Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Нормално ли изглеждат интимните ти части

 

Оценка: (1/5)

 
 

Лабиите или големите и малките срамни устни са най-видимата част от вулвата (това не е срамна дума, а съвкупността от външните първични полови органи на жената), но все още са забулени в мистерия.

 

Нормално ли изглеждат интимните ти части

Затова, решихме да повдигнем светлина по въпроса за размера, формата, цвета, окосмяването на малките и големите срамни устни, както и кое е нормално (подсказваме, почти всичко) или ненормално около тях.

Размер

Лабиите са част от вулвата, която повечето хора наричат „устни“, именно защото те действително приличат на такива. Жените си имат два чифта от тях: по-плътните и окосмени големи срамни устни (лат. labia majora) и малките срамни устни (лат. labia minora), които се намират между големите. И двете служат за защита на вагината, уголемяват се при секс и размерите им варират от жена до жена.

 

Вулва не е срамна дума, а съвкупността от външните първични полови органи на жената.
Вулва не е срамна дума, а съвкупността от външните първични полови органи на жената.

Проучване от 2005 година, публикувано в Международния журнал по акушерство и гинекология, показва, че в нормално състояние размерът на големите срамни устни варира от 7 до 12 сантиметра, а този на малките срамни устни – от 2 до 10 сантиметра. Ако жените бяха като перчещите се с размера на пениса си мъже, те също биха се хвалили с елегантните си и дълги 10 сантиметра лабии. Но жените не го правят, защото са умни.

 

В някои (изключително редки) случаи, малките срамни устни са толкова дълги, че причиняват дискомфорт на притежателката си. Ако твоят случай е такъв, може да говориш с гинеколог и пластичен хирург за процедурата лабиопластика (отстраняването на излишната кожа от маките или големите срамни устни). Тъй като става въпрос за изключително деликатна зона от тялото ти, съветваме те внимателно да преценениш, обмислиш и планираш всички опции, преди да се решиш на операция.

 

И последно – по-големите лабии не означават, че си имала повече сексуални партньори. Видът и размерът им не са какъвто и да било индикатор за сексуалното ти минало, освен ако някога не си страдала от полови заболявания.

 

 

 

Не си доволна от вида на интимните си части и желаеш да им придадеш нов „дизайн“? Тогава сигурно ще ти е интересно да научиш какво представлява лабиопластиката като процедура и защо добива такава популярност през последните години.
Не си доволна от вида на интимните си части и желаеш да им придадеш нов „дизайн“? Тогава сигурно ще ти е интересно да научиш какво представлява лабиопластиката като процедура и защо добива такава популярност през последните години.

►►► Виж тук какво представлява лабиопластиката!

Форма и цвят

Ако сложиш огледало срещу интимните си части и погледнеш лабиите си, вероятно ще откриеш, че те не са симетрични. Точно както двете половини от лицето ти, двете ти гърди и краката ти не са еднакви, така и едната „устна“ там долу е по-дълга от другата.

 

Също така, няма нищо нередно в това малките ти срамни устни да се показват извън големите. Същото проучване, описано в Международния журнал по акушерство и гинекология сочи, че такъв е случаят при 50% от изследваните жени.

 

Въпреки, че големите устни са покрити с кожа, като тази на тялото ти, цветът им може да варира – лилав, розовеещ или леко кафеникав. Всеки от тях е напълно нормален. И както вътрешната част на устата не е в същия цвят като този на лицето, така и малките срамни устни могат да са различен нюанс от този на големите.

 

Единственият случай, в който цветът е знак, че нещо не е наред „там долу“, е когато лабиите са силно зачервени (и болезнени). Носенето на твърде тесни дрехи или силното търкане могат да са причина за това. Можеш да получиш дори пришки, по същия начин, както се разраняват краката ти при носене на тесни обувки. Ако ти се случи подобно нещо, няколко дни носи по-широки панталони или при подходящи метереологични условия направо смени с рокли или поли.

 

Единственият случай, в който цветът е знак, че нещо не е наред „там долу“, е когато лабиите са силно зачервени (и болезнени).
Единственият случай, в който цветът е знак, че нещо не е наред „там долу“, е когато лабиите са силно зачервени (и болезнени).

Структура

Големите срамни устни са това, което се вижда от вулвата ти от пръв поглед. Кожата им е общо взето същата като тази на тялото ти, но покрита с косми (очарователно, нали?). Можеш да третираш кожата им така, както правиш и с останалата. Тоест, можеш да използвах лосиони за тяло и прочее. Само се пази от инфектиране и поява на враснали косми при бръснене или кола-маска, така както го правиш и при краката, подмишниците и т.н.

 

Ако получиш кожна инфекция на големите срамни устни, спокойно я третирай така както би направила с такава върху ръката ти. Просто бъди внимателна, защото върху малките не бива да попадат каквито и да било мазила, които не са предназначени специално за интимната зона. Повтаряме: никакви лосиони, кремове и масла за тяло върху малките ти срамни устни. Те не обичат това. 


Виж ощеНово в Cosmo