Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Митове за аналния секс

Cosmo
 

Оценка: (4/5)

Митове за аналния секс
Митове за аналния секс
Като изключим цифрите, посочени от статистиките (една на всеки 4 мацки го е изпробвала), аналният секс все още си остава тема-табу. И главната причина толкова много момичета все още да не са осъществили „задните“ си мисли е, че вярват в митовете и недоразуменията, които вечно заобикалят тази тема.

Щом веднъж овладееш правилните техники, няма да ти е трудно да откриеш, че аналният секс всъщност носи достатъчно удоволствие. Анусът съдържа огромно количество нерви и е една от най-чувствителните ерогенни зони. И стимулацията му може да ти осигури истински оргазъм. Всъщност, даже съществуват мацки, които изпитват върховното удоволствие само от „обработка“ на тази област. Усещанията, които предизвиква са различни, палави, с лек мръснишки привкус и по-стегнати. Няма защо да изпускаш нито част от купона, затова се наемаме да опровергаем най-разпространените притеснения по темата.

Ще ти причини болка
А всъщност не би трябвало. Ако усещаш болка обаче, значи с твоя човек не правите нещо както трябва. Точно затова се налага да научите кои са правилните техники още преди да започнете с експериментите.

Ключовите фактори всичко да протече като хората са: отпускане, наличие на лубрикант и знания. Анусът наподобява тръба, дълга около 2, 5 – 4 cm и е заобиколена от два мускулни пръстена. Единият от тях – външният сфинктер – е под твой контрол. Другият пък – вътрешният сфинктер, автоматично се стяга, ако в ануса навлезе нещо. Отпускането на външния сфинктер ще улесни проникването и ще допринесе за удоволствието ти. Анусът, от друга страна, не се овлажнява при възбуда като вагината, така че трябва да използваш лубрикант на водна основа, за да няма неприятни усещания.

Митове за аналния секс
Митове за аналния секс

Мръсна си отзад
Може да си чувала същото и за вулвата и вагината си, но няма да се лишиш от удоволствието, което носи стимулацията им, нали?

При рутинна ежедневна хигиена, анусът е също толкова чист, колкото всяка друга част от тялото. Все пак не трябва да забравяш, че той съдържа естествена бактерия и за да избегнеш да пипнеш някоя инфекция, никога не премествай каквото и да е от него във вагината си.

Това удоволствие... ами малко е извратено

Митове за аналния секс
Митове за аналния секс

Аналният секс е широкоприета сексуална практика от векове. В някои култури жените запазват „девствеността“ си именно по този начин. Никой не трябва да ти се бърка, така че сама за себе си трябва да прецениш дали ти се струва естествено. Ако която и да е страстна маневра те кара да се чувстваш некомфортно, значи просто не е за теб и не трябва да се впускаш. Ти сама отговаряш за всичко, което правиш в леглото.

Крие здравословни рискове
Много мацки умират  от страх, че аналният секс ще стане причина за хемороиди, фисури или разкъсвания. Промивката на мозъци по темата дори е стигнала още по-далеч и е пълно с момичета, които си въобразяват, че от чести подобни контакти, ще изгубят способността си да се въздържат и ще прекарат остатъка от живота си в памперс. Аналният секс, който носи удоволствие, не причинява никакви вреди на ануса или ректума. Освен това, в случай че партньорът ти няма венерическа болест, спермата му също не те застрашава. 

Ако обаче не си напълно убедена в последното, използвайте латексови или полиуретанови презервативи. Избягвайте кондоми със спермициди, защото може да раздразнят чувствителните тъкани в ануса и ректума.


Виж ощеНово в Cosmo