Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Правилното хапче за теб

 

Оценка: (0/5)

Правилното хапче за теб
Правилното хапче за теб © Shutterstock.com
Докато всички марки орални контрацептиви са безопасни, дадени типове от тях са по-подходящи за някои жени, отколкото други. Cosmo разяснява кое хапче работи най-добре за теб...

Действието на противозачатъчните

Комбинираните орални контрацептиви съдържат естроген и прогестоген и се взимат по едно и също време всеки ден. Мини-хапчетата (наричани още нискодозирани) съдържат само прогестоген. Повечето се приемат ежедневно в еднакъв прозорец от три часа.

Нередовен цикъл?

Ако менструацията ти идва непостоянно или прокървяваш по средата й, може би се налага да смениш хапчетата си. Консултирай се с гинеколога си, за да изключите инфекция, после пробвай хапчета, които съдържат различно количество прогестоген или пробвай друг метод на контрацепция.

Акне и мазна коса?

Тези симптоми са причинени от дисбаланс в нивата на прогестоген и естроген. Можеш да опиташ с хапчета с по-ниско съдържание на прогестоген. Противозачатъчните с норетистерон или дроспиренон също са добър вариант.

Мигрени?

Комбинираните таблетки не са подходящи за мацки, които страдат от сериозни мигрени или изпитват зрителни смущения преди мигрена. Те могат да се предпазват с имплантант или мини-хапчета.

Наднормено тегло и цигари?

Ако си пушачка или ИТМ (индексът на телесната ти маса) е висок, за теб вече има повишен риск от тромбоза, а това означава, че мини-хапчето, контрацептивният имплантант или спиралата са по-подходящи методи на контрацепция за теб.


Виж ощеНово в Cosmo