Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Колко е дълбока вагината ти?

 

Оценка: (3/5)

 
 

Да, възможно е да вземеш една линия и след като се извиеш по определен начин да успееш да измериш колко дълбоко ще те отведе заешката дупка, упс, вагината ти.

Колко е дълбока вагината ти?

Или можеш да оставиш настрани устройствата за измерване и да прочетеш тази статия, подкрепена от научни факти. Повярвай ни – колкото повече знаеш за вагината си, толкова по-добре!

Ето отговорите на 10 любопитни въпроса за женските интимни части, които вероятно винаги си се притеснявала да попиташ:

1. Вагината е дълбока 7-8 сантиметра.

Най-ранното и пълно проучване на вагината е направено от Уилям Мастърс и Вирджиния Джонсън (тяхната история беше разказана в сериала 'Masters of Sex') през 50-те години на миналия век. В тяхната книга, Human Sexual Response, пише, че дълбочината на вагиналния канал е 7-8 сантиметра.

►►► 7 неща, които променят вкуса на вагината ти

2. Но става по-дълбока, когато е правилно стимулирана.

Проучванията на Мастърс и Джонсън са били фокусирани най-вече върху реакцията на хората по време на секс, простичко казано, разучаване на оргазма. Това, което са открили е, че вагината стига дълбочина 11-12 сантиметра, когато е възбудена.

3. По време на възбуда, вагината удвоява размера си.

Колко е дълбока вагината ти?

Според книгата 'The Science of Orgasm” (“Науката на оргазма“), вагиналният канал се отпуска и разширява по време на сексуална възбуда. Учените имат хипотеза, че по този начин матката се повдига, което създава малък резервоар, където се съхранява спермата.

4. И докато сме на темата, клиторът също увеличава размера си.

Технически, клиторът няма нищо общо с вагината, но проучванията сочат, че той също се изпълва с кръв и уголемява по време на сексуална възбуда, също както пенисът по време на ерекция.

►►► 12 супер съвета за чиста *интимна* зона

5. Стените на вагината са „надиплени“ като блуза.

За да могат да „приютят“ разните му там тампони, пръсти и пениси, стените на вагината са надиплени, които се разгръщат нежно, когато нещо проникне между тях. Разтеглянето варира – от 13 мм до 50 мм.

6. Вагината се почиства сама.

Точно както модерна фурна, вагината има „функция“ за самопочистване. Това означава, че не се налага да използваш вагинален душ или душ гелове. Точно обратното – употребата им може да предизвика инфекции „там долу“.

7. Течението се променя според това в кой период от цикъла си се намираш.

Колко е дълбока вагината ти?

Чудиш ли се защо в определено време от месеца, течението ти внезапно става по-обилно и донякъде прилича по консистенция на яйчен белтък? Това е начинът на вагината ти да ти каже, че в момента си в овулация и имаш най-добър шанс да заченеш.

8. Вагината ти е под наклон.

Може би не си обърнала внимание, но когато поставяш тампон вътре, ти го насочваш по-скоро към гърба си, а не право нагоре. Причината е, че вагиналният канал е под наклон между 108 и 130 градуса.

9. Част от химена ти все още е някъде там (ако вече не си девствена, в противен случай целият си е там).

Противоположно на това, което може би сте си клюкарели със съученичките си в горните класове, хименът не е коркова тапа, която „изхвръква“ по време на първия ти сексуален контакт. При повечето жени, той се разтяга през детските години, от дейности като скачане на батут или каране на колело. И колкото и да се разтегли, дори разкъса, „парченца“ от него завинаги остават на входа на вагината ти.

10. Нещата, които знаеш за G-точката вероятно не са верни.

Съблазнителният мит за G-точката е точно това: един мит. Това не означава, че във вагината има зони, които са по-чувствителни от другите. Важен факт, който трябва да научиш веднага – клиторът не е просто малък бутон върху вулвата ти. Той представлява структура, чието продължение се намира вътре в тялото ти. Така че това, което хората масово наричат G-точка всъщност е вътрешното продължение на хипер чувствителния клитор, което стига чак до вагината.


Ново в Cosmo