Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Сексохолици в големия град: срамната зависимост

 

Оценка: (0/5)

 
 

Отстрани може и да ти се стори странно, че проблемът със сексохолизма е немислим. И с него просто някои хора прикриват сексуалната си разкрепостеност, както оскъдното бельо интимните части на танцьорката на пилон. Така ли е наистина обаче? Хайде, да намерим отговора на този въпрос.

Сексохолици в големия град: срамната зависимост

За да е щастлива вагината ти, прави това - виж кое в галерията долу.

12 ежедневни неща, които да правиш за щастлива вагина

Сексът изпълнява много функции – от комуникация до получаване на наслада. Но най-важната от тях е репродуктивната. Всички останали – и физиологичните, и психологическите, са необходими (измислени така от природата) изключително за това да се размножава човечеството.

►►►Нещата, които задължително трабва да направиш след секс.

По тази причина е съвсем естествено да правиш секс. И сме сигурни, че с казаното ще се съгласят и Кристина Агилера, и Меган Фокс, и Джесика Симпсън, за любвеобилността на които знаят не само бившите им половинки, но и медиите.

Само че количеството на историите на момичета, обсебени от секса, в последно време се увеличи така, както зениците на мъж, наблюдаващ горещ стриптийз.

Къде минава тънката граница, отделяща нормата от патологията, и какво всъщност е секс зависимост?

Сексохолици в големия град: срамната зависимост

Полова конституция

Сексуалната съвместимост се базира не само на психологическата съвместимост, но и на съвпаданията на половата конституция (съвкупност от биологичните свойства на организма, които се развиват под влияние на наследствените фактори и условията на развитието във вътреутробния период и ранното детство, и определят нивата на половата потребност, предела на половата активност и отговора срещу вредните влияния, въздействащи върху половата сфера.)

Така че не бързай да си поставяш диагноза. Няма къде да избягаш от природния си темперамент.

Ако в жената изначално половата конституция е силна (определя се от медицинско лице след прецизна анамнеза) – това е здравият вариант на проявата на сексуалността. Тя трябва да си намери подходящ мъж – също със силна полова конституция, или поне със средна, и всичко ще е наред.

►►►Мъжките откровения за най-добрия секс в живота им.

Танц за двама или интимни услуги

За секса, както и за тангото, са нужни двама. И дори мастурбацията е просто репетиция на половия акт с партньора или неговата виртуална замяна. Затова първо ще поговорим за особеностите в поведението на жената в леглото.

Помисли! Кое желание преобладава в теб – да получиш удоволствие самата ти или да подариш такова на партньора си?

Сексохолици в големия град: срамната зависимост

Ако жадуваш само за нежни докосвания, мощни фрикции и оргазъм (желателно е той да е множествен) и не те интересува кой знае колко какво мисли в този момент мъжът, който е с теб в леглото, ако по време на секс обвиняваш партньора си, че не е достатъчно добър, то може да се говори за секс услуга.

В последно време се срещат много мъже, които се страхуват, че няма да оправдаят очакванията на жената в секса.

Затова един от критериите на сексуалната зависимост – е поставянето на приоритетите, при което твоите желания и потребности винаги са на първо място, а желанието на партньора – няма никакво значение.

С кой зодиакален знак ще ппавиш най-добрия секс - провери в галерията долу.

С кой зодиакален знак ще правиш най-добрия секс

В периода на полово съзряване мастурбацията помага за приемането на собствената чувственост. Но и тя може да се окаже не чак толкова безобидно занимание. Ако желанието за самозадоволяване се превърне във фиксидея, то няма да ти носи силните емоции, които си изпитвала по-рано – и пак стигаме до проблема със секс зависимостта.

Какви са причините за секс зависимостта?

Те може да са много. Например психологически проблеми и травми, често спотайващи се в детството: ако момичето не е имало баща или пък той не й е давал онази топлина, необходима на повечето деца.

Емоционалната неудовлетвореност често тласка вече порасналото момиче в чужди обятия – това е невротичният вариант на зависимостта от секса. За решаването на проблема е необходима консултация с психолог и работа върху самооценката.

Сексохолици в големия град: срамната зависимост

Случва се причините за секс зависимостта да нямат никакво отношение към психологията. Затова е важно да правиш разлика между сексолог и лекар сексолог. Последният има по-добра подготовка, разбира от психиката на хората, от соматични заболявания и от телесно здраве. Той може не само да определи половата конституция, но и да оцени хормоналния ти статус. В някои случаи желанието да правиш секс постоянно може да е заради хормонален дисбаланс или дори вследствие на поражения в главния мозък.

Истинска история

25-годишно момиче (по етични причини няма да споменаваме името й) по никакъв начин не може да се самоопредели и да разбере какъв мъж й е необходим. В началото тя търси „онзи единствения“, инсталирайки на телефона си приложение за запознанства. Само че така се увлича, че забравя за първоначалното си намерение.

„Редовно правех незащитен секс, страхувах се да не забременея от случаен партньор и всеки път се заклевах, че ще е за последно“, споделя тя.

 

С времето сексът без обвързване започва да й харесва все повече и повече. Поведението й отблъсква някои мъже, но това само дава допълнителен стимул на момичета и дори и чувство на превъзходство над силния пол.

Стига се дотам, че след като започва нова работа (от предишната я уволняват след кратка връзка с шефа й), от човешки ресурси я молят да им предостави изследване за ХИВ. Това е капката, която прелива чашата, и момичето си записва час при специалист сексолог.

В момента тази жена е щастливо омъжена и си спомня за миналото като за страшен сън.

Струва ли си да търсиш помощ?

Ако интимният ти живот не ти носи щастие, спокойствие и удовлетворение, а високата сексуална активност влачи след себе си проблеми, ако след еротични приключения се чувстваш самотна, то по-скоро е добре да поговориш с лекар сексолог.


Виж ощеНово в Cosmo