Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Всичко, което трябва да знаеш за контрацептивите

 

Оценка: (3/5)

Вместо да се чудиш какво да правиш, когато се случи гаф, просто се консултирай с гинеколога си, за да ти предпише противозачатъчни таблетки или винаги ползвай презервативи. Контрацептивните таблетки често са добро решение за около три години.

Всичко, което трябва да знаеш за контрацептивите


Монопрогестогенни таблетки

Съдържание: Прогестерон
Действие: Изцяло разчита на функциите на прогестерона за предотвратяване на бременност.
Този тип таблетки е подходящ за пушачки над 35- годишна възраст, кърмачки и жени, които имат проблеми с кръвосъсирването.

Комбинирани таблетки
Всичко, което трябва да знаеш за контрацептивите

Действие: Естрогенът предотвратява оплождането на яйцеклетка в яйчника, докато прогестеронът предотвратява отделянето на яйцеклетката или причинява забавяне в движението й по фалопиевите тръби и сгъстява слузта в шийката на матката, за да попречи на спермата да достигне яйцеклетката.

Монофазни

Съдържание: Еднакво съдържание на естроген и прогестерон във всяка таблетка.
Този тип таблетки рядко причиняват странични ефекти, които се предизвикват по-скоро от вариращите нива на хормоните в организма.

Бифазни

Съдържание: В различните фази от месечния цикъл се подава различно хормонално съдържание на естроген и прогестерон.
Този тип таблетки са склонни към причиняването на странични ефекти заради рязката промяна в нивата на хормоните.

Трифазни

Съдържание: Три различни дозировки на Естроген и прогестерон в различните фази от менструацията.
Този тип таблетки много рядко води до странични ефекти, защото с тях даваш време на тялото си да привикне към промените на хормоналните нива в организма.
Странични ефекти от противозачатъчните: Възможно гадене, повръщане, замаяност, болки, промени в настроението, понижено либидо, повишаване на теглото, болки в гърдите, топли вълни, отпадналост.


Виж ощеНово в Cosmo