Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 неща, които не знаеш за интимните си части

 

Оценка: (0/5)

 
 

Имайки предвид, че интимните части са част от телата на жените, повечето от тях знаят изненадващо малко за „екипировката“, която носят постоянно със себе си.

8 неща, които не знаеш за интимните си части

#ОпознайТялотоСи, окуражаваме те ние и те каним да разкриеш чудесата на пещерата Сезам или по-точно „вратите“ към вагината ти – лабиите.

1. Коректните анатомични термини.

Големи лабии или големи срамни устни се наричат labia majora, а малките – labia minora.

Промяната на интимната прическа през годините

2. Ако ембрионът се превърне в момче, а не момиче.

Тогава големите срамни устни ще станат скротум, а малките ще формират главичката на пениса. Казваме ти го, защото никога не се знае кога такава информация може да ти бъде полезна...

3. Няма два вида лабии, които да изглеждат еднакво.

Ако искаш доказателство, посети сайта The Great Wall of Vagina (съдържанието там е доста графично, така че виж сайта на свой риск). Но процедури от рода на лабиопластиката могат да намалят размера на срамните устни и набират доста популярност напоследък. Повечето жени решават да си направят лабиопластика, защото не харесват как изглеждат лабиите им или смятат, че те им причиняват физически дискомфорт.

►►► Виж тук всичко, което трябва да знаеш за лабиопластиката!

4. Докато някои жени по света разкрасяват външните си полови органи с пