Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 ползи от мастурбацията за здравето ти

 

Оценка: (0/5)

 
 

Мастурбацията има лош имидж, но всъщност има много ползи за теб. 

8 ползи от мастурбацията за здравето ти

Израствайки, ни е втълпено, че ако се докосваме, ще горим в огнените ями на ада за цяла вечност. В продължение на векове, на тинейджърите им е било повтаряно, че самозадоволяването може да доведе до слепота, импотентност, акне..., а в днешно време все още някои хора вярват, че мастурбацията предизвиква психически проблеми и може да увреди гениталиите им. Но това очевидно не е вярно, даже напротив. Виж 8 причини, заради които трябва да се пребориш със срама си и да започнеш да правиш секс ...със себе си!

Идеалните секс пози, за да си доставиш удоволствие сама

1. Помага ти да обичаш себе си повече. Познаването на собственото си тяло е изключително важно за самочувствието ти. И колкото повече засилваш връзката между ума и тялото, толкова по-щастлива ще бъдеш в отношенията си. Застани пред огледалото и огледай гениталиите си като начало. Ако си срамежлива, започни бавно, без сексуален подтекст. Следващия път направи още една крачка и така, докато се чувстваш по-удобно, за да продължиш нататък. 

2. Може да направи секса с партньора ти по-добър. Някои хора смятат, че жените, които използват вибратои и други секс играчки, им е по-трудно да достигнат до оргазъм с партньор, но експертите твърдят, че мастурбацията е най-добрия начин да разбереш какво ти харесва в леглото и как да ръководиш половинката си. Направи услуга на себе си и на гаджето си като отделяш малко лично време за експерименти. 

3. Може да повиши твоята увереност и начинът, по който възприемаш тялото си. Както се казва, мастурбацията е секс с човек, който обичаш, нали? Да харесваш себе си е един лесен начин да промениш възгледите си за живота. А чрез самозадоволяването култивираш много добри чувства към себе си, които прехвърляш и към останалата част от света. 

4. Отразява се добре на вагината ти. Въпреки че много жени вече знаят за ползите от упражненията на Кегел, някои не знаят, че могат да получат подобни ползи и от мастурбацията. Оргазмът помага на тазовото дъно да стане по-силно и здраво и насърчава цялостното ти сексуално здраве. Контракциите на мускулите също така помагат за облекчаване на болките по време на менструация. 

►►►ВИЖ ТУК: 5 грешки, които допускаш в мастурбирането!

5. Помага ти да спиш по-добре. Познато ти е невероятното усещане след секс, когато всичко, което искаш да направиш е да се обърнеш и да затвориш очите си, нали? Освобождаването на ендрофини след оргазъм насърчава дълбокия и качествен сън. Може да получиш същата полза и от мастурбацията.

6. Влияе добре на сърцето ти. Проучванията доказват, че жени, които получават повече оргазми, самостоятелно или с партньор, са по-малко поддатливи на сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2.

Мастурбацията влияе добре както на здравето ти, така и на самочувствието ти!
Мастурбацията влияе добре както на здравето ти, така и на самочувствието ти!

7. Безопасна е. Освен, ако не започнеш да чувстваш, че мастурбацията се отразява отрицателно на други аспекти от живота ти (отношения с приятели, семейство..), това е най-сигурния начин да задоволиш сексуалните си нужди без опасност от полово предавани болести или бременност.

8. Намаля стреса. Не е нужно да разчиташ на друг човек, за да изживееш прекрасното чувство, наречено оргазъм! Някои проучвания предполагат, че мастурбацията дори може да помогне за предотвратяване на стреса. Нямаш настроение? Значи е идеалното време да се занимаваш с ...любов!


Виж ощеНово в Cosmo