Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как се променят женските гърди с годините

 

Оценка: (0/5)

 
 

Макар гърдите ти да са прикрепени към теб, трудно разбираш какво се случва с тях ден след ден.

Как се променят женските гърди с годините

Някои сутрини се събуждаш и можеш да се закълнеш, че те са пораснали или намалели с половин размер през нощта. И колкото и да се гледаш гола в огледалото, накрая пак не можеш да си спомниш коя от двете беше по-голямата. Честно, струва ти се, че гърдите ти си живеят собствен живот, заемайки място от тялото ти, без да плащат наем.

14 звезди с откровени цитати за гърдите

Но какво се крие в бъдещето им? Разказваме ти какво можеш да очакваш от развитието на бюста през всяка една възраст. Уточняваме, че твоите гърди може да се различават леко от описаните по-долу, но в повечето случаи точно това можеш да очакваш.

Юношество

Ще забележиш, че ареолите стават по-големи, както и зърната.
Ще забележиш, че ареолите стават по-големи, както и зърната.

Първата промяна, която ще забележиш в този период е, че гърдите ти започват да набъбват. За повечето момичета, това се случва във възрастта между 8 и 13 години, но златен стандарт за старта на пубертета не съществува.

Ще забележиш, че ареолите стават по-големи, както и зърната. В този момент, можеш да започнеш носенето на спортни сутиени или някаква блуза от много тънка материя под обичайното си облекло, за да не се виждат зърната ти. Добре дошли, гърди, вашата одисея тепърва започва!

►►► Виж тук 3 стъпки към по-големи гърди (без импланти)

Период след пубертета

След пубертета и преди бременността (ако забременееш през това време) гърдите ти са в своя апогей и изглеждат най-големи и стегнати.
След пубертета и преди бременността (ако забременееш през това време) гърдите ти са в своя апогей и изглеждат най-големи и стегнати.

Гърдите ти растат ли растат, но изглежда напълно завършени, когато достигнеш възраст между 18 и 20 години. Това не означава, че размерът на бюста ти на 18 ще е този, който ще притежаваш до края на живота си. Хормоналните промени, качването или спадането на тегло оказват влияние върху големината. Но има няколко основни фактора, които определят размера на гърдите през 20-те и 30-те ти години.

След пубертета и преди бременността (ако забременееш през това време) гърдите ти са в своя апогей и изглеждат най-големи и стегнати. Двете основни неща, които определят размера и формата им са мастната и фиброзната съединителна тъкан. Веднъж щом развитието на бюста ти е завършено, той се състои основно от фиброзна, а не от мастна тъкан. Генетичната ти предразположеност също играе роля – ако баба ти и майка ти са имали много гъста фиброзна тъкан, вероятно ще я наследиш от тях.

Както ти е известно, гърдите идват във всякакви форми и размери. Те дори не са еднакви помежду си, едната почти винаги е по-голяма от другата. Едно от най-важните неща, които трябва да знаеш, ако някой ден решиш да кърмиш е, че количеството на произвежданото мляко по никакъв начин не се влияе от размера на бюста ти.

10 проблема с гърдите, които само жените могат да разберат

Бременност

Как се променят женските гърди с годините

Ако решиш да забременееш, подготви се гърдите ти да преминат през сериозни промени, независимо от възрастта ти. Без съмнение, те значително ще увеличат размера си. За всяка жена е различно, някои могат да качат два, дори три размера.

В общия случай, гърдите на бременната жена са чувствителни при допир и много плътни. Уголемяването им се случва най-вече в първите фази на бременността, през първия триместър. Но не e необичайно, ако те продължават да се уголемяват и през останалите месеци. Ареолите и зърната могат да потъмнеят, но възвръщат нормалното си оцветяване след раждането.

►►► Виж тук 11 неща, които никога не си знаела за гърдите си!

След раждането

Ако не кърмиш

Как се променят женските гърди с годините

Ако вземеш решение да не кърмиш, очаквай някой от следните проблеми. При някои жени бюста се връща в обичайния си размер, но се усеща някак различен при допир. Други откриват, че са загубили един или два размера на сутиена след раждането, както и част от плътността, за сметка на мастната тъкан. Сякаш са били напълнени с някаква субстанция преди това и тя внезапно е изчезнала. Изразът „спаднал мях“ внезапно придобива значение.

