Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 секс-разговора, които всяка двойка трябва да проведе

 

Оценка: (0/5)

 
 

Обсъждайки какво се случва между чаршафите, си помагате отношенията ви да станат по-пълноценни!

8 секс-разговора, които всяка двойка трябва да проведе

Всяка двойка иска да има хармонични отношения. Онези, които обсъждат трудни иначе теми, са много по-щастливи от останалите. Силата и продължителността на връзката често зависят от това какво си споделяте един на друг, и колко се вслушвате в желанията на партньора.

Ето някои насоки за разговори по отношение на секса, които ще ви помогнат да започнете да изясните много неща, случващи се в леглото:

Границите
Важно е да говорите за това кой до къде иска да стигне в леглото, преди някой от вас да извади белезниците. Каквито и неща да опитвате, имайте една дума, несвързана със секса, с която да спрете каквото и да сте започнали в момента, в който някой от вас се почувства некомфортно. Започнете разговора за границите в секса като всеки от вас сподели за нещо, което би искал да опита. Или желанията ви ще си останат фантазия, или ще добавите нещо ново към менюто в леглото.

Проблеми в секса
Лесно е сексуалните ви отношения да влязат в едни коловози, и да си останат в тях. Това се случва често при двойки, които имат твърде малко информация за секса, или които са с твърди убеждения какво е „нормален” секс, и какво – не. Ако вече ви доскучава в леглото, добра идея е заедно да разгледате някоя книга от рода на „200 неща, които можеш да пробваш още довечера”, и да си изберете с какво да разнообразите живота между чаршафите.

Ако не се получава
Повечето от мъжете не искат да говорят за това. Ако не успява да се възбуди, помоли го да достави удоволствие на теб, и така ще го накараш да не мисли за проблема си. Ако пък ти имаш проблем с овлажняването, накарай го да бъде по-нежен и да действа по-бавно. И двамата се постарайте да разберете дали проблемът не е извън спалнята, говорете за него. Ако той се дърпа, и продължава да не иска да го обсъжда, поне ще знае, че среща разбиране и топлота в теб.

Безопасността в секса
Без значение колко партньори е имал всеки от вас, за безопасността при секса трябва да се говори. HPV вирусът и разни други полово предавани инфекции можеш да лепнеш толкова лесно, колкото се хваща настинка. Не е страшно още в началото да кажеш „Това са моите стандарти за безопасен секс, и бих искала да ги спазим”. Това е твоето тяло, имаш право да го предпазиш от болести или нежелана бременност.

Само с теб ли спи той

8 секс-разговора, които всяка двойка трябва да проведе

Ако не сте говорили за това, не се залъгвай, че спи само с теб. На много жени им е трудно да попитат партньора си дали прави секс само с тях, защото се страхуват, че той ще отговори отрицателно. При всички положения обаче това трябва да е ясно, за да си прецениш дали да спиш с него, или не. Не се страхувай да му предложиш да прави секс само с теб, това е съвсем нормално нещо. Но не започвай такъв разговор ако някой от двама ви е на повече от едно питие.

Точното време
Ако не си в настроение, а той иска секс точно сега, какво да направиш? За да бъде връзката ви пълноценна, трябва сексът да е желан и приятен и на двама ви. Затова му кажи, че сега не е моментът, но гледай да не прозвучи като „Никога няма да е моментът”. Просто кажи „Искам те много, но имах тежък ден, и предпочитам да го оставим за друг път”.

Обратната връзка
Обсъдете какво ви възбужда и какво – не. Партньорите ни не могат да четат мисли. Затова започни с „Има неща за секса, които никога не съм ти споменавала”, и му кажи какво точно искаш да промените или опитате. По време на секс му показвай дали нещо ти харесва с движенията на тялото си, със звуците, които издаваш – мъжете ценят тези невербални жокери, които им даваш. И вместо „Направи това”, кажи „Харесва ми, когато правиш така” в точния момент.

Планиране
Това може и да не ти звучи романтично, но при заетите хора е абсолютно задължително да се планира кога ще правят секс. Може би той става много рано сутрин, а ти по обяд? Тогава неговата обедна почивка може да бъде вариантът ви за секс? Ако пък все се разминавате, а след работа сте твърде уморени, планирайте да останете повече под чаршафите през уикенда.


Виж ощеНово в Cosmo