Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Менструални проблеми

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

ГЛАВОБОЛИЕ
В този момент си по-предразположена към мигрена и главоболие, защото нивото на естроген, което спомага регулирането на химичните процеси е в ниската си точка. Ако редовното приемане на болкоуспокоителни не ти помага, обмисли с гинеколога си варианта да преминеш на орални контрацептиви, които поддъжат естрогена в постоянни величини в продължение на целия месец.

НЕПОХВАТНОСТ
Не е случайно, че непрекъснато се удряш в нещо или изпускаш друго. Някои научни изследвания, проведени с жени-спортистки са показали, че дори те са склонни към тромавост и непохватност в този период. Едно от обясненията: подуването, причинено от ПМС-а те прави по-нестабилна.

РАЗСЕЯНОСТ
Липсата на каквато и да било концентрация е често срещано. Въпреки че изследванията не могат да открият точната причина, много е вероятно това да се дължи на хормоналната буря в тялото ти.

СУХИ ОЧИ
Много жени споделят, че очите им изсъхват и ги сърбят в дните на месечния цикъл. Нека за четвърти път да обвиним естрогена, който освен за всичко друго носи отговорност и за овлажняването на тялото.


ИЗСЛЕДВАНИЯ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ОРАЛНИТЕ КОНТРАЦЕПТИВИ НАМАЛЯВАТ РИСКА ОТ РАК НА ЯЙЧНИЦИТЕ С БЛИЗО 50%.

В&О
“Ненормално ли е това, че не се възбуждам от стимулация на гърдите?”
Не е ненормално. Повечето жени, както и много мъже се възбуждат, когато са докосвани по зърната на гърдите си, но за някои хора това място не е толкова чувствително. Никой не знае защо част от нас откликват много бързо на тази стимулация, а други просто остават безучастни. Оказва се, че не може да бъде открита връзка между големината на зърната или броя нервни окончания, въпреки че хормоналните нива може би са причината за различията. Най-вероятно става въпрос за психология обаче, смятат лекарите. С други думи – ако не те възбужда идеята за играта с зърната на гърдите ти, вероятно няма да усетиш удоволствие, когато това се случва.

Неочаквани врагове
Много рядко, но понякога може да се окаже, че си алергична към дамските си превръзки...

При изненадващ обрив и сърбеж в областта на гениталиите причината може да бъде в дамските ти превръзки. Внимание! Тези оплаквания са характерни и при инфекции, заради което най-доброто, което можеш да направиш е да отидеш при гинеколог да провери каква е причината за неприятните усещания. Ако се окаже, че е алергия ще ти бъдат предписани противоалергични препарати и ще ти препоръчат в продължение на няколко месеца да ползваш само памучни или „бабини“ превръзки като памук и лигнин.


Виж ощеНово в Cosmo