Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Окей ли са сексуалните ти фантазии?

 

Оценка: (0/5)

 
Непознат в леглото или по-добре тройка?

Жените по-често си представят непознати в леглото, мъжете – известни жени, но не и собствените си, и те много повече от нежната половина на човечеството биха искали да реализират „горещите си мечти“ в реалността.

Окей ли са сексуалните ти фантазии?

Телец и Рак си падат по изправените пози в секса, а на другите зодии какво отива? Виж в галерията долу.

Подходящи секс пози според хороскопа ти

Американски психологически класификатор, за да определи разстройствата в половото влечение, използва израза „аномалии в сексуалните фантазии“, в документите им фигурира изразът „необикновени“.

►►► Не се срамувай, дори тези мисли да са се застояли в главата ти.

Психолози от два научни института в Монреал са стигнали до извода, че това не е достатъчно, и са се опитали да изяснят кои еротични фантазии влизат в границите на нормалното и кои са отвъд тези ограничения. Начело на изследването е доктор Кристиан Джой, а резултатите са публикувани в The Journal of Sexual Medicine.

Окей ли са сексуалните ти фантазии?

В онлайн допитването са участвали 799 мъже и 718 жени от Квебек, като средната им възраст е 30 години. 86,1% от тях се определят като хетеросексуални, 3,6% - гейове и лесбийки, останалите, в една или друга степен – бисексуални.

На тях им било предложено да оценят по 7-бална скала, в диапазона от „категорично несъгласен“ до „абсолютно съгласен“ 55, твърдения, конструирани по схемата „Случи ми се да фантазирам за...“

Ако един или друг сюжет е получил оценка 3 точки и повече, се считало, че такава фантазия е разпространена. Освен това авторите на изследването си имали „топ любими фантазии“, които събирали най-много точки.

Любима и най-често срещана фантазия сред жените се оказва сексът на някакво особено или необичайно място, след него следва сексът с непознат, а тройката в класацията завършва – с групов секс.

►►► Тези секс фантазии не си струват. Довери ни се.

Фаворитите сред мъжете, с малка разлика в резултатите, са аналният секс в приемаща роля, оралният секс в приемаща роля и фантазиите, свързани с мястото. Груповият секс се нарежда при силния пол на 4-то място, при това, процентът на тези, които обичат да си фантазират подобни сцени, на практика бил равен на този при жените. Но представата за „дрийм тийм“ - за идеалния брой на участниците при двата пола, е различен.

Много широко са разпространени сюжетите, свързани с BDSM – еротизирано насилие и болка в игрови контекст. Предсказуемо, тук жените предпочитали ролята на подчинени, мъжете – на доминанта.

Въпросът за изнасилването не бил задаван директно, но пък попитали участниците за секс по принуда. Рейтингът при отговорите бил примерно толкова, колкото и при другите въображаеми BDSM практики.

Сред „нетипичните“ фантазии, тоест тези, които посещават по-малко от 15% от участниците, и то рядко, е секс с проститутка, унижения на партньора, употреба на психотропни вещества, „златен дъжд“ (когато партньорът уринира) и секс, при който партньорите са облечени с дрехите на другия пол.

Окей ли са сексуалните ти фантазии?

Най-рядката сексуална фантазия, за щастие, се оказала секс с малолетен, както и с животно.

Макар и да има различия при желанията на мъжа и жената, две от тях са любопитни. Първо, при жените героят в еротичните им фантазии е или партньорът им, или непознат мъж, измислен персонаж. А мъжете се възбуждат от образа на конкретни жени, но не на тези, с които споделят леглото в живота си, а на познати, приятелки, или звезди. Второ, мъжете по-често биха искали да реализират фантазиите си на практика, докато жените по-добре разбират разликата между измислица и реалност и не са склонни да смесват двете неща.

Накрая, самият Кристиан Джой определил за най-интригуващи фантазиите, които са разпространени само сред мъжете, а именно – аналният секс в приемаща роля, наблюдаване на партньорката, която прави секс с друг мъж, и секс с „шимейл“ (който има полови белези и на мъж, и на жена).

Според думите на ръководителя на изследването тези фантазии не могат да бъдат обяснени от гледна точка на еволюционната биология и не са „нормални“.


Виж ощеНово в Cosmo