Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Не пренебрегвай тези знаци

Mария Павлова/Cosmo team
 

Оценка: (5/5)

 

Обърни си внимание!

Свържи се спешно с гинеколога си, ако забележиш някой от симптомите.
 

Не пренебрегвай тези знаци

Болка след цикъл.
Болките по време на менструация са нормално явление, но ако продължи и след това, бъди нащрек (това е симптом на ендометриоза или инфекция). Неприятните усещания по време на секс също сочат, че си жертва на инфекция.

Промяна във вагиналното течение.
Напълно нормално е да имаш малко количество прозрачно или белезникаво ежедневно течение. Но ако изведнъж започнеш да отделяш повече от обикновено и цветът се промени до тъмно жълт или зеленикав и/или има странен или неприятен аромат, вероятно си пипнала венерическа болест или друга инфекция.

Необяснимо кървене.
Съвсем малкото зацапване течение по време на овулация не е болка за умиране, но прокървяването във всеки друг момент извън менструацията ти, говори за хормонален дисбаланс или инфекция.

 

** ЗДРАВЕН ФАКТ:

Не съществува ЧПВ тест за мъжете, така че той може би дори не подозира за наличието му. Сведи риска до минимум, като използваш презерватив


Виж ощеНово в Cosmo