Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Пих „Ескапел” и сега цикълът ми подрани, това проблем ли е?

 

Оценка: (0/5)

„Здравейте. Рядко ми се случва да правя секс без предпазно средство, но преди известно време все пак стана така. Пих „Ескапел”. След това нямах никакви нарушения на цикъла. Обикновено ми идва на 26-28 дни. Месец по-късно се появиха тъмночервени петна на 17-ия ден... Моля ви, кажете ми, какво да правя?” (Елена В., 20 г.)

Пих „Ескапел” и сега цикълът ми подрани, това проблем ли е?

Отговор на специалиста:
„Здравейте, Елена. След приема на хапчето за спешна контрацепция „Ескапел” е възможно да настъпят промени в менструалния цикъл. Обикновено се случва обратният вариант – цикълът закъснява. Тъмните петна, появили се от 2 до 5 дни след приема на „Ескапел”, могат да се отнесат към страничните ефекти. Ако има закъснение, то не би трябвало да бъде повече от 5 до 7 дни. Възможно е поява на цикъл ден-два по-рано. Възможно е промяната да не е свързана с приема на хапчето, а с промени във времето, в мястото (ако например сте отишли на ново място с друг климат и надморска височина), във физическото натоварване.

Наблюдавайте внимателно кръвотечението и силата му. Обикновено до месец-два би трябвало цикълът ви да се нормализира.

При по-дълги отклонения от нормалното ви състояние, задължително се консултирайте с лекаря си. Въпрос на индивидуална реакция на организма.”

 


Виж ощеНово в Cosmo