Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Инфекцията, която съсипва сексуалния ти живот

 

Оценка: (0/5)

 
 

Едва ли има жена на планетата, която да не е страдала от смущения в уринарния тракт (ИПП – инфекция на пикочните пътища), а повечето ще потвърдят, че тези инфекции са истински убиец на либидото. 

Инфекцията, която  съсипва сексуалния  ти живот

Дамите, които често имат този проблем, смятат, че всичко, което докосне мястото долу, може да предизвика инфекция – която да се пренесе към пикочния канал, предизвиквайки непрекъсната нужда от пишкане – което след това се оказва много болезнено. Пари те и имаш чувството, че урината ти е във форма на натрошени стъкла. Така че, да, не е точно секси ситуацията.

►►►Гинекологичните митове - разбити!

Досега докторите не можеха да намерят отговор на въпроса защо при някои жени една уринарна инфекция води до следваща, а при други бактерията ешерихия коли си съществува, без да нанася никакви поражения. Ново изследване е напът да разреши загадката. Оказва се, че бактерията G. vaginalis (Гарднерела Вагиналис), която предизвиква бактериалната вагиноза, може също така да бъде свързана и с ИПП. „Това е първото изследване, показващо специфичните причини за чести уринални инфекции“, казва един от авторите му Аманда Люис, доктор и асоцииран професор по молекулярна микробиология, акушерство и гинекология в Център за женски инфекциозни болести към Вашингтонския университет. Проучванията сочат, че бактериалната вагиноза при множество жени (която и много често не се знае, че я има, защото няма симптоми), може да се пренесе в пикочния мехур по време на секс. По този начин G. vaginalis уврежда повърхността на пикочния мехур, предизвиквайки някои неактивни ешерихия коли бактерии да се размножат и събудят. Всичко това води до…нова уринална инфекция.

Не можеш да се отървеш от усещането за парене? Консултирай се с твоя лекар дали нямаш бактериална вагиноза. „Проучванията ни предполагат, че тестването за бактериална вагиноза и лечението с антибиотици може да помогне на някои жени, които страдат при повтарящи се уринални инфекции”, казва Люис.

Инфекцията, която  съсипва сексуалния  ти живот

Намали риска

Звучи обнадеждаващо, но Люис предупреждава, че нейното заключение не е магическият ключ към всички повтарящи се уринални инфекции. Затова, докато проучванията не напреднат, вземи превантивни мерки. Пий много течности преди и след секс, за да можеш да се изпишкаш и изкараш по този начин бактерията от пикочния мехур, съветват уролозите. Можеш да взимаш и хранителни добавки с червена боровинка, както и витамин С, което ще направи пикочния ти мехур по-малко гостоприемен към бактериите, предизвикващи цистит.

Ако правиш всичко изброено, но симптомите и болката продължават по време на секс, говори с лекаря си за някакво друго решение на проблема. Може да ти предпише
антибиотик, който да приемаш в малки дози след секс, за да предот­вратиш развиването на бактериите.

►►►Сифилис: всичко, което трябва да знаеш

Спешни мерки или не?

Как да лекуваш ИПП

1. Когато има парене при пишкане или нуждата идва внезапно, опитай с пиене на много течности, за да помогнеш на бактериите да излязат. Вземи ибупрофен за болката, казва Алисия Дуек, доктор.

2. Ако симпто­мите не отминават 24 часа, появява се треска, забелязваш кръв в урината, се налага да предприемеш спешни мерки и да посетиш лекар, където ще ти направят тестове – а вероятно и ще ти изпишат антибиотици.

3. Ако имаш ИПП непрекъснато, спешна помощ няма да я спре като с магическа пръчка. Помоли за направление при специалист – уролог за изследване на урината. Такъв преглед ще даде по-подробна информация за инфекцията ти и ще може да ти изпишат лекарства за справяне с тази неприятна болка.


Виж ощеНово в Cosmo