Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Гинекологичните митове: разбити!

 

Оценка: (0/5)

 
 

Чувала ли си термина в медицината „комерсиална диагноза“? Тоест става въпрос за диагноза, която често не е свързана със сериозни заболявания, а е продиктувана от желанието на недобросъвестни лекари да натресат на пациента ненужно, ако може и скъпо лечение.

Гинекологичните митове: разбити!

Ако не можеш да правиш секс, но ти се иска, виж тези пози за секс, без секс - в галерията долу.

5 пози за секс (без секс)

►►►По-добре пропусни секса, ако в момента се бориш с това.

Дмитрий Лубин, акушер-гинеколог, кандидат на медицинските науки, автор на книгата Честен разговор с руски гинеколог, разказва за най-разпространените лъжливи диагнози и действително ли са толкова опасни, както твърдят някои специалисти.

Мит № 1: уреплазмата трябва да се лекува

В повечето случаи диагностика и лечение на уреплазма и микоплазма не са необходими: тези микроорганизми в норма могат да съществуват в половите пътища на мъжете и жените, без да предизвикат каквито и да е заболявания.

Мит № 2: ЧПВ (човешки папилома вирус) трябва да се лекува

Да се провежда медикаментозно лечение на вируса на папилома на човека, не е необходимо – с днешна дата не съществува нито един препарат, който да въздейства ефективно срещу този вирус.

Гинекологичните митове: разбити!

►►►Отговорите на въпросите за твоето сексуално здраве.

Мит № 3: имуностимулаторите способстват за лечението на много заболявания

За успешното лечение на гинекологични заболявания не са необходими имуностимулатори, интерферони, витамини, хепатопротектори, а също и средства за възстановяването на флората на червата и влагалището.

Мит № 4: ерозията на шийката на матката трябва да се лекува

Ерозията на шийката на матката трябва да се обгаря само в два случая:

  • • ако имаш повишени кървави отделяния след полов акт;

  • • ако жената има избитъчно количество бели отделяния без мирис.

Във всички останали случаи не се налага горене.

Гинекологичните митове: разбити!

Мит № 5: ендометриозните кисти на яйчниците трябва да се отстранят

Не всички ендометриозните кисти на яйчника изискват задължителна хирургична намеса: по отношение на малките кисти до 2 см е допустимо динамично наблюдение. В този случай бременността също е допустима и безопсна.

►►►Време е да се видиш с гинеколога си, ако забележиш тези симптоми. Те не са за пренебрегване.

Мит № 6: при сгъната матка е трудно да се забременее

Ъгълът на наклон на матката напред или назад не е нищо повече от норма и по никакъв начин не пречи на забременяването. За целта не са необходими особени пози.

Гинекологичните митове: разбити!

Мит № 7: кондиломите трябва да се махат

Малките кондиломи на вулвата и влагалището не налагат задължително отстраняване, ако не ти създават естетичен и физически дискомфорт, а за наличието им знае единствено лекарят. Те са безопасни и по правило минават сами в течение на 1,5-3 години след появата им.

Мит № 8: ако имаш миома, не можеш да забременееш

В повечето случаи миомата не е причина за безплодие, но може да повлияе на износването на бебето: не всички миомни възли задължително трябва да се отстраняват преди бременността. „Интересното“ положение с миомите на матката в редки случаи може да протича и без усложнения.

Гинекологичните митове: разбити!

Мит № 9: ако имаш миома, матката трябва да се махне

Много често миомата на матката може да се лекува без да се налага отстраняването на самата матка: съществува ефективен нехирургичен метод на лечение – емболизация на маточните артерии. В менопауза миома на матката не се лекува. Това не се отнася за случаите, в които тя започва да расте.


Виж ощеНово в Cosmo