Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Секс и бременност – 9 напълно грешни мита

 

Оценка: (0/5)

 
 

За прекаралите тежка бременност със забрана за секс, като мен, следващите констатации от статията могат да се сторят неверни.

Секс и бременност – 9 напълно грешни мита

Едно е да имаш медицински причини, поради които гинекологът да не ти разрешава да водиш нормален сексуален живот, съвсем друго е да вярваш на малоумни изказвания от рода на „недей, защото бебето ще изпадне“. (?!?) Хората, които изричат такива думи сигурно са пропуснали всички часове по биология в училище, но това е въпрос на друга тема.

Важното е жената, която се радва на нормална и щастлива бременност да не се обърква от разни там слухове и напълно погрешни митове, които витаят безцелно в интернет и други пространства.

Разсейваме неверните митове веднага:

1. „Не трябва да правиш секс, защото ще нараниш бебето“.

Ако някой нравоучително ти даде такъв съвет, можеш съвсем спокойно да извърнеш глава в несъгласие. Сексът няма как да нарани плода, независимо дали си бременна в четвърта или 40-та седмица. Шийката на матката е затворена, за да му бъде на бебето удобно и уютно в утробата ти. Както вече споменахме, съществува малък процент жени, на които сексуалната активност им е забранена по медицински причини. Ако ти не влизаш в този процент, наслаждавай се.

Виж в галерията подходящи секс пози за бременни (снимки) >>>

Най-подходящите секс пози за бременни

2. „Някои секс пози трябва да се избягват“.

Секс и бременност – 9 напълно грешни мита

Възможно е да изпиташ различно усещане от пози, които преди това са ти допадали. В по-късните месеци от бременността, мисионерската се превръща в мисия невъзможна, също както и спането по гръб. Налага се да използвате въображението си, но подсказваме, че поза „лъжички“ е много приятна при твоето положение и не изисква никакви усилия от твоя страна.

3. „Бебето може да види пениса и ще знае какво правите“.

Едвам се сдържаме да не се захилим! Плодът си плува щастливо и безметежно из околоплодните води, които го предпазват от всякакво механично въздействие, подобно на мека възглавница. В утробата ти е тъмно, както можеш да се досетиш, така че бебето не би видяло каквото и да било, а да го запомни – още по-малко (извинявай, пак ни напуши смях).

►►► 15 съвета на диетолозите за твоята бременност

4. „Трябва да правиш секс с партньора си по време на бременност, за да не ходи по други жени“.

Трябва да правиш, каквото ти се прави. Не твърдим, че не бива да се съобразяваш с желанията и чувствата на партньора си, но ти носиш в себе си детето му, за Бога! Да не говорим, че най-добре познаваш тялото си и нуждите му. Не робувай на предразсъдъци.

5. „Ще загубиш желанието си за секс“.

Секс и бременност – 9 напълно грешни мита

Всъщност, при много от бременните се наблюдава точно обратното – повишаване на сексуалното желание, както и изпитване на по-силни оргазми. Пожелаваме ти да си една от тях.

6. „Сексуалното ти желание ще се увеличи“.

Не е задължително. Искаме да обърнем внимание и на този мит, който е напълно противоположен на предишния. Ще повторим – не робувай на предразсъдъци. В този момент е важно да слушаш сигналите на тялото си, не да се чудиш кое е „вярно“ и „грешно“.

Бременните звезди обичат да се снимат за кориците на списания (снимки) >>>

Най-известните корици на голи бременни звезди

7. „Оралният секс е вън от играта“.

Всъщност, ласките с език са чудесна алтернатива, ако се чувстваш до някаква степен некомфортно от проникването. Можеш просто да се отпуснеш и да се насладиш на партньора си, без угризения. Само едно предупреждение – той не бива да издухва силна струя въздух във вагината ти (знаем, че едва ли някой би го направил, но сме длъжни да обясним), защото това може да доведе, макар и в изключително редки случаи, до опасен въздушен емболизъм.

8. „Оргазмът може да те накара да пометнеш“.

Секс и бременност – 9 напълно грешни мита

Не. Не. Не! Възможно е да усетиш леко схващане или болки в коремните мускули, но те нямат нищо общо с родилните.

►►► 8 бюти неща, които да не правиш, когато си бременна

9. „Правенето на секс води до раждане“.

Това е отчасти вярно, но може да се случи само ако си в края на бременността или преносваш плода. В спермата се съдържат малко количество простагландини, които могат да доведат до разширяване на шийката на матката, а самото движение на пениса също може да доведе до раждане. Оргазмът пък води до освобождаване на голямо количество окситоцин, предизвикващия контракции хормон, а това може да предизвика раждане, ако си много близо или си прехвърлила термина. Едва ли има за какво да се безпокоиш – когато си в 40-та седмица, сексът не е мисълта, с която лягаш и ставаш. Освен ако не се казваш Рейчъл, живееш в сериала „Приятели“ и толкова искаш вече да родиш, че си готова на всичко. Дори да правиш бременен секс с бащата на бебето, с когото по стечение на обстоятелствата нямаш връзка в момента.


Виж ощеНово в Cosmo