Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Проклятието на цистита през лятото

 

Оценка: (5/5)

 
 

Случи се преди две години, в разгара на ваканционния сезон. Хванах си ново гадже, както прави всяко себеуважаващо се момиче през жарките месеци, когато хормоните бушуват с пълна сила. 

Проклятието на цистита през лятото

Какво правят двама млади и влюбени в началото на връзката си? Заминават на почивка, за да се радват на любовта си. И понеже бяхме луди глави, решихме да свалим всички задръжки, проблеми и най-вече дрехи, като отидем на палатки. Дива природа, тишина, спокойствие – перфектните предпоставки за секс, нали? Не съвсем. Още на втория ден се събудих с болка ниско долу в корема и толкова много ми се пишкаше, че едвам стигнах до дървената тоалетна, която за огромен мой ужас беше на цели три минути от нашето любовно гнезденце.

Само да не е цистит, само да не е цистит“, повтарях си аз.

Само веднъж в живота си бях изпитвала подобни симптоми и знаех, че това е едно от най-гадните неща, които могат да ми се случат. Особено когато съм предвидила безметежна и изпълнена със страстни емоции ваканция. Следващите няколко часа преминаха в агония и по обяд се примирих – трябваше да вдигнем лагера и да се приберем в града. Нямаше начин да изкарам с такива болки сред природата.

Грешка, грешка, голяма грешка

Проклятието на цистита през лятото

Когато бях на сигурно място в къщи, веднага отидох на лекар и тогава разбрах грешката, която вероятно е довела до инфекция на пикочните пътища (ИПП) – заради проклетата тоалетна, която беше прекалено далеч не се бях изпишкала всеки път след секс. Бях предпочела да се гушкам на топло в палатката, отколкото да излизам и да се лутам в тъмното. Как стана така, че мързелът да провали палавата ми ваканция и да застраши здравето ми?Докторът ми обясни, че по време на секс пенисът може да пренесе бактерии във входа на уретрата („тръбичката за пишкане“), която е точно над вагината. А тези бактерии, които са част от нормалната му микрофлора, не са толкова добре дошли в уретрата ми, откъдето могат да достигнат до пикочния мехур и да доведат до цистит. И така, един от най-сигурните начини да изгоня неканените „гости“ се оказа пишкането. С него механично ги отмивам, както маркуч с вода мръсотиите по асфалта.

За едно по-щастливо лято

Две години по-късно вече не съм със същото момче, но добре съм си научила урока. Наскоро пак имах съмнения за цистит –   макар да взимах мерки – нося удобно бельо и задължително взимам душ след секс – бактериите пак се бяха заселили удобно. Но знам как ще ги прогоня – с две таблетки Urinal Akut® на ден, които веднага помагат за облекчаването на дискомфорта и чувството на парене при пишкане, а също така блокират бактериите и така помагат за изчистването при уриниране.

Проклятието на цистита през лятото


Виж ощеНово в Cosmo