Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 шокиращи (небезопасни) методa за контрацепция

 

Оценка: (0/5)

 
 

Някои жени използват дезинфектанти като контрацепция, без да осъзнават вредните последици.

8 шокиращи (небезопасни) методa за контрацепция

В западния свят имаме късмета да разполагаме с набор от възможности за контрацепция. Всички  варианти са тествани от медицински специалисти и се считат за безопасни за употреба.

►►►10-те най-странни метода против забременяване

В други части на света, обаче, методите за контрацепция често се основават на митове или неточна информация и те всъщност могат да бъдат невероятно вредни за жените, които ги използват. Фондът на ООН за населението (UNFPA) проучи някои от шокиращите методи, които все още се използват от жените днес, включително ...

Ябълков оцет

8 шокиращи (небезопасни) методa за контрацепция

В Република Молдова е известно, че жените прилагат оцета вагинално след полов акт. Вярват, че киселинността на оцета ще убие сперматозоидите и в крайна сметка ще предотврати евентуална бременност. В действителност поставянето на ябълков оцет  може да доведе до влошаване на нормалната вагинална флора и да раздразни вагиналната слуз. И двата случая повишава риска от развитие на инфекции.

Сапунена вода

8 шокиращи (небезопасни) методa за контрацепция

В Мианмар все още е обичайно жените да измиват вагините си с вода и сапун след сексуален контакт. Предполага се, че сапуненият разтвор измива спермата от вагиналния канал, но това не е така. Освен че не е ефективен контрацептив, миенето вътрешно със сапун и вода може да промени вагиналната киселинност и да раздразни вагината, което повишава риска от инфекции, включително полово предавани инфекции, инфекции на пикочните пътища и други бактериални, вирусни и гъбични инфекции.

►►►Какво (наистина) мислят мъжете за контрацепцията

Дезинфектанти

Дезинфектанти се използват за измиване след секс в Шри Ланка. Много хора смятат, че способността на дезинфектанта да убива вредни микроорганизми и бактерии означава, че може да убие и сперматозоидите. Това, както се досещаш, изобщо не е възможно. Сперматозоидите, които се натрупват във влагалището, се прикрепват бързо към слуз, секретиран от шийката на матката, и след това те бързо преминават в шийката на матката. Прилагането на дезинфектанти в гениталната област може да предизвика дразнене на кожата, така че не е препоръчителна практика.

Coca Cola с аспирин

Една практика, използвана в Ангола през 90-те години на миналия век, и която днес все още е разпространена сред младите хора, е да се пие Coca Cola с два или повече аспирина след секс, за да се предотврати бременността.

Лимонени резени

8 шокиращи (небезопасни) методa за контрацепция

Както ябълковия оцет, така и лимоновите резени (заради своята киселинност)  са били прилагани в Република Молдова от жените във влагалището след секс. Смята се, че киселинността на лимона може да убие спермата и следователно да действа като контрацептив. Въпреки това, точно като оцета, киселината на лимона може да предизвика дразнене и да доведе до инфекции, затова не е препоръчително.

Куркума

8 шокиращи (небезопасни) методa за контрацепция

Въпреки че не е известно дали този метод на контрацепция все още се използва в съвременния свят, UNFPA съобщава, че някои жени през 70-те години в западната част на Непал са използвали куркума и вода за предотвратяване на бременност. Рано сутринта, в деня след секс, жените смесвали три супени лъжици куркума с вода и я изпивали. Въпреки че това не причинява някаква вреда, със сигурност не е ефективно средство за контрацепция.

►►►Избери правилната контрацепция за теб

Семена от манго

Използването на семена от манго като контрацепция е древна традиция в Йемен, която изглежда се е завърнала поради ограничения достъп до съвременни контрацептиви. Подобно на съвременното хапче за контрацепция, хората вярват, че приемането на семена от манго на месечна база служи като ефективна контрацепция до седем години. Този метод се смята за опасен, тъй като може да насърчи жените да имат необезопасен секс, вярвайки, че няма да забременеят.

Билки

Този метод е бил използван главно във Виетнам между 40-те и 70-те години, но се смята, че някои жени все още го използват и днес. В действителност, нерегулираните билкови лекарства могат да причинят бъбречна недостатъчност и увреждане на черния дроб, защото могат да съдържат токсични химикали или тежки метали или да реагират с други лекарства.


Виж ощеНово в Cosmo