Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Контрацептивни тактики

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Ето малко истини за предпазването от бременност, които често са маскирани с популярни митове.

НЕРЕДОВНОТО ПРИЕМАНЕ НА ХАПЧЕТАТА може да повиши риска от забременяване. Ако вземеш таблетката с 12 или повече часа закъснение, е възможно да събудиш овулацията. Когато си на медикамент, който съдържа само прогестин, трябва да си дори още по-внимателна. В този случай само няколко часа отклонение от обичайния график са достатъчни за нежелана бременност.

„ПАЗЕНЕТО“ Е НАЙ-НЕСИГУРНИЯТ НАЧИН за избягване на бременност, въпреки че се нарежда на едно от първите места по популярност у нас. След като мъжът получи ерекция, дори преди да е еякулирал, той отделя течност, която не е сперма, но в нея се съдържат жизнени и енергични сперматозоиди. Също така за него невинаги е толкова лесно да те пусне в момента, в който цялата му кръв е в другата му глава. Резултатът понякога става ясен месец по-късно.

СЕКСЪТ БЕЗ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА ПО ВРЕМЕ НА МЕНСТРУАЦИЯ също е рискован. Много жени си вярват, че единственото време, в което трябва да се тревожат, е средата на цикъла (14-16-и ден), когато настъпва овулацията. Само че спермата може да оцелее в тялото ти дни наред, а понякога външни фактори като стреса или неразположение предизвикат по-ранно отделяне на яйцеклетката – например веднага след края на мензиса.

Дим над водата
Още един начин, по който пушенето заплашва здравето ти.


Учените отдавна са доказали, че токсините в цигарите могат да увредят женските яйцеклетки, намалявайки силно способността им да бъдат оплодени. Сега нови изследвания разкриват още от дяволските лица на тютюна. Дори и да заченеш, никотиновите отрови могат да попречат на оплодената яйцеклетка да се прихване за матката. При проучване на пристрастени и леки пушачки, опитващи се да забременеят инвитро, се установило, че шансовете на първите са едва 34%, а на вторите 52%. Тъй като всички изследвани жени са използвали чужди яйцеклетки, се смята, че проблемът е в матката, а не в клетките или яйчниците.

СТРАТЕГИЯ АНТИБОЛКА: ПОТОПИ СЕ В ТОПЛА ВОДА (НАПРИМЕР ВЪВ ВАНА) ПРИ ПЪРВИТЕ СИГНАЛИ НА БОЛКА, ЗА ДА Я ОГРАНИЧИШ.

Какво точно е вагиналният секрет?
Нормалният вагинален секрет е съставен от слуз, отделяна от жлезите в шийката на матката и вагината. В неговия състав има още течности от вагиналните стени, както и мъртви клетки, излющени от шийката, които естествените процеси на пречистване извеждат навън. Тази смесица трябва да е от белезникаво бяла до много светложълта на цвят в зависимост от това в кой момент от цикъла си. Тъмножълтата и зеленикавата слуз показват наличие на инфекция, за която трябва да се обърнеш към гинеколог. Жените отделяме средно между една и две чаени лъжички вагинален секрет и всяко неочаквано увеличаване на обема може да е сигнал за проблеми.

Виж още



Ново в Cosmo