Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как есента влияе на интимното ти здраве

 

Оценка: (0/5)

 
 

Как периодът, в който природата заспива, влияе на съкровените ти органи?

Как есента влияе на интимното ти здраве

Нима те също се държат различно в зависимост от смяната на сезоните? Как жената да се погрижи за здравето си през есента? Чуй какво казват лекарите.

12 ежедневни неща, които да правиш за щастлива вагина

През есента по-рядко ти се случват някои неприятности

Как есента влияе на интимното ти здраве

През горещото лято влажната от потта чувствителна кожа на интимните зони лесно се протрива от бельото. Неприятните усещания се задълбочават и от това, че лятото по-често се бръснеш или използваш кола маска на бикини зоната, за да си уверена в банския. Когато горещият сезон свърши, проблемите изчезват от само себе си.

Ако жената има гъбична инфекция, която се връща отново и отново, през есента може да диша с облекчение. Микроорганизмите, които я причиняват, обичат горещата и влажна среда. И когато спреш да се потиш така обилно, като през лятото, рискът тази мъка да се прояви, рязко намалява.

Не се доверявай на изкуствените дрехи

Как есента влияе на интимното ти здраве

От друга страна, есента е времето на топлите дрехи и не всичките ти стоплящи тоалети са еднакво полезни. Клиновете, чорапогащниците и панталоните са хубаво нещо, но не бива да са прекалено тесни, а и е добре чорапогащниците да имат памучна лента, а панталоните да са от естествени материи. Всичко, което задържа влага, е добре дошло за причинителите на инфкции. Плътното синтетично бельо също е виновно за престъпленията против женското здраве.

Разбира се, това не означава, че трябва да продължиш да се обличаш леко и да забравяш да си слагаш нещо по-топло. Носи дрехи, които дишат и седят достатъчно свободно.

►►►Всички симптоми на 10 сексуално предавани болести

„Там „ не трябва да е сухо

Това, че не си мокра от жегата, не означава, че усещането за сухота е нормално. Влагалището е отделна екосистема, която е нормално да се самоовлажнява. И ако усещаш, че там е сухо, причина за това може да се хормонални промени, алергия, някои продукти и медикаменти.

Как есента влияе на интимното ти здраве

Самолечението – лоша идея всеки сезон

Да се върна на гъбичната инфекция, която лекуваш, лекуваш и отново се връща. Докторите напомнят: който и да е сезон, проблемът може да се корени в самолечението. Разбира се, най-лесно е да отидеш до аптеката и да си купиш лекарството, което рекламират по телевизията. Но ти можеш да си поставиш грешна диагноза. И болестта не изчезва точно защото не се лекуваш от правилното нещо.

Напълно възможно е да мислиш, че имаш гъбична, а всъщност инфекцията да е друга. Например, бактериална вагиноза. А това значи, че лечението трябва да е друго. Но за да поставиш правилна диагноза, трябва да отидеш на изследвания, да ти направят цитонамазка.

Друг проблем е използването на народни методи за самолечение. Например, маслото от чаено дърво е природен антисептик, знаеш. Но това, че в интернет препоръчват да се използва за (не смея да кажа) вагинални промивки, е просто варварство. Маслото можеш да го използваш само външно, върху кожата, а не на лигавицата на половите органи. При използването му за лечение на полови инфекции, то само ще предизвика по-силно раздразнение и дори парене.

Пази се.


Виж ощеНово в Cosmo