Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Какво (наистина) мислят мъжете за контрацепцията

 

Оценка: (0/5)

 
 

Извънредна новина! Мъжете също правят бебета. Как тогава да ги накараме да проявяват малко по-голям интерес към контрацепцията?

Какво (наистина) мислят мъжете за контрацепцията

За жалост, резултатите показват, че мъжете нямат кой знае какво мнение относно предпазването против забременяване. Поне това сочи изследването сред 1200 мъже на възраст от 20 до 39 години, проведено от Cosmopolitan US за Националната кампания за превенция на непланираната бременност.

Един от трима мъже казва, че е отговорност на жената да се предпази от забременяване и 57% от мъжете казват, че никога или рядко са се тревожили за непланирана бременност. По-малко от 1/3 от тях споделят, че това е тема, която често обсъждат с партньора си. 46% казват, че изобщо не знаят дали партньорът им използва предпазни средства. Наистина е странно, че това не е тема, която се обсъжда в една двойка.

Мъжете егоистични тъпаци ли са?

Е…може би не са (или поне не всички). Оказва се, че мъжете не са сигурни каква е тяхната роля, когато става въпрос за противозачатъчни. 57% от мъжете вярват, че жената има право да отговаря за противозачатъчните мерки, защото „това е нейното тяло, нейно решение”. 7 от 10 мислят, че ако жената иска да чуе мнението на мъжа по отношение на хапчетата, ще го попита. И 39% казват, че ако жената не поставя въпроса за противозачатъчните, това означава, че се е погрижила.

13% от мъжете смятат, че правенето на секс изправени, намалява шансовете за забременяване. Оффф, гравитацията не е противозачатъчно!
13% от мъжете смятат, че правенето на секс изправени, намалява шансовете за забременяване. Оффф, гравитацията не е противозачатъчно!

„Изглежда, че това са последствията от нашите старания и успехи, затова излъчваме негласно съобщение, че това е работа на женското тяло и само жената отговаря за репродуктивното си здраве – казва популярният американски лекар и радиоводещ д-р Дрю Пински. – Но е лошо, че сме загърбили частта, където мъжът все още носи отговорност и има думата. Двама души са участници в този интимен акт, затова не е честно жената да бъде оставена да се справя сама. Липсата на мъжко участие във вземането на решенията за контрацепциите също така води до увеличаване на полово предаваните инфекции и непланирана бременост. „Проучвания показват, че ангажирането на мъжете в този проблем, може да повиши сексуалното образование и здраве, както при жените, така и при мъжете“, казва д-р Арик В. Марсел от детската болница „Джаш Хопкинс“ в Балтимор. – Сексът е акт на двойката, така че трябва и двете страни да са включени в разговорите“.

►►► 10-те най-странни метода против забременяване

Добрата новина

48% от мъжете казват, че понякога са правили секс с някого, преди да обсъдят предпазните мерки.
48% от мъжете казват, че понякога са правили секс с някого, преди да обсъдят предпазните мерки.

Мъжете, които участваха в допитването, имаха желание да научат и да правят повече по въпроса. 44% казаха, че са научили за противозачътчните хапчета от приятелката си, а 49% биха искали да знаят повече. „Жените трябва да бъдат стимулирани от факта, че мъжете гледат на тях като на ръководство по тази тема“, казва Д-р Пински. „Говори и бъди настоятелна, защото той ще те послуша...особено, когато става върос за секс“.

Извод: недей да гадаш какво той мисли, говори!!! (В противен случай, очаквай някоя от следващите реакции):

Ти мислиш, че той мисли:

„Разговорите за предпазни средства са страстоубийци“

Той в действителност мисли:

Не е най-големият страстоубиец въобще. 70% от момчетата предпочитат да говорят за противозачатъчни хапчета, отколкото за бившия ти. И 66% от мъжете уважават жените повече, ако темата е повдигната, преди да се стигне до интимни отношения. Мъжете се гордеят, че могат да доставят максимално удоволствие на партньора си, затова му сподели колко ще си притеснена и колко повече ще се радваш на секса, ако знаеш, че си предпазена, предлагат сексуалните терапевти. Кажи: „Ей (името на гаджето), мисля, че си супер (прилагателно), и харесвам твоя (част от тялото). Фантазирам си за (глагол) на (мебел) и ще се наслаждавам повече, ако не си с презерватив“.


