Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да ти замръзне кръвта: наказания за неверните жени

 

Оценка: (0/5)

 
Изневериш ли - ще умреш!

 Ако си със слаби нерви, не чети това... Или първо вземи нещо за успокоение и после виж как са наказвали жените през вековете, позволили си да залитнат встрани.

Да ти замръзне кръвта: наказания за неверните жени

Секс фестивали? Виж най-впечатляващите в галерията долу.

Най-атрактивните секс фестивали

Днес за изневярата не се предвиждат никакви наказания, като изключим скандал, раздяла, а понякога и шамари... Но в миналото неверниците били наказвани много жестоко, позорно и смъртоносно. При това положението било доста несправедливо, защото на наказание били подлагани само жените, а мъжете – не.

В средновековна Европа наказанието на нежния пол за изневяра през XIV-XIX векове е било повече от жестоко. Жената можело да бъде заточена в манастир до края на живота й, но това не е най-страшното. Някои представителки на слабия пол били обезобразявани, режели им носовете, ушите, устните. Но дори това не е най-страшното: неверниците били изгаряни на клада, като вещици, считайки, че огънят може да пречисти заблудилата се, порочна душа.

►►►Изневяра ли е емоционалната изневяра? Виж 10 признака за нея.

В древността в Дания наказанието за изневяра било смърт. В същото време за убийството на човек се плащало само глоба...и ти си свободен.

Трудно е да си представи човек, че такава дружелюбна и миролюбива нация, като таите, са могли да измислят подобно отмъщение за изневяра. Когато жената кръшкала, я слагали в специална клетка, доближавали до нея слон и животното насилвало нещастницата пред очите на всички.

Да ти замръзне кръвта: наказания за неверните жени

Какво се случвало след подобно издевателство, не е трудно да се досетиш.

Китай се слави също със суровите си наказания, и то до ден днешен. В древността в тази страна жената, позволила си да изневери, била намазвана с мас и затваряна в стая с гладни кучета, които я разкъсвали на парчета.

В съвременен Китай съпружеската изневяра се наказва с две години затвор и конфискация на половината имущество. Това се отнася и за мъжа, и за жената.

Да ти замръзне кръвта: наказания за неверните жени

В Римската империя неверните жени били продавани, като робини на пазара. А новият собственик можел да прави с тях каквото си поиска. Това наказание съществувало достатъчно дълго, но след време било заменено с отрязване на носа. Жената без нос веднага се забелязвала и всички били наясно в какво се е провинила. Тя била заливана с помия, оплювана и обиждана от минувачите.

В Гърция измамницата била убивана. Смъртната присъда можела да бъде изпълнена от който поиска, по какъвто начин пожелае.

►►►Изневяра по женски! Без цензура!

Наказание за изневяра в различните страни

В Ислямските страни (Иран, Афганистан, Судан и Нигерия) неверницата била пребивана с камъни, и то публично. Ако тя е изневерявала дълго време на мъжа си, то я заплашвали 10 години затвор. Някои от тези наказания са валидни и днес, може би затова мюсюлманските жени са едни от най-верните.

Да ти замръзне кръвта: наказания за неверните жени

В Нова Гвинея неверниците не били убивани, но за сметка на това се разправяли с любовниците им. Режели им главите на площада. Преди присъдата любовникът бил длъжен да изяде пръста на жената, с която е правил секс. След това оставяли мръсницата да живее с порока си, а всички в племето знаели какво е сторила и никой не рискувал да я доближи.

Монголците постъпвали прекалено простичко – грешницата, провинила се с друг мъж, била посичана наполовина.

Да ти замръзне кръвта: наказания за неверните жени

Канадските аборигени сваляли скалпа на мръсницата. Келтите мажели неверницата с мръсотия, заливали я с помия, връзвали я с въже и я влачели из цялото село, а местните имали право да я замерват с каквото поискат, да я обиждат и удрят.

В племето толима, според проучвания на историци, разобличената жена била хвърляна в краката на вожда, който извършвал присъдата: режел невярната жена на парчета, след което давал на членовете на племето да опитат от месото й.

Орална изневяра

В Бирма жената била наказвана простичко. Там, още когато са малки момичета, на вратовете им слагат специални халки, които да удължават шиите им. Всяка година количеството на металните кръгове се увеличава. Шията се разтяга до невероятни размери, затова те са наричани жени-жирафи. И можеш да се досетиш как са наказвали в Бирма изневерилата жена! Просто сваляли халките и тя умирала от счупване на врата.

Да ти замръзне кръвта: наказания за неверните жени

Корейците напомпвали изневерилата с оцет. Когато тялото се подувало до нужните според тях размери, местните започвали да я бият, докато мъченицата не умре. Други данни сочат, че карали нещастницата да пие киселата течност, докато вътрешните й органи не изгорят и тя не си отиде от този свят в мъки.

Немците в древността съсичали тялото на провинилата се на четири части.

За да не можела жената да мърсува, докато благоверният й воювал, пък й слагали железен пояс (пояс на верността), който бил свалян, една когато мъжът се върнел. Също един вид своеобразно наказание.


Виж ощеНово в Cosmo