Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Лайкове – 100, а близост – 0

 

Оценка: (0/5)

 
Да поговорим за порно... В чата.

Махнете бременните от екрана, дайте на бабите си валериан! Тук и сега ще си говорим за забранени неща: за порнография, за секс и игрички.

Лайкове – 100, а близост – 0

Известният американски социален психолог, известен с така наречения Станфордски затворнически експеримент, Филип Зимбардо говори за това, защо съвременните мъже толкова много играят в интернет, висят в социалните мрежи и гледат порно.

Разбери от долната галерия какво да очакваш от флирта, ако партньорът ти е зодия... 

Как флиртуват различните зодии онлайн

– Аз си имам приятелка.
– Успокой се, просто попитах свободен ли е столът!

►►► Какво е да си влюбен в силиконова мадама.

Във филма Любов и смърт Уди Алън казва: „Секс без любов е безсмислено занимание, но пък е едно от най-приятните безсмислени занимания.“ Така ли обаче наистина?

Лайкове – 100, а близост – 0

Порното и компютърните игри са възможност да си доставиш удоволствие на секундата, да свалиш напрежението, да държиш всичко под контрол и да побеждаваш – на практика това ни прави нетърпеливи, подарява ни призрачни надежди, разрушава способността ни към социализация, пише в книгата си Филип Зимбардо Мъж в изолация: игри, порно и и загуби на идентичността.

Много съвременни деца свикват с мисълта, че сексът е мръсно занимание, по-страшно от убийството, защото родителите им разрешават да гледат филми, в които има убийства, но превключват канала, ако на екрана се появи голо тяло или започне еротична сцена. Порнографията, до която ще се добере детето в интернет, по никакъв начин няма да опровергае представата му за секса като за мръсно занимание, в което няма любов, нито емоционална близост.

Лайкове – 100, а близост – 0

Днес интернет позволява да се запази анонимността, всеки човек, по всяко време може да гледа порно, без да изпраща sms или да се регистрира. Официално трябва да имаш навършени 18 години, но кой ще провери отговаря ли това на истината? Порноиндустрията днес е истинска фабрика за бързо производство на допамин – хормонът, който ни помага да изпитваме радост и удоволствие. А порнозвездите са толкова много, че цената им пада седмица, след като започнат работа (това дори официално се нарича „ефектът на новото момиче“: жените, работещи пред камера, изкарват най-много през първата седмица).

Карикатуристът от New Yorker Дейвид Сипръс рисува (в прекия смисъл на думата) съвременния проблем с порното. Той изобразява семейна сценка: дядо гледа укорително сина и внука си, които са забили носове в ноутбука си. Карикатурата е подписана: „Когато аз бях млад, ходех пеша и в дъжд, и в сняг до най-близкия магазин, където можех да видя „неприлични“ снимки по списанията.“ Да, времената бяха други...

Прочети долу... Даваме ти гаранция за незабравим секс!

Секс позите, които ти гарантират експлозивен оргазъм

Психологът Филип Зимбардо е на мнение, че гледането на порно е особено вредно за тези подрастващи, които все още не са имали реален сексуален опит. Защо? Работата е там, че според него тези млади хора започват да възприемат секса механично – като набор от пози и действия, изпълнявани от голи хора, без всякаква романтика, емоция, душевна близост, общуване, нежни докосвания и целувки. Сексът се обезличава и идеалната жена за мъжа става тази, с която можеш да спиш и след това да си тръгнеш.

Лайкове – 100, а близост – 0

Само възрастните разбират, че с помощта на порното сексът може да се „подслади“, фантазиите да се разпалят, но при подрастващите всичко е черно-бяло – те искат и в живота им нещата да се случват като в порно филма.

Затова много млади мъже страдат от синдрома „Мадона-уличница“. Защото Мадоната е любов без секс, а уличницата – секс без любов. Те искат за жена целомъдрена особа, а за любовница – разгонена и развратна кучка. И ако срещнат жена, която да е мила и сексуална едновременно, изпадат в паника и я отблъскват, мислейки, че в секса не трябва да има нищо лично. Разбираемо е, че тези хора имат огромни проблеми с построяването на топли интимни отношения.

