Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Не е шега! Уместно ли е да се смееш по време на секс

 

Оценка: (0/5)

 
 

Чувството за хумор наистина внася в интимния живот положителни емоции и ярки моменти. Но в някои ситуации е по-добре да минеш без него.

Съвместимо ли е това, което се случва в леглото, с шегите, които те карат да се смееш докато те заболи стомахът, или сексът – е сериозно нещо?

Не е шега! Уместно ли е да се смееш по време на секс

Какви комплекси има той според зодиакалния си знак: виж в галерията долу.

Какъв вид комплексар е той, според хороскопа му

►►►Ето ги трите черти на прекрасните отношения.

Кога можеш да се посмееш от сърце, а кога е по-добре да замълчиш и да преглътнеш смеха си.

Не е шега! Уместно ли е да се смееш по време на секс

Смехът: разрешен!

Истината е, че смехът е повече хубаво нещо, отколкото лошо. И практиката показва, че се смеем, когато ни е добре и ни е весело.

Смехът е своеобразна защитна реакция на организма, позволяваща му да преживява прекалено повечето положителни емоции, но и не само тях. Често се смеем, когато сме разстроени, под стрес сме, изплашени сме или изпитваме силни преживявания, без да е задължително те да са свързани с положителни събития.

Но едва ли някой ще се смее искрено, ако му е свита душичката, затова недей да реагираш на смеха на партньора по време на секс. Не си заслужава. Още повече, че с помощта на смеха можеш да прикриеш или изгладиш неловки ситуации в леглото.

►►►Златното правило за чисти отношения.

Точно както в ситуациите, при които просто ти се иска да заплачеш от неловкост, можеш да обърнеш нещата благодарение на няколко шеги.

Дори възбудата да поспадне малко, нея можеш да върнеш лесно, ако нито един от партньорите не е притеснен. Чувството на срам действа много по-пагубно на възбудата, нали така?

Смехът не е уместен

И смехът, и сексът са положителни неща, които ти подаряват приятни емоции, затова не си заслужава да ги поставяш в отделни графи. Ако ти се иска да се посмееш по време на секс, недей да си представяш тъжни ситуации, само и само, за да потушиш желанието. Не си заслужава да вярваш сляпо на твърдението, че смехът може да се превърне в оръжие в ръцете на смеещия си. Дори извън леглото шегата може да прозвучи грубо и обидно, а смехът да се разтълкува съвършено различно.

Не е шега! Уместно ли е да се смееш по време на секс

Обаче, когато партньорите са голи един до друг не само физически, но и морално, когато са невероятно уязвими, трябва да са много деликатни в думите и шегите.

Основното правило, засягащо хумора в секса, е: шегата, дори да има място тук, никога не трябва да е обидна.

Не е редно да се шегуваш с партньора си за неговите недостатъци или особености (размер, цвят, форма), да се надсмиваш над идеите му, думите, фантазиите. Дори забележката да е смешна, то едва ли ще е от полза не само за сексуалните, но и за приятелските ви отношения. Още повече, че закачливите забележки може да докарат комплекси на половинката ти до степен да стане неуверен в себе си.

Ако двамата с партньора ти сте прекалено дълго заедно, то ти най-вероятно знаеш с кое е уместно да се шегуваш и с кое – не.

Ами, ако смехът е на твой гръб?

Много по-лесно е да знаеш как ти би реагирала на шега по време на секс. Но какво означа, когато партньорът започва да се шегува с теб с нещо, което е известно само на него?

Ти ли си най-добрата любовница сред зодиите? Провери в галерията долу.

Най-добрата любовница сред зодиите

Както вече писахме, зад смеха може да са скрити множество емоции, затова недей веднага да лупваш на смеха на партньора етикет „издевателство“ или да си мислиш, че това е показател за несериозно отношение към всичко, което се случва.

Представи си например, че си купила нова секс играчка, или екстравагантно еротично бельо, или просто си споделила с него съкровените си фантазии, а той те е взел на прицел. Разбира се, можеш да се разплачеш, да избягаш, да хлопнеш вратата и никога повече да не се върнеш, но струва ли си?

Не е шега! Уместно ли е да се смееш по време на секс

Съществуват три пътища, по които можеш да тръгнеш, за да разрешиш ситуацията. Първо, разбира се, можеш да пропуснеш коментарите или шегата на партньора покрай ушите си и да се направиш, че нищо не се е случило, но тогава никога няма да ти се изясни картинката. А тя ще стане кристално ясна с помощта на втория път – конструктивен разговор, в хода на който трябва задължително да си абсолютно сигурна в две неща: истинската причина за смеха, и това – разбира ли този мъж, че подобни реакции и думи на теб са ти неприятни.

Третият вариант предполага, че ти си достатъчно уверена в себе си и си способна да му се противопоставиш. Пошегувай се и ти в отговор и му кажи, че шегата му е била добра. Това едва ли ще те вкара в конфликт, но пък ще му покаже, че носиш на хумор и ще чуваш такива шеги все по-често. Но ако са ти неприятни, не отлагай разговора.


Виж ощеНово в Cosmo