Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Любовта е сляпа: кои, по дяволите, са пансексуалите?!

 

Оценка: (0/5)

 
 

Какво се крие зад името „пансексуалност“ и какво искат хората, които се красят с него?

Любовта е сляпа: кои, по дяволите, са пансексуалите?!

Най-добрите пози за трима: ето ги тук, в галерията със снимки.

Най-добрите секс пози за тройка

Никой от нас няма да се изненада от каминг-аут-а на поредната звезда, която признава, че предпочита половинката й да е от същия пол.

Но ето че пансексуалите са ново явление. Относително ново. И не можахме да не си зададем въпроса: кого обичат тези хора и кои от звездите се подредиха в редиците им.

►►►Защо хората минават в редиците на асексуалните? Отговорът е тук.

Пансексуалите са представители на нова сексуална ориентация. Нова, защото за този тип полови предпочитания се заговори относително скоро. Хората, които считат себе си за пансексуали, не са нито бисексуални, нито хомосексуалисти. Те обичат човека, независимо от биологичния му пол – това е принципът.

При избора на партньор за пансексуала изобщо не е важна физиологичната принадлежност на човека. Нещо повече – пансексуалите са „слепи“ и за своя биологичен пол. Тоест, някои от тях не се идентифицират нито като мъже, нито като жени.

Съгласи си се, но звучи много объркано...

Най-важното за тях в партньора е вътрешният му свят, навиците и чувството за хумор.

Пансексуалите съвършено не делят обществото по полов признак, раса и други характеристики. С други думи, те могат да обикнат не само цисджендър (хората, чието чувство за собствения им пол съответства на биологичния пол, определен при раждането им), но на теория и трансджендъри, интерсексуали (хора, които не се определят със собствения си пол, даден им при раждането), андрогини (с признаци и на двата пола).

На практика, както и сами се убедихме, изучавайки историята на звездите, много пансексуали все пак решават да свържат живота си с представител на противоположния пол.

Специалистите намират логично обяснение на това. „Пансексуалите като отделна ориентация не съществуват“, казват голяма част от сексолозите в Европа. Според тях е необходимо да се разбере, че изборът на партньор, без да се отчита джендърната съставна – не става въпрос за секс, а за „просто ни е добре заедно“. По-скоро говорим за човек, който е съвместим с теб. Именно така се чувстваме сред приятели, с които сме тясно свързани.

Отново според същите тези сексолози да се премине към сексуална връзка в този случай, е възможно, единствено ако човек изначално е бисексуален, или ако той, под влиянието на чувствата, се съгласи на полови отношения. Вторият тип взаимоотношения по принцип не е дългосрочен.

Любовта е сляпа: кои, по дяволите, са пансексуалите?!

Вагиноподобните панталони на Джанел определено ни хвърлиха в размисли (без страсти)

Рано или късно периодът на взаимното увлечение свършва, защото хората изначално не са се привличали един друг сексуално.

Експертите са категорични, че в традиционните отношения връзката е много по-здрава, защото съдържа в себе си от самото начало два компонента – физиологично привличане и емоционална привързаност.

►►►Мислите, които те спохождат, докато правиш секс под душа

Но ето че при западните сексолози има немалко, които признават пансексуалността. Според тях много от пансексуалите първо дълго осъзнават себе си като бисексуални. С времето разбират, че са способни да обикнат всеки човек и че рамката „би“ вече не отразява състоянието на вътрешния им свят.

Така певицата Джанел Мона признава, че цял живот е считала себе си за бисексуална. Наскоро тя е прочела за пансексуалите и е разбрала, че става въпрос точно за нея.

Кой още?

Майли Сайръс

Любовта е сляпа: кои, по дяволите, са пансексуалите?!

Тя винаги е обичала да шокира публиката (едва в последно време, като че ли й омръзна да се появява на сцената полугола).

Точно затова изобщо не се изненадахме, когато миналата година в интервю за Billboard певицата откровено разказа за сексуалната си ориентация и предаността си към ЛГБТ обществото.

„Коя съм аз няма никакво отношение към биологичния ми пол. Отворена съм за експерименти. Пансексуална съм. Първите ми сексуални отношения в живота бяха с момиче, но думата „бисексуална“ ме дразни. Тя не описва точно цялата ми същност“, признава Майли.

Ще ни попиташ „Ами, с 8-годишните й отношения с Лиам Хемсуърт какво са тогава?“ Тя има отговор и на този въпрос: „Винаги съм имала проблеми с хетеросексуалните мъже. Понякога те могат да се превърнат в моя най-голям кошмар! Макар че в момента се срещам точно с такова момче! Не е ли забавно?“

Сия (Фулър)

A post shared by SIA (@siamusic) on

Дълго време тя криеше лицето си от фенове и журналисти под оригинална перука. „Не ми е необходима слава. Не искам слушателите да асоциират песните ми с очите, устните или носа ми. Искам музиката да говори сама за себе си“, обясни решението си изпълнителката.

И ако феновете „рисуваха“ във въображението си чертите на лицето на Сия, то личният й живот е на пълен показ. И то тя сама го разказва.

Любовта е сляпа: кои, по дяволите, са пансексуалите?!

Първо сподели, че както всички пансексуали, по никакъв начин не определя биологичния си пол. „Гъвкав пол“ – това е словосъчетанието, което изпълнителката предложи да се използва в този случай.

След няколко години призна, че цял живот се е срещала и с жени, и с мъже, и с тези, които буквално са „между тях“. Възможно е певицата да е говорила за трансджендърите, ние не се наемаме да твърдим това обаче.

Кеша

Любовта е сляпа: кои, по дяволите, са пансексуалите?!

„Не трябва да се говори, че обичам само мъже. В момента говоря не за джендъра, а за конкретния човек, за характера му. Мога да обикна когото поискам, без значение от това как той се идентифицира. Няма да се наричам бисексуална или хетеро. Границите са много размити. Ако е удобно – аз съм джендърно сляпа“, разказва пет години назад Кеша в интервю за списание Seventeen.

Коя е най-добрата любовница? Бързо разбери от галерията тук ⇒

Най-добрата любовница сред зодиите

Любовта е сляпа: кои, по дяволите, са пансексуалите?!

Лейди Гага

Лейди Гага може да бъде считана за икона на гей обществото в нашето време. Певицата редовно се изказва на срещи на ЛГБТ, бори се за справедливостта и внушава на обществото, че представителите на сексуалните малцинства не трябва да са ощетени в правата си. С две думи: на сцената тя е провокатор, а в обществото – активист.

Любовта е сляпа: кои, по дяволите, са пансексуалите?!

Взривоопасна комбинация!

Самата Гага не се причислява нито към хетеросексуалните, нито към лесбийките, заявявайки, че всичко това са условности. Както твърди звездата, на теория тя може да обикне всеки човек – жена, мъж, трансджендър и интерсексуален.


Виж ощеНово в Cosmo