Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да бъде ли той с теб докато раждаш - за и против

 

Оценка: (0/5)

 
 

Мъжът в родилното: за и против. Не е лесно да решиш да раждаш в компанията на мъжа си по много причини.

Да бъде ли той с теб докато раждаш - за и против

Мъжът да присъства на раждането: аргументи "ЗА"

Според теб, най-добре е той да ти държи ръката докато ти раждаш!
Според теб, най-добре е той да ти държи ръката докато ти раждаш!

1. Много лекари смятат, че присъствието на мъжа намалява броя на усложненията. Първо, жената усеща моралната му подкрепа, мъжът ѝ помага да се успокои и намира нужните думи. И второ, мъжът може да помогне не само морално. Ако се е подготвил предварително, може да ти направи обезболяващ и отпускащ масаж.

2. Присъствието на мъжа гарантира доброто отношение на докторите. Често жените се сблъскват със строгостта на лекарите в болницата (може би понякога тя действително е необходима). Затова и факът, че до себе си имаш близък човек, успокоява и снема излишното напрежение. Той може да те защити, ако се случи нещо, а и да контролира процеса.

3.Още от първите минути се заражда привързаността към бебето. Някои психолози са на мнение, че ако бащата е присъствал в родилното, връзката му с бебето е по-силна.

4.Отношенията помежду ви ще станат още по-близки. След такова ярко преживяване вие с любимия ти ще се доверявате повече един на друг и ще се сближите максимално.

Раждане с мъжа до теб: аргументи "ПРОТИВ"

Примири се, че за някои мъже това, което се вижда на тази снимка не е най-забавната гледка!
Примири се, че за някои мъже това, което се вижда на тази снимка не е най-забавната гледка!

1. Процесът на раждането може да се забави. Не винаги мъжът е способен да те подкрепи по нужния начин. Понякога се случва обратното – той нервничи, ти също. И раждането става по-дълго, отколкото би могло да бъде. Затова предварително прецени възможните рискове и най-вече готовността на мъжа да дойде с теб в родилното.

2. Може да се провали сексуалния ви живот. Да, мъжът ти ще те види в най-непривлекателния ти вид, който може да съществува. Стресът, който мъжът ти ще изпита по време на раждането, може да е прекалено силен. Помисли добре: готова ли си да му разкриеш всички тайни, или все пак искаш да останеш завинаги привлекателна и леко тайнствена жена?

3. Ще се отдалечите един от друг. Малко по-нагоре написах, че ще се сближите. Но това не става при всички! Ако си накарала насила мъжа си да дойде с теб или той просто е прекалено чувствителен, резултатът въобще няма да е хубав. Той може да припадне, да започне да се чувства виновен и да те съжалява, от което връзката ви ще пострада.

"Партньорско раждане"

Отговори си на тези три въпроса, за да разбереш дали си заслужава да си организирате „партньорско раждане”:

Наистина ли мъжът ми иска да гледа как раждам?

Готов ли е за това психологически?

Присъствието му по време на раждането ще ме успокои ли, или ще започна да се изнервям още повече?

С кого да отида в родилното: с мъжа си, с мама или с дула

Ако мъжът ти не е привърженик на идеята за неговото присъствие на раждането, не се отчайвай. Има и други варианти. Например, можеш да поканиш да дойде с теб майка ти или добра приятелка (особено тази, която вече има деца, за да не плашиш излишно останалите). Те ще те подкрепят не по-малко, а и няма да се изнервят и паникьосат.

Днес съществуват и професионални помощнички в родилния дом – дули. Необходимо е да я избереш предварително, за да се запознаеш с нея и да обсъдите най-важните въпроси за теб. Дулата ще ти окаже не само психологическа помощ, но и ще ти даде полезни практически съвети.

 

 


Виж ощеНово в Cosmo