Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 мита за вагината, в които да спреш да вярваш

 

Оценка: (0/5)

 
 

Вагината не е тайнствена и непозната част само за мъжете.

8 мита за вагината, в които да спреш да вярваш

Много жени имате един тон съмнения за своите интимни части. От лошата миризма до идеята, че твоята лабия изглежда по един специфичен начин..има много неща, които не са истина и в които трябва да престанеш да вярваш.

12 ежедневни неща, които да правиш за щастлива вагина

МИТ 1: Твоята вагина по принцип си мирише лошо (това си е естествената й миризма).

Истината: Нормално е вагината ти да има лека миризма и тя може да варира в зависимост от месечния ти цикъл, дали си правила секс или се потиш много. Има различни причини за ненормалните вагинални миризми, като най-честата е бактериална вагиноза. Други причини са лоша хигиена, трихомониаза, инфекции, предавани по полов път или ако не си сменяла по-дълго време превръзката или тампона си. Ако влагалището наистина мирише лошо, най-добре си запиши час при гинеколога.

►►►ВИЖ ТУК: 7 неща, които променят вкуса на вагината!

МИТ 2: Вагината изглежда по един и същи начин през целия ти живот.

Истината: Както останалата част от тялото, твоята вагина и вулва се променя с годините. Преди пубертета тя е малка и стегната, малките срамни устни почти не се забелязват, а тъканта е розова и суха. По време на пубертета обаче започват да се появяват секрети и вагината да расте, също като останалата част от тялото ти.След това, когато започнеш да правиш секс редовно, също настъпват промени. След като хименът се разкъса, може да се види неравна тъкан от вътрешната страна на вагиналния отвор. Вълвата се променя много по време на бременността и след това. Не всичко е такова, каквото е било. Срамните устни могат да потъмнеят, кожата да се разтегне, влагалището може да бъде по-разширено, а перинеумът по-слаб.

МИТ 3: Твоите срамни устни трябва да изглеждат по определен начин.

Истината: Срамните устни са като носовете - те са в най-различна форма и размери и всички те са нормални (въпреки все по-разпространената лабиопластика). Все пак има няколко медицински сценария, при които операцията може да бъде оправдана. Когато малките срамни устни стават издължени, разширяват се и висят извън големите срамни устни, жените могат да имат дразнене или болка при полов акт. Но това все още не означава, че има само един правилен начин, по който трябва да изглеждат. 

Срамните устни са с различен размер и форма и това е абсолютно нормално.
Срамните устни са с различен размер и форма и това е абсолютно нормално.

МИТ 4: Промивката е единствения начин да почистиш влагалището си.

Истината: Това е точно обратното на истината. Промивката може да наруши флората и нормалното pH във влагалището, като по този анчин може да предизвиква дразнене и изгаряне. Измиването с нежен сапун е достатъчно, но ако се нуждаеш от по-дълбоко почистване, може да си вземеш вана (без пяна и добавки), така че, сериозно, не е нужно да си правиш промивки.

МИТ 5: Вагина е всичко, което виждаш там долу. 

Истината: Вагината е орган, който се намира вътре в таза. Вагиналният отвор започва от малките срамни устни навътре. А това, на което ти казваш вагина всъщност е вулвата - цялата площ, която обхваща пубисните участъци, клитора, уретрата, малките срамни устни и перинеума. Вагината е вътре!

►►►ВИЖ ТУК: 8 неща, които не знаеш за интимните си части!

МИТ 6: Ако имаш вагинално течение, най-вероятно нещо не е наред.

Истината: Това е напълно невярно! Съвсем нормално и здравословно е да имаш вагинални секрети. И в зависимост от времето на месечния ти цикъл, секретите могат да варират значително. По време на фертилния период, секретите са повече и имат действието на лубрикант, който помага на сперматозоидите в пътуването на север. В друг период от месеца, секретът може да бъде по-плътен и бял. "Ясната еластична слуз, наподобяваща суров яйчен белтък" и "млечно бялото течение" са напълно нормални. Ако обаче са изваро-подобни, жълти, сиво-селени, воднисти или в неестествено голямо количество, тогава отиди на лекар.

МИТ 7: Еякулацията е същото като да пикаеш.

Истината: Женската еякулация е съвсем различно нещо. От вагината излиза течност – на капки или на струйка – и много често това се приема за напикаване, защото усещането е същото, а и течността идва от същата посока – основата на пикочния канал. Там – около уретъра, са разположени парауретралните жлези, от които идва тази течност и които са в състояние да произведат тази течност за неочаквано кратко време. Тези парауретрални жлези представляват система от каналчета, отворени към уретъра, които са обградени от голямо количество нервни окончания. Това прави цялата тази област особено чувствителна при стимулация и при такава стимулация някои жени изпускат течност.

Досега най-голямото количество отделена течност при женска еякулация е половин литър!
Досега най-голямото количество отделена течност при женска еякулация е половин литър!

МИТ 8: Всяка жена може да достигне до оргазъм чрез вагинална стимулация. 

Истината: Повечето жени не са в тази категория. Те се нуждаят от клиторна стимулация и проникването във вагината не е достатъчно, за да свършиш (за съжаление).


Виж ощеНово в Cosmo