интимните си отношения. Следователно, преобличането насън е знак, че подсъзнателно искаш да “облечеш” друг начин на поведение. А разсъбличането – че ти се иска да промениш привичното си амплоа на доминираща/ подчиняваща се страна.

Животни
Бързо да обясним, преди пуританите да са ни одрали кожите!
Пухкавите животни са синоним на нежно докосване и пълно отпускане. Започни да галиш една котка и тя веднага ще запреде от удоволствие. Дали и ние не сме същински котки в този смисъл?... И така, ако в съня ти се е появил класически домашен любимец (тоест, крокодили и игуани се изключват), това значи, че ти се искат повече ласки и нежност. Нищо ново под слънцето, нали?

Вода
Накратко казано, моли се да е възможно най-бистра!
Защото това означава, че отношенията във връзката ти на този етап са напълно прозрачни, ясни, откровени и прекрасни. И обратно – колкото е по-мътна, толкова повече недомлъвки, съмнения и тайни са се натрупали помежду ви. Както сама можеш да се досетиш, това не обещава нищо добро.

Въздух
Да летиш насън е едно от най-прекрасните неща на света!
Защото ти дава усещане за пълна свобода и независимост! Ако попиташ тълкувателите на сънища (е, добре де, психолозите) какво е да летиш, те ще ти обяснят, че това е опит да избягаш от натрупани проблеми от миналото, които ти пречат да продължиш напред, както и че не ти достига самоувереност. Впрочем ако попиташ парапланеристите, те ще ти кажат, че наяве е още по-хубаво!

Виж ощеНово в Cosmo