Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да мастурбирате... Може и по двойки

 

Оценка: (0/5)

 

Ааутоеротизмът вече не е мръсна дума

Досега самоудовлетворението се считаше за проява на егоизъм: когато единият от партньорите си доставя удоволствие, другият е недоволен. И много жалко, защото от това „самотно“ занимание може да се роди наслада за двама.

Да мастурбирате... Може и по двойки

Най-накрая доживяхме да дойдат времена, в които мастурбацията да няма печат „табу“, както беше по-рано. Никой вече не си мисли, че от нея можеш да се разболееш. Нещо повече – сексолозите твърдят, че тя е полезна, тъй като позволява да опознаеш тялото си и по този начин помага за разцъфването на сексуалността.

 

Разгадай идеалните секс пози, носещи удоволствие, дори когато си сама ⇒

Идеалните секс пози, за да си доставиш удоволствие сама

Примерно 90% от мъжете и 60% от жените са мастурбирали някога в живота си, при това за последните 30 години броят на мъжете, които прибягват до самозадоволяване, е нараснал със 17%, а при жените – с 37%.

 

Но, веднага в картинката се намества аутоеротизмът – именно с този термин обозначават мастурбацията психоаналитиците – пред очите на партньора, както и преди, тя може да предизвика шок.

Да мастурбирате... Може и по двойки

 

Мастурбацията в никакъв случай не заменя неумелия или неловък партньор – тя е просто един от елементите на нормалното психологическо поведение, една от многото възможности да забързаш мига на крайното потръпване. Телата ни са наясно какво правят, когато искат нея!

 

И все пак, от гледна точка на получаващия удоволствие мастурбацията отстъпва на нормалния секс с близък партньор: именно той носи най-голяма наслада, най-много отпуска и двама ви. Затова тя не може да замени терапевтичната помощ, когато мъжът или жената имат сексуални проблеми.

 

►►►Техническо обучение (забранено за мъже!)

 

„В хода на терапията тя може да се превърне в инструмент, който помага да се усвои „техниката“ на наслаждението, да се научиш да се отнасяш внимателно към тялото си и към това, което то изпитва – твърди сексологът Мирей Бонербал. – Ако самата ти не се осмеляваш да се докоснеш, кое ще ти помогне да разбереш как най-добре да докосваш партньора си? Колкото по-лесно общуваме с нашето собствено тяло, толкова по-щедри ще станем по отношение на себе си и на човека до нас.“

 

Да видиш най-интимното

Понеже мъжете са по-големи воайори от жените, на тях им е много по-лесно да придават на онанизма еротично значение.

 

►►►Мастурбацията не е от вчера

 

„Всички жени, с които съм бил, в един момент ги карах да мастурбират пред мен – потвърждава 35-годишният Момчил. – Харесва ми да виждам как те галят гърдите си, корема, бедрата, след това се докосват по най-чувствителните си места. Няма две жени, които да мастурбират еднакво, както и не съществуват два еднакви клитора. Страхотно вълнуващо и красиво е. И когато усещам, че жената вече е близо до оргазма, аз присъединявам ръката си към нейната, за да усетя насладата на връхчетата на пръстите си. След това прониквам в нея, бързо. Някои жени така стигат до няколко оргазма един след друг. Това възбужда!“

Да мастурбирате... Може и по двойки

 

Жените също могат да получат удоволствие, наблюдавайки партньора си.

 

„По време на предварителните ласки мастурбирам пред очите на жена ми – признава 38-годишният Орлин. Това съвсем не е същото, като да мастурбираш насаме. Когато сте двама, има някаква връзка, заедно сме, погледът й е насочен към мен и тогава...я моля да поеме щафетата. Между другото, след като известно време ме наблюдава, жена ми стана доста по-освободена и по-умела в леглото.“

 

Тези, които се осмеляват на толкова нарцистичното удоволствие пред очите на партньора си, му разкриват още една тайна част от себе си, нещо, което доскоро се считаше за строго интимно. И това е точно нещото, което в любовта може да се нарече „скъп подарък“.


Виж ощеНово в Cosmo