Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как се променя сексуалният ти живот в отворена връзка

 

Оценка: (0/5)

 
 

Ако си останала с впечатлението, че отворената връзка просто ти дава право да „изневеряваш с разрешение“, отърви се от него.

Как се променя сексуалният ти живот в отворена връзка

Попитай всеки, който е бил в отворена или полиаморна (любовен четириъгълник) връзка и той ще ти каже, че понятието включва много повече неща от просто секс. Става въпрос за наличие на добра комуникация, голямо доверие и справяне със собствените страхове и граници. И точно като моногамните взаимоотношения, няма „отворени“ такива, които да са напълно еднакви.

Най-добрите секс пози за тройка

След всичко казано, нужно е да уточним, че да – отворената връзка означава всеки да прави много повече секс от обикновено. Ако си в такава, вероятно ще ти се наложи да осмислиш всичко, което знаеш за акта. Нека видим на какво ще се научиш, ако решиш да се впуснеш в приключението на полигамията. Или полиаморията, както е модерно да се казва.

1. Партньорът ти може да ти покаже нещо ново, неизвестно за теб до момента, а ти да осъзнаеш колко ти харесва.

Едно от страхотните неща в това да имаш няколко партньора наведнъж е, че постоянно ти се предоставя възможност да опитваш нови неща от сексуалното меню. Секс играчки, някаква лека разновидност на БДСМ... няма как да знаеш дали ти харесва, ако не опиташ. Новостите в леглото ще направят връзката с постоянния ти партньор по-вълнуваща.

2. Ставаш по-отворена в сексуално отношение.

Как се променя сексуалният ти живот в отворена връзка

Да речем, че никога дори не си и помисляла да правиш секс с друга жена. Когато не си в моногамна връзка, ти се предоставя възможността да разкриеш какво би било, без угризения. Може да ти се понрави, може да те отврати. Важното е, че разкриваш нови хоризонти на сексуалността си и това винаги е полезно.

►►► Виж тук как да направиш успешно първата си шведска тройка

3. Ревността започва да избледнява.

С добра комуникация и ясни граници за това какво може и какво не може да си позволите, става по-малко вероятно да нараните чувствата един на друг. Това е много по-добра стратегия от тази, при която някой иска да усети нови сексуални предизвикателства и се крие от другия. Накрая всички ще излязат наранени, нали? Но ако предварително сте уточнили намеренията си и двамата нямате нищо против, то всичко е кристално ясно и няма място за ревност.

4. Може да бъде много освобождаващо и възбуждащо.

Представи си, че водиш връзка от разстояние, но с гаджето ти сте се разбрали, че връзката ви не е моногамна (да, знаем, че подобен „договор“ изисква огромно търпение и доверие,но е достижим, ако и двамата се обичате и имате вяра един на друг). Това ти дава възможност да флиртуваш с други хора, а това ще те накара да се чувстваш желана и секси.

5. Но това може да размие границите между „секс“ и „сексуални чувства“.

Най-големият проблем на полигамните връзки е, че чувствата ти към постоянния партньор могат да започнат да избледняват. Ако усещаш, че това се случва, но не искаш да го изгубиш, прекрати всякакви експерименти – веднага!

Какво възбужда всяка зодия

6. Ако споделяте обща квартира, ситуацията може да стане... странна.

Как се променя сексуалният ти живот в отворена връзка

Смятала си, че общото съжителство с партньор е минирана територия, но почакай, докато не решите да водите полигамни взаимоотношения. Общата ви спалня се превръща в опасна зона. Така де, как би могла да знаеш кого ще намериш в нея, когато се прибереш? Неловко, меко казано.

7. Наистина можеш да вземеш „най-доброто от двата свята“, ако водиш полигамна връзка.

С постоянния си партньор можеш да си позволиш да си слаба, уязвима, да поплачеш на рамото му. С другия можеш да си спонтанна и да изразиш другите страни от характера си. Разнообразнието е вълнуващо.

8. Възможно е да се наложи да водиш няколко неудобни разговора за вида предпазване, което ще се използва.

Едно е и двамата да се изследвате и да спрете да използвате презервативи, защото сте здрави, съвсем друго да имаш няколко партньора едновременно. На практика, когато имаш полигамна връзка трябва да си правиш изследвания постоянно, както и да използваш предпазни средства. Това са условията за безопасност и здраве, които не бива да пристъпваш.

►►► Виж тук интересни факти за презерватива

9. Ставаш по-добра в говоренето за секс.

Как се променя сексуалният ти живот в отворена връзка

Ти си по-отворена в разговорите си по темата със своя партньор, ставаш по-безстрашна да изказваш на глас желанията си. По-комфортно ти е да признаеш кога си в настроение за секс и кога не, както и да споделяш кои хора намираш за привлекателни и кои не.

10. Рискът от сексуално предавани заболявания леко се покачва.

И причината не е, че правиш тонове секс, през цялото време. Чисто математически погледнато, ако един човек прави секс с двама партньора, а не с един, а другият също, шансът все пак да се зарази се покачва.

11. Може да превърне сексуалният ти живот с редовния ти партньор много по-вълнуваш.

Цялата тази комуникация за границите, които си поставяте, отворените разговори за секса и т.н. ще подейства истински освобождаващо за романтичните ви взаимоотношения. Да не говорим как самият секс се подобрява значително, освободен от табута и условности. Хубавото е, че тези последствия ще дойдат сами, без да ги насилвате.


Виж ощеНово в Cosmo