Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Какво е да си болна от вагинизъм?

 

Оценка: (0/5)

 
 

Заради рядко заболяване 25-годишната режсиьор-документалист Шелби Хаден не е правила още секс, въпреки че бленува да стигне до този момент.

Какво е да си болна от вагинизъм?

►►►7 причини за болезнен секс: прочети тук.

Режисьорът Шелби Хаден не е способна да извърши полов акт, защото страда от вагинизъм (за заболяването писахме в юнския брой на списание Cosmopolitan).

В този брой можеш да прочетеш за вагинизма и какво е решението за него.

Какво е да си болна от вагинизъм?

Англичанката признава, че мечтае за интимна близост ден и нощ и се оплаква, че мъжете, чувайки за проблема й, не бързат да имат с нея каквито и да е отношения.

Какво е да си болна от вагинизъм?

„На 25 години съм и никога не съм правила секс – така започва разказът на Шелби, публикуван в британски сайт. - През цялото време искам секс и фантазирам как го правя. Чета за него в списания и в книги, гледам филми за възрастни. Обсебена съм от него. Само за това говоря“, признава Хаден.

Това са емоциите, които изпитва младата жена, която иска да има интимна близост, но не може... Хаден признава, че е болна от вагинизъм – непроизволно свиване на мускулите на влагалището, заради което половият акт с проникване предизвиква страхотни болки и е невъзможен.

A post shared by Shelby Hadden (@sghadden) on

Шелби разказва, че за проблема си е заподозряла, още когато и била на 14 и й е дошъл цикълът: тя просто не е можела да ползва тампони.

Какво остава да си причини болката от секс. „Чувството е все едно ме режат с ножове“, описва Хаден. Лекарите й казали просто да се опита да се отпусне, а други, дори да пие алкохол преди половия акт. Но нищо от това не помагало.

Какво е да си болна от вагинизъм?

В края на краищата Шелби започнала физиотерапия, след която вече може да използва тампони, но не и да спи с мъже. Тогава тя била на 21 години...

Англичанката признава, че момчетата просто не я разбират, когато им разказва за проблема си.

„Смеят ми се. Един мъж дори ми каза, че повече не иска да ме вижда, щом като няма да може да прави секс с мен“, оплаква се тя.

Съвсем наскоро Хаден снима късометражен филм за това какво е да живееш с вагинизъм. Лентата ще бъде показана на различни европейски кинофестивали.


Виж ощеНово в Cosmo