Макар на този етап да ти се струва невъзможно да възвърнеш загубената мастна тъкан, има вариант това да се случи. Едно от най-благоприятните за организма и гърдите ти решение е крем за мазане, направен от натурални съставки. Пробвай една от новите марки у нас - Lavish Breast me Up, който ще ти осигури с до 8% по-големи и стегнати гърди в рамките на 56 дни (потвърден резултат от инвиво и инвитро тестове).

Lavish Breast me Up e с 93% естествени съставки.
Lavish Breast me Up e с 93% естествени съставки.

Резултатът от крема се дължи на нехормоналния компонент Volufiline - активно вещество, което се използва в козметични продукти в световен мащаб и екстракт от sarsapogeninis (вид корен) взаимодействащ с адипоцитите (клетките, изграждащи мастната тъкан), за да активират механизма за деленето им. В резултат на това се увеличава обемът в областта на тялото, където се прилага кремът и следва още и още производство на адипоцити. Същевременно стимулира синтеза на колаген, който възстановява еластичността на кожата и стегнатостта на кожата. Виж повече подробности във Facebook страницата на Lavish и на официалния сайт.

Ако кърмиш

Тъй като гърдите ти буквално се напълват с мляко, те ще продължават да увеличават размера си и ще станат доста твърди.
Тъй като гърдите ти буквално се напълват с мляко, те ще продължават да увеличават размера си и ще станат доста твърди.

Вероятно ще се съдържат на това ниво, докато не спреш кърменето.

След кърменето

Мускулите, които са работели здраво по време на кърменето, ще се променят.
Мускулите, които са работели здраво по време на кърменето, ще се променят.

След като приключиш с кърменето, случват се две неща. Първо, млякото се „оттича“, което води до загуба на плътността и твърдостта на гърдите.


Второ, мускулите, които са работели здраво по време на кърменето, също се променят. Те са изградени от съединителна тъкан, тъй като трябва да държат всичко на мястото му и сега са изморени, буквално. Представи си го така – всички тези еластични фибри, които поддържат бюста ти, са се разтеглили необратимо по време на бременността и кърменето. Все едно да опънеш ластик почти до скъсване и да очакваш, че когато го пуснеш ще възвърне същата форма.

Но всяка жена е различна и еластичността на фиброзната тъкан е различна. При някои гърдите ще се възстановят напълно към старото си положение. При други, те ще изглеждат изпразнени от съдържание и по-увиснали. Предупреждаваме – нека тази информация не те спира да кърмиш бебето си, ако това е важно за теб. Гърдите ти ще се съгласят с всяко твое решение.

►►► Виж тук какъв тип сутиен да избереш според формата на гърдите ти!

Преди менопаузата

Промени ще настъпят, независимо дали си родила или не.
Промени ще настъпят, независимо дали си родила или не.

Ако не си раждала, първите промени в бюста можеш да очакваш към средата на 40-те. 

Първо – гравитацията започва да оказва сериозно влияние и няма човешко същество, което да избяга от притеглящото й действие. Някои гърди са доста големи, а гравитацията има навика да „влачи“ надолу тежките обекти. Не се страхувай от увисването – то така или иначе ще се случи.

Второ – с възрастта кожата ти губи еластичност, като това дава отражение и върху бюста ти. Комбинацията от гравитация и хлабава съединителна тъкан насочва гърдите в една посока – надолу.

Трето – гърдите ти се изпълват с повече мастна тъкан. Но не бързай да се радваш, това не ги прави да изглеждат по-големи. Заради вече споменатото отпускане на съединителната тъкан, те стават по-меки на пипане и по-обемни само в долната си част, докато горната остава по-скоро „празна“. Ако до този момент в живота си изпитвала болка в гърдите, твърде вероятно е тя да се увеличи повече. Могат да се появят и кисти, които са изцяло доброкачествени, но се усещат меки на пипане. Всичко това е нормално за жените в средата на 40-те, защото тогава се повишават нивата на хормона естроген.

След менопаузата

Как се променят женските гърди с годините

Малко добри новини в този период от живота ти! Нивата на естроген намаляват при жените на 50 и 60-годишна възраст и тъй като вече нямаш цикъл, гърдите най-накрая ще спрат да те болят.

Що се отнася до външния им вид, някои жени забелязват леко увеличение в размера, предизвикано от качването на килограми, повишено задържане на течности и промяна в хормоналните нива.

И така, пожелаваме ти да се наслаждаваш на живота си като притежателка на гърди – добър или лош, той поне не е скучен!


Виж ощеНово в Cosmo