Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Cosmo наръчник по безопасен секс

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

За главозамайващ оргазъм се изисква пълна релаксация. Това значи, че стресът от липсата на предпазни мерки ти е повече от излишен. Не е нужно да забравяш за сексуалната си спонтанност, разбира се, но бъди достатъчно уверена в себе си, за да настояваш гаджето ти да постави презерватив. Не само удоволствието ще бъде огромно, забравяйки за тревогите около риска от нежелана бременност или полово предавани болести, а и задръжките ви ще изчезнат на-пъл-но!

За да накараш приятеля си да бъде по-въодушевен от мисълта да си постави кондом, Cosmo събра всички възможни размери, цветове и вкусове, които предлага пазарът, плюс няколко хитри стратегии да го превърнеш в свръхгорещо преживяване.

И така... следващия път, щом ти се наложи да се справиш с поставянето на презерватив, ще бъдеш достатъчно компетентна, за да го използваш като свое силно еротично оръжие.

„Техническо“ устройство на презерватива
Хубавите неща вървели в комплект от три части... Е, това се отнася и за презерватива.

Част 1: Пръстен
Функции: В отворения край на презерватива има по-твърд гумен пръстен, който предпазва от изхлузване.

Част 2: Връх
Функции: На срещуположния край на пръстена се намира връхчето на кондома, което действа като резервоарче при еякулация.

Част 3: Обвивка
Функции: Покрива ствола на еректиралия пенис.

50% от мъжете споделят, че кондомите, които използват, рядко са им точно по мярка.


 
Как умело да превърнеш безопасния секс в по-добрата алтернатива?
В един идеален еротичен свят гаджето ти вече щеше да е минало през аптеката и щеше да се е сдобило с кондоми, без да се налага да го подсещаш. Повечето мъже (както впрочем много добре знаем) обаче имат нужда от ле-е-екичко побутване. По този въпрос, без изобщо да се притесняваш - бъди директна! Освен това трябва да го информираш и какво печели от употребата на кондоми. Изиграй го: Обясни му, че искаш да бъдеш достатъчно освободена в леглото, за да си поиграеш с въображението му, но за да успееш да си в достатъчно добро разположение на духа, ще е добре да използвате презерватив.
Цялата предварителна подготовка е ясна, но какво да правиш, когато всичко се случва в разгара на момента... а и възбудата ви? Не се колебай, а просто направи презерватива част от любовната предигра. Открадни вниманието му, докато целуваш цялото му тяло и ръцете ти се движат на юг от кръста му. Докато стигнете момента, в който да вземете предпазни мерки, той вече ще е напълно еректирал и толкова не на себе си от възбуда, че дори за момент не би си помислил да се откаже от безопасния секс.
Едно съветче: Винаги имай в себе си опаковка презервативи, за да не чуеш извинение от типа: „Забравих да взема и... ъ-ъ-ъ... много е късно да ходим до аптеката“. 

Как да го поставиш секси?
С правилните движения си напълно способна да превърнеш поставянето на един обикновен кондом в супер разпалваща маневра.
За начало... увери се, че резервоарчето сочи нагоре, за да не поставиш кондома наобратно (ако се случи подобен инцидент, запази самообладание, изхвърли презерватива и постави нов).
След това започни да разгъваш кондома съвсем леко с по около половин сантиметър от върха към основата на пениса му като се опиташ да изгладиш всички въздушни мехурчета, които се мъчат да си проправят път. След като го поставиш, продължи с масажиране на тестисите и областта на перинеума. Може да добавиш 5-6 капки лубрикант на водна основа и няколко ловки еротични движения с ръката си, които мигновено ще прогонят от съзнанието му натрапчивата мисъл, че носи „гумичка“.

Материали за изработка
Презервативът се произвежда от три основни материала. Ето какво трябва да знаеш:

Латекс
+
Най-безопасният, най-достъпният и най-евтиният материал за изработка на презервативи.
 От 1 до 6% от хората проявяват алергия към латекс.

Полиуретан
+
По-тънки са от латексовите и стягат по-малко.
 Не са толкова широко разпространени. Според проучванията се оказва, че се късат и изхлузват по-лесно от латексовите (и все пак инцидентите са редки).

