Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Оргазмени препятствия

Росица Шишкова
 

Оценка: (4/5)

... и изкусни методи за прескачането им

Подготви се за еротичен спринт без повече секс препятствия, а голямата награда е... мощен оргазъм!

Нека бъдем напълно искрени – похотливият връх понякога изглежда твърде висока и непристъпна цел. Ако  успееш да коригираш част от секс грешките, които допускаш обаче, ще достигаш пика на оргазмения си потенциал доста по-често, отколкото си предполагала, че можеш.

Съществуват моменти, когато имаш чувството, че щом гаджето ти се прибере у дома, оргазмените ти способности се измъкват през вратата зад гърба му. Вместо да възлагаш това на лошия си късмет, може би е време да промениш част от похотливия си репертоар. Без да искат, много мацки (да не си помисли, че си единствената?!) често допускат фатални грешки между чаршафите и това в повечето случаи им създава доста излишни оргазмени препятствия. Налага се ти сама да се потрудиш за оргазма си. Сексът е отборен спорт (макар и отборът да се състои само от двама), така че не можеш, нито пък трябва, да разчиташ само на твоя човек да свърши всичката работа. Първата стъпка към успеха: поправи следните похотливи грешки...

Оргазмено препятствие 1:Претупваш предиграта

Познат сценарий: твоят човек гори от желание да премине към основното действие. И няма нищо лошо, разбира се, но проблемът е, че ти не си напълно готова и се притесняваш да демонстрираш желанието си за продължение на предварителната подготовка, защото не искаш да мисли, че си прекалено претенциозна в леглото или да го разочароваш по какъвто и да било начин. Освен това като много мацки може би и ти се чувстваш достатъчно уверена, че можеш просто да се излегнеш удобно и да изпиташ върховно удоволствие. Първоначалното еротично разгорещяване обаче, е нещо като аперитива за вечерята ти и не бива да го претупваш.

Повечето жени се нуждаят от около 20 минути, за да се възбудят и подготвят за оргазъм. Тогава клиторът е най-чувствителен, а тялото е напълно подготвено да се насочи по пътя към върха. Ако пропуснеш целия този подготвителен етап, достигането на оргазъм ще бъде доста по-трудно. Напълно ясно ни е, че 20 минути ти звучат като ужасно дълъг период, но – довери ни се – на добрите момчета едва ли ще им направи впечатление.

Всъщност това е огромен стимул за тях. И как няма – кой мъж не иска да изглежда като същински герой в очите на приятелката си? „Беше ми адски трудно да свърша, така че реших да предупредя гаджето ми, за да не се притеснява, ако не успея“, разкри Мария* (29). „Една нощ той ми каза да се излегна и да се оставя на ръцете (и езика) му. В крайна сметка успях да достигна оргазъм, а на него ужасно му хареса и се гордееше с постижението си.“  

И още един плюс на свършването по време на предиграта: ако получиш оргазъм, преди да преминете към основното действие, шансовете ти след това да свършиш, отново се увеличават неколкократно. Не е зле, нали?  

Оргазмено препятствие 2:Разсейваш се

На всички ни е пределно ясно колко е лесно да се разсееш по време на секс. И всичко от: „Да не би да ми къркорят червата?“ до: „Ох... дано в тази поза дупето ми да не изглежда много голямо“, отмества вниманието ти от палавите ти занимания. И щом това се случи, оргазмът ти най-вероятно ще си остане мираж. Мозъкът ти играе жизненоважна роля в цялото сексуално преживяване, като регистрира усещанията ти и освобождава химикали, които те карат да се чувстваш добре, до всички точки от тялото ти. Всеки път, когато се разсееш, това отпраща смесени и несексуални импулси до мозъка ти и по този начин намаляваш удоволствието си.

Какво да направиш, ако усетиш, че започваш да правиш списък с покупките за утрешната вечеря в главата си, докато той е върху теб? За начало – почувствай тялото си. Насочи вниманието си върху това, което усещаш, докато е вътре в теб и начина, по който реагира тялото ти. Докосвай се и смени позата, за да успееш освен психически и физически да се завърнеш към заниманията си.

Още един трик да се съсредоточиш: дишай бавно и дълбоко. Йогийското дишане не само ще ти помогне да се концентрираш, но ще подобри похотливите ти занимания. Ако опиташ да дишаш в синхрон с партньора си (би било добре да вдишвате и издишвате по едно и също време), ще ти помогне отново да насочиш абсолютно цялото си внимание към физическия акт и освен това ще успеете истински да се сближите.

