Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

9 предимства на мастурбацията за по-як секс

 

Оценка: (3/5)

 
 

Много хора си мислят, че като имаш постоянен партньор и сексът е редовен, вечен и абсолютно вълшебен и всичко е пракрасно защото се обичате...

9 предимства на мастурбацията за по-як секс

Оказва се, че това са съвсем нереалистични очаквания, особено след като се появят и децата. Обикновено майката е твърде уморена, за да мисли за секс. Ако бащата също е активен в отглеждането им, сексът почти изчезва от картинката.

И точно тук се появява удоволствието от самоздаволяването. Макар че се смята, че мастурбират предимно мъжете, истината е, че жените също обичат да го правят.

Ето защо!

Засилва самочувствието

Психолозите и гинеколозите често коментират, че мастурбацията е здравословна изява на контрола върху тялото. Тялото си е твое и можеш да си играеш с него. Мастурбацията ти помага да опознаеш анатомията, физическите си нужди и да споделиш това познание с партньора си.

Специалистите смятат, че мастурбацията носи ползи за брака и създава чувство за независимост.

9 предимства на мастурбацията за по-як секс

Трупаш опит

За тези, които са против секса преди брака, мастурбацията е опит и познание. Ако нямаш много опит в секса преди сватбата, ти е трудно да кажеш какво искаш и какво ти е приятно, а мастурбацията ти помага да се научиш.

Осигурява ти време и място

Ако си прекалено уморена да правиш секс, имаш право да откажеш, но това не значи, че не можеш да се пипаш, за да се успокоиш, преди да заспиш. Когато си стресирана или уморена, една бърза игра ти помага да се отпуснеш, без да полагаш усилия с партньора си.

Според специалистите, не е добра идея да разчиташ на сексуално задоволяване само от партньора си, защото можеш да се разочароваш и затова е добре понякога да се задоволяваш сама.

Помага на жената да се грижи сама за себе си

В удоволствието няма нищо лошо, дори да си го доставяш сама. Оргазмът е един от най-хубавите подаръци, които можеш да си направиш. Мастурбацията е начин да се погрижиш за себе си и да подхраниш тялото си по начин, който желаеш, независимо дали е за бързо задоволяване, или ще си играеш с часове, в търсене на нови ерогенни зони.

Мастурбацията е грижа за себе си. Специалистите коментират, че е препоръчително да получаваш между 1 и 3 оргазма седмично. Ако нямаш партньор, или той не е особено заинтересован, трябва да се погрижиш сама за себе си.

Продължава...


Виж ощеНово в Cosmo