Естествена кожа (обикновено агнешка)
+ Кондомите с естествена мембрана предлагат по-голяма чувствителност от латексовите и полиуретановите.
– Едва ли ще успееш да ги намериш в границите на родината. Срещат се много рядко и един от най-големите им недостатъци е, че не предпазват от болести, предавани по полов път.

Най-горещите форми и повърхности
Избери си една от тези разновидности, с която да си доставиш максимално удоволствие.

Оребрени
Този вид презервативи стимулират нервните окончания по стените на вагината за по-голямо удоволствие. Някои жени обаче не усещат разлика.

Ултратънки
Колкото по-тънко е латексовото покритие, толкова по-силни усещания ще изпитате. Няма доказателства, че тези презервативи се късат по-лесно от обикновените при правилната им употреба.

Цветни, ароматизирани, овкусени
Чудесен начин да добавите игривост и да смъкнете част от напрежението, което пречи на свръхвълнуващите и горещи изживявания между чаршафите.


Палавите трикчета, които мъжете обожават... но повечето мацки дори не подозират
Използвай тези палави съветчета, за да го разгорещиш до крайна степен

Трикче: Създай му топла среда.
План на действие: Изненадай го с лубрикант със затоплящ ефект от вътрешната страна на връхчето на презерватива.
Защо ще ви хареса: Затоплящият ефект ще създаде адски секси и нови усещания и за двама ви.

Трикче: Постави съвсем малко лубрикант.
План на действие: Постави една капка лубрикант на водна основа във вътрешната страна на връхчето на кондома. Имай предвид, че лубрикантите на мазна основа причиняват разкъсване на латекса!
Защо ще ви хареса: Така ще увеличиш чувствителността му.

Трикче: Запази място за десерта.
План на действие: Ако искаш първо да му доставиш порция орално удоволствие, постави презерватив и го покрий с шоколад или бита сметана, за да избегнеш вкуса на гума.
Защо ще му хареса: Любовната предигра ще бъде доста по-приятна на вкус. Само се увери, че няма да пропуснете да подмените презерватива преди „основното ястие“, за да предотвратиш риска от инфекции.

Трикче: Допълнително нажежи страстите.
План на действие: Опитайте вибриращия пръстен, който се поставя около основата на пениса (и над презерватива).
Защо ще ви хареса: Вибрациите на пръстена увеличават многократно усещанията, когато миниатюрното бръмчащо устройство е стратегически поставено.

Внимание! Портфейлът му е враждебно настроен към гумичките.
Няма страшно да оставиш презерватив в джоба или портмонето си за няколко дни, но не ги забравяй там за по-дълго. Увери се, че гаджето ти също не ги помещава на подобно място за повече от няколко дни, защото прекалената горещина може да ги повреди. Кондомите трябва да се съхраняват на сухо място при стайна температура (например в нощното ти шкафче).
Не забравяй, че презервативите също имат срок на годност, така че внимавай за датата на изтичането му. Ако е изтекъл – на боклука!

Основни гафове с презерватив
Cosmo ти предлага няколко стратегии, за да предотвратиш няколко често срещани рискови ситуации.

Един от двама ви е алергичен към латекс.
Ако при един от двамата се появят сърбеж, раздразнение или парене, опитайте полиуретанови презервативи или такива от естествена кожа. Избягвайте презервативи, съдържащи спермициди, особено ноноксинол-9, който може да причини раздразнения дори без наличието на алергия.

Той еякулира прекалено рано.
Ако гаджето ти е по-скоро спринтьор на къси разстояния, отколкото маратонец, поставяйте презерватив още по време на любовната предигра. Опитайте със задържащ възбуждата лубрикант, който може да го остави в състезанието за по-дълго.

Презервативът се е скъсал или изхлузил.
Ако не се предпазваш с други контрацептивни методи, измий се добре и възможно най-скоро си насрочи гинекологичен преглед, за да си направиш няколко теста за сексуално трансмисивни инфекции.


Виж ощеНово в Cosmo