Работи ли „Извади го и се моли“?

72% от мъжете използват „отдръпване“ в последните години. Учудващо, но изваждането на пениса е толкова ефективно, колкото и презервативите сочат данни на Центъра на контрол и превенция на болестите. И все пак е по-добре да се комбинира с други методи. Гинеколозите определено никога не биха го препоръчали като основен метод. За разлика от презервативите, молитвите и издръпването не пазят от ППБ, а и жената трябва да разчита мъжът да се дръпне в точния момент. Можеш ли да разчиташ на твоя човек, че ще успее да се контролира точно в момента, когато е най-възбуден? И ние не можем. Избери по-безопасен метод!


Ти мислиш, че той мисли:

„Само развратните момичета имат презервативи в чантата си“

66% мислят, че тийнейджърите забременяват по-често случайно, отколкото сингъл жените около 20-тата си година.
66% мислят, че тийнейджърите забременяват по-често случайно, отколкото сингъл жените около 20-тата си година.

Той в действителност мисли:

Опакованата защита или го кара да те уважава повече, или няма значение за него, казват 78% от мъжете. „Това означава, че мисли за себе си и няма да ме притиска, което за мен, а вероятно и за други момчета, е за предпочитане“, казва Хънтър (23). Носи си ги уверено и ще спреш да мислиш какво ще си помисли някой. „Гледай на презервативите като на нещо задължително, а не като на повод за дискусия“, казва експертът по връзки и секс Емили Морс, водещ на радиошоуто Sex With Emily. Кажи, „Имам два вида презервативи. Кой ще си избереш?“, вместо „Ще си сложиш ли презерватив?“.

►►► Възможно ли е да забременееш случайно?

Ти мислиш, че той мисли:

„Сексът е гаден, когато е с презерватив“

Той в действителност мисли:

Ами...сложно е. Докато 52% от момчетата твърдят, че наистина мразят презервативи, според повечето анкетирани това е най-предпочитаният медод за предпазване от всички...и 80% казват, че слагането им е далеч за предпочитане, отколкото да не правят секс въобще. За съжаление, 42% признават, че не биха предложили употребата на презерватив, освен ако ти не повдигнеш темата – нищо, че имат в джоба си! Още една причина да настояваш. „Има толкова варианти днес. Предложи заедно да купите различни видове, които да опитате – казва Морс. – Хората често се изненадват, когато разберат, че презервативите са забавен начин за експериментиране“.

Ти мислиш, че той мисли:

„Сметката за противозачатъчни си е нейна отговорност“

10% от мъжете са опитвали да разубедят жена да не използва противозачатъчни.
10% от мъжете са опитвали да разубедят жена да не използва противозачатъчни.

Той в действителност мисли:

2/3 от момчетата казват, че двойките трябва да си делят сметката наполовина. Проблемът е, че само 13% казват, че често го правят. Омръзна ли ти да искаш? „Ако си във връзка, където мислиш „ние“, вместо „аз“, тогава е логично да си поделите сметката“, казва Андрю (24). Позволи му да знае какво притежава.

►►► Как противозачатъчните влияят на съня ти

Ти мислиш, че той мисли:

„Непланираната бременност е най-големият ми страх“

Той в действителност мисли:

6 от 10 мъже се тревожат повече от полово предавани болести, отколкото от това, че някой ще забременее. „ППБ ужасяват мъжете. Повечето от тях знаят това, което са виждали в рекламите – обяснява Логан Хил, колумнист в Cosmo. – Много от мъжете смятат, че бременността е само женски проблем“. Вместо да започнеш разговора с „Не искам бебе“, кажи „Искам да съм сигурна, че ще останем здрави“.

Ти мислиш, че той мисли

„Не искам да чувам за нейните противозачатъчни“

Той в действителност мисли:

Почти половината от мъжете биха искали да знаят повече. „Мисля, че на повечето мъже ще им е интересно да знаят как действат тези предпазни средства“, казва Морс. Не им казвай просто, че имаш спирала. Кажи им, че медните йони на спиралата пречат на опашките на сперматозоидите да плуват. Тогава и ще разбере, откъде идват страничните ти ефекти – ако заради това цикълът ти е по-болезнен, може да разчиташ на по-голяма подкрепа от него в този момент.


Виж ощеНово в Cosmo