Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Най-важните секс съвети за първия път

 

Оценка: (0/5)

 
 

Тук са 9 съвета от сексолога Ванеса Марин, които ще ти помогнат!

Най-важните секс съвети за първия път

Първия път с нов партньор или първия ти път изобщо е дълбоко индивидуален при всеки. Сексът е обширна област и означава различни емоции за различните хора. Има обаче няколко неща, които могат да направят първия път по-комфортен и приятен и важат за всички. 

Кои са най-добрите любовници според зодията

1. Предпазните мерки може наситина да те накарат да се отпуснеш. 

Няма нищо по-разсейващо да мислиш за полово предавани болести или бременност по време на секс. Дори, ако се чувстваш неудобно, важно е да говориш с партньора си предварително за това, което трябва да направите, за да се предпазите. Използвайте презерватив, дори, ако пиеш противозачатъчни, за да се избегне риска от полово предавани болести (освен, ако връзката ви е моногамна и сте се тествали преди това).

Използвайте презерватив, дори ако се предпазваш от бременност по друг начин, още повече, ако връзката ви е от скоро!
Използвайте презерватив, дори ако се предпазваш от бременност по друг начин, още повече, ако връзката ви е от скоро!

2. Съгласието е предпоставка за всичко, което правите. 

Увери се, че с ентусиазъм се съгласяваш за всичко, което правите заедно. "Ентусиазъм" е ключова дума в това изречение. Не просто да направите нещо, а наистина да си развълнувана за това. Не забравяй, че само защото сте започнали полов акт, не е нужно да продължите, ако нещо те притеснява. В правото си да направиш пауза или да го прекратиш без значение каква е причината. Същото важи и за партньора ти, разбира се. 

3. Не забравяй да дишаш.

Голяма част от хората, докато правят секс се фокусират върху усещанията и чувствата си (като например нервност, което е напълно нормално първия път, дори ако знаеш, че си готова да правиш секс). Дълбокото дишане е фантастичен начин да разсееш мислите си. Дълбокото дишане ти помага да се фокусираш върху това как се чувстват различните части на тялото ти и как реагираш на тялото на партньора ти до твоето. 

►►►ВИЖ ТУК: 7 трика за първия секс!

4. Любовна игра, любовна игра, любовна игра. Споменахме ли любовна игра? 

Колкото по-възбудени сте, толкова сексът ще е по-добър. Така че, не пренебрегвайте любовната игра. Включително докосване, орален секс и "старомодните" целувки. По-склонна си да стигнеш до оргазъм след орален секс и клиторна стимулация (тя е ключът към удоволствие за повечето жени, дори вагиналния полов акт не предоставя същите усещания), така че включете тези дейности преди да преминете към основното ястие.

Любовната игра е задължителна, ако искаш страхотен секс!
Любовната игра е задължителна, ако искаш страхотен секс!

5. Да се грижиш за удоволствието ан партньора ти е по-важно от техниките, които използваш.

Естествено е да се тревожиш, че няма да бъдеш достатъчно добра в леглото първия път, но довери ни се. Най-важното е да инвестираш в това как твоя партньор се чувства и обратното. Голямо значение има комуникацията.Много хора се безпокоят за сексуалната си активност, а всъщност най-важното е ентусиазма. Ако наистина се наслаждаваш на случващото се, той ще забележе и ще е много по-забавно. Обикновени въпроси като "Как се чувстваш" или "Харесва ли ти това, което правя" дават възможност на гаджето ти да реагира, както и да поиска нещо по-различно (а също и да те попита същото).

6. Обратната връзка не е критика, така че не се колебай да я дадеш.

Ако го е грижа за твоето удоволствие, ще се радва да чуе как да ти го достави. Дори в момента да му е трудно да разбере какво точно искаш, може да поговорите след това и да опитате следващия път. И ако не успееш да стигнеш до оргазъм, не трябва да се преструваш. Мисли за него не като отговорност, а като забавна цел, до която трябва да стигнете с твоя партньор заедно.

Оргазмът трябва да се изживее, а не да се симулира, така че дори да не успеееш да свършиш първия път, не се преструвай.
Оргазмът трябва да се изживее, а не да се симулира, така че дори да не успеееш да свършиш първия път, не се преструвай.

7. Лубрикантът е твой приятел.

Със сигурност ще направи секса по-добър и приятен. Друго предимство е, че ако използвате лубрикант, триенето ще е по-малко и има по-малка вероятност презервативът да се скъса.

►►►ВИЖ ТУК: 6 грешки при първия секс с нов партньор!

8. Пенисът на партньора ти не може да направи всичко, което двамата искате. 

Дали преждевременна еякулация, спадане или невъзможност да достигне до оргазъм, това не означава, че нещо не е наред с партньора ти или с чувствата му към теб. Комфортът с нов партньор изисква време и комуникация, това важи и за мъжете, и за жените.

9. Забрави за своите очаквания.

Романтичните филми ни създават нереалистична представа за това как изглежда секса първия път. Той винаги е с перфектен сценарий, обстановка и осветление и винаги завършва с едновременен оргазъм. Не очаквай фойерверки първия път. Сексът е непредвидим и има недостатъци, които доста често създават неудобства. Но иначе нямаше да е толкова забавен, нали?


Виж ощеНово в Cosmo