Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Вагинален пиърсинг: всичко, което трябва да знаеш

 

Оценка: (0/5)

 
 

Нека уточним – този вид пиърсинг не означава да пробиеш дупки във вътрешността на вагината си. Това би било чиста лудост.

Вагинален пиърсинг: всичко, което трябва да знаеш

Вагиналният пиърсинг всъщност е сборно понятие за всеки вид пробиване на интимните ти части, които не са клитора и клиторната качула (за пиърсинга там, прочети тук). Технически, бихме могли да го наречем пиърсинг на вулвата, но „вулва“ не е най-приятната дума за писане и изричане.

16 красиви идеи за пиърсинг на ушите

Ето какво да очакваш, ако евентуално се пристрастиш да си направиш вагинален пиърсинг.

Сексуалните ползи

Макар видовете пиърсинг, които ще обясним по-надолу в текста да нямат много общо с повишаване (или намаляване) на сексуалното удоволствие, много жени твърдят, че този пиърсинг ги кара да се чувстват по-самоуверени и секси по време на акта. Истината е, че мъжете не могат да устоят на визуалното удоволствие, което бижуто върху интимните ти части им предоставя.

Самият пиърсинг

Видовете

Върху големите и малките срамни устни: както се подразбира, пиърсингът се пробива по избор върху тях.

Пиърсингът на клитора е съвсем различен от този на останалите части от интимната ти зона.
Пиърсингът на клитора е съвсем различен от този на останалите части от интимната ти зона.

Върху Венерийния хълм: наричан още Срамно възвишение (странно защо, щом като в него няма нищо срамно), това е леко издутата част, върху която растат пубисните косми. Тя е подходяща за пробиване, тъй като върху пубисната кост има достатъчно количество мастна тъкан, където да се захване пиърсинга. Конкретно, става въпрос за мястото точно над клитора.

Близо до перинеума (разстоянието между ануса и големите и малките срамни устни): това е от най-малко познатите видове вагинален пиърсинг, тъй като не всяка жена има подходяща анатомия за него (по-точно, нямат достатъчно количество кожа, което да бъде пробито). Когато бижуто е поставено, то изглежда така, сякаш е на милиметри от входа на вагината.

►►► Виж тук какво трябва да знаеш за пиърсинга на клитора

За кого са подходящи

Не всяка жена може да си направи вагинален пиърсинг. В зависимост от спецификите на анатомията ти, в студиото за пиърсинг могат да ти откажат процедурата.

Страх те е да пробиваш каквото и да било по тялото си? Пробвай сладката лятна тенденция - пиърсинг в прическата.
Страх те е да пробиваш каквото и да било по тялото си? Пробвай сладката лятна тенденция - пиърсинг в прическата.

Видове бижута: най-често халки, направени от злато (бяло, жълто или розово), платина или паладий. Както и при по-традиционните пиърсинги, винаги можеш да смениш бижуто, когато раната зарасне напълно.

Риск

При всички пиърсинги съществува риск от инфектиране. Бъди сигурна, че спазваш стриктно съветите за поддръжка на новата си придобивка.

Процедурата

Обикновено, вагиналните пиърсинги се извършват след предварителна консултация, след като специалистът е проверил, дали такъв пиърсинг изобщо може да бъде поставен. Твоят пиърсър също ще иска да знае как си представяш да изглежда пиръсинга ти, за да може да ти препоръча подходящо за теб бижу.

►►► Виж тук кратка пиърсинг енциклопедия

Грижа след процедурата

Измиващите продукти със съдържание на сапун не са препоръчителни, тъй като не бива да убиваш полезните бактерии, които живеят в интимната ти зона. Почистване със солен разтвор два пъти дневно (както и след секс или мастурбиране) е напълно достатъчно. Ако чувстваш нуждата да почистваш зоната по-добре, използвай мек антибактериален течен сапун (попитай пиърсъра кои са най-добрите марки за целта) и почиствай, като капваш малко количество както върху пробитата зона, така и върху самото бижу. След това изплакни много добре с вода.

Пиърсингът на преградата на носа е един от най-болезнените видове.
Пиърсингът на преградата на носа е един от най-болезнените видове.

НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ на пиърсинга ти да влиза в контакт с каквито и да е телесни течности в периода на заздравяване (първите няколко седмици). Това включва семенна течност и слюнка. Не е позволено да правиш секс или да мастурбираш първите две седмици, а след това е желателно да използваш презерватив (дори върху секс играчките).

Заздравяване

За около осем седмици или по-дълго, в зависимост от пробитата зона. Пиърсингът върху Венерийния хълм, например, заздравява до четири месец след пробиването. Пиърсингите върху големите или малките срамни устни заздравява за около три месеца.

Болка

Ако вече си пробивала някоя част от тялото си, наясно си, че процедурата не е като безметежна разходка в парка. Все пак, ще пробият с игла интимната ти зона! Опитният пиърсър ще направи процедурата възможно най-бърза, за да не изпиташ голяма болка.

Последствия за здравето

Тъй като това не е какъв да е пиърсинг, молим те, потърси сертифициран пиърсър, който да направи процедурата. След това, следвай стриктно инструкциите му за поддръжка в периода на заздравяване. Възможно е да чувстваш дискомфорт при използването на обикновените си дамски превръзки, така че се замисли да си вземеш по-малък размер. Спирай се на такива от органичен памук. Избягвай използването на тампони през първите няколко седмици, за да намалиш риска от развитие на инфекция.


Виж ощеНово в Cosmo