Оргазмено препятствие 3:Пренебрегваш най-горещата си точка

Въпреки множеството легенди, които се носят за благодатните усещания, с които ни дарява G-точката – често спрягана за твоя еротичен епицентър, именно клиторът изиграва главната роля в сексуалното ти удоволствие. В К-точката има много повече нервни окончания, отколкото във вътрешността на вагината ти, така че случаите, в които женският оргазъм е постигнат без клиторна стимулация, са рядкост.

За да стимулираш К-точката си по време на основното действие, възседни го в поза ездачката, извий тялото си към него и докосвай своята точка на удоволствието срещу таза му. Ако сте в мисионерска поза се старай да държиш краката си притиснати един към друг, докато правиш кръгообразни движения с бедрата си. От този ъгъл, когато той се придвижва напред и назад, ще стимулира чувствителната зона. Освен това по този начин може да бъде създадено триене между вагиналните ти устни и клитора и усещането да стане още по-осезаемо. За да си осигуриш стопроцентов оргазъм, Cosmo те съветва да си помагаш и с ръце, докато сте в кучешката поза или ездачката. 

Оргазмено препятствие 4:Не си добре подготвена

В разгара на момента твърде лесно забравяш за дребни неща като физиологичните си нужди например. Но, когато твоят човек стимулира G-точката ти по време на секс, изведнъж може да усетиш, че ти се пишка. G-точката е обградена от парауретралните жлези (наричани още жлезите на Skene или женска простата), които са пряко свързани с уринирането. Така че, всеки път, когато твоят човек установи контакт с G-точката ти, ще имаш чувството, че ти се ходи до тоалетна, дори да не е така. В резултат на това през цялото време се притесняваш и стягаш, а това ти пречи ужасно много да се отпуснеш и наистина да свършиш. Освен това при силна възбуда някои мацки могат да отделят еякулационна течност, която лесно би могла да бъде сбъркана с урина. И когато това се случи, се чувстват истински неудобно, полагат усилие да спрат и по този начин буквално пречат на оргазма си... ами – да се осъществи.

За щастие, има елементарно решение на този проблем: използвай банята точно преди секс. При положение, че си сигурна, че няма да ти се ходи до тоалетна, точно когато си на път да свършиш, си способна напълно да се отдадеш на усещането и да се отпуснеш. Нужно ли е да споменаваме и факта, че това сериозно ще намали риска от уринарни инфекции?

Оргазмено препятствие 5:Прекалено често сменяте позите

Еротичните акробатики абсолютно винаги са забавен начин да поддържате вълнуващ сексуалния си живот, но ако тестваш всички иновативни секс пози, наподобяващи суперсложни йогийски асани, които ти хрумнат наведнъж, всъщност правиш оргазма си по-трудно постижим. Най-сигурният път към достигането на похотлив връх е непрестанната стимулация в поза, при която всичките ти точки на удоволствието са засегнати. Налага се да развиеш свой ритъм и когато почувстваш, че си се запътила към щастливия край, усещанията ти трябва да бъдат постоянни. В противен случай, ще изпуснеш момента. 

3 разновидности на мъжкия оргазъм
Ужасно те гложди какво изпитва той по време на оргазъм, нали? Cosmo се погрижи да удовлетвори любопитството ти с информация от най-сигурния източник.

Първи вид: оргазъм по навик
„Свикнал съм сутрин под душа да мастурбирам, просто навик и нищо повече. Когато свърша усещам просто леко потрепване в тялото като едва доловим ток и това е.“ - Ивайло* (22)

Втори вид: класически оргазъм
„Усещането там долу е адски силно, бих го наподобил на експлозия. Не чувствам нищо и пред погледа ми мъждее за момент. Ако съм изправен, може да се наложи да се подпра или има риск да залитна. Това ми се случва при принудително дълго гледане на порно, прекалено дълга сексуална суша или просто качествен секс със партньорката ми.“ – Християн* (28)

Трети вид: мега оргазъм
„Случвало ми се е само когато партньорката ми е много, ама мно-о-ого добра, тоест доста рядко. Тогава за момент все едно губя контрол над тялото си, то се гъне в конвулсии и не мога да спра това, което се случва. Усещането е много по-опияняващо от алкохолна или наркотична нирвана. Освен че не усещам гениталиите си, имам чувството, че духът ми излиза заедно с еякулацията ми. След това не мога да стана поне няколко минути и тази емоция определено ми държи влага дълго време.“ – Атанас* (25)

*Имената са променени.


Виж ощеНово в Cosmo