Лайкове – 100, а близост – 0

Порното се превръща в достъпно благодарение на високоскоростния интернет и мобилните изобретения – един клик и интересуващото те видео се отваря в прекрасна резолюция на което и да е мобилно устройство. Но защо този контент е толкова популярен? Филип Зимбардо изтъква няколко причини:

Причина първа: Срам

В огромна степен срамът е свързан с развитието на цифровите технологии, които минимизират преките човешки контакти, когато например просто ти се иска да поговориш с някого, да намериш необходимата информация, да отидеш до магазина, в банката, библиотеката и т.н. Но мрежата прави всичко сама, бързо и без грешки, без необходимост от социални контакти. Трябва да признаем, че онлайн общуването в някаква степен помага на най-стеснителните да се насладят на човешки контакт в нашия побъркан свят.

„...постоянно развиващите се цифрови технологии засягат и сферата на човешкото общуване, правейки го по-структурирано и механично. От живота изчезва тази непосредственост и топлина, позволяващи да се развива и да се практикува общуването очи в очи, разчитайки дори на знаци, като мимика и езикът на тялото на събеседника. Това е много важно. Именно така намираме нови приятели, именно така се появява истинската близост.“

Резултатите са плачевни: в непривична ситуация срамежливият се сблъсква с началниците или дори с хора от собственото му обкръжение, и се притеснява, държи се неадекватно. Същото се случва и по време на общуване с представителите на противоположния пол.

Лайкове – 100, а близост – 0

Причина втора: Апатия към секса

Съпрузите все по-рядко правят секс. Според данните на Японската федерация по семейно планиране всеки трети тийнейджър на възраст от 16 до 19 години не се интересува от секс (от 2008 г. тази цифра е нараснала двойно). И в десет двойки се намират по четири, които не правят секс по месец и повече.

В Япония това е толкова разпространен феномен, че тези асексуални мъже се наричат „сошоку данши“, тоест „тревоядни“, за разлика от „платоядните“, на които сексът им е интересен.

Причина трета: Очарованието от технологиите и зависимостта от възбудата

Доколкото порното и компютърните игри са най-краткият път към удоволствието, то всичко останало – жени, физически тренировки и учение – се превръща в нещо неинтересно. Достатъчно е да се поддадеш на съблазънта и да натиснеш Play, и вече не се налага да отиваш никъде, по-далече от екрана или телевизора, за да получиш безкрайно удоволствие. Разнообразието от стимуланти, които предлагат порното и компютърните игри, е способно да засенчи всички останали желания от реалния живот. Потапяйки се в порното, мъжете се чувстват като Богове и шейхове на виртуални хареми, а в компютърните игри се превръщат в герои или антигерои, без да са отговорни за нищо, без да рискуват, без да ги раняват или убиват.

Лайкове – 100, а близост – 0

Причина четвърта: Промяна в обкръжаващата среда

Ричард Шарп, специалист по репродуктивни проблеми в университет в Единбург, съпоставяйки редица свързани помежду си изследвания, стига до извода, че всеки пети млад жител на Северна Европа има толкова малко количество сперматозоиди, че това го заплашва от безплодие. Откъде идва този срив? В Wall Street Journal излезе статия, в която Шарп и австралийските му колеги свързват явлението с тютюнопушенето при жените по време на бременността, с ниското тегло на новороденото и наднорменото тегло в детството. Цигарите, алкохолът, наркотиците (в това число и анаболите и кокаинът), преяждането, стресът и недостатъчното движение – всичко това влияе на качеството на спермата.

И това е само част от пъзела, който се опитваме да наредим. Има и други причини, намиращи се извън зоната на нашия контрол. В последните години специалистите бият тревога по повод вредните вещества, намиращи се в околната среда, които променят до неузнаваемост хормоналния фон.

Причина пета: Спадът в икономиката

Бензинът, образованието и жилището днес излизат много по-скъпо на младите хора, отколкото на родителите им.

Не е странно, че в сравнение с 90-те години на миналия век стойността на образованието надминава няколко пъти нивото на инфлация, а компютрите, телевизорите и секс играчките – точно обратно, поевтинели са значително. Като цяло животът на Запад е поскъпнал неимоверно след икономическата криза и младото поколение трупа дългове, за да свърже двата края.


Виж ощеНово в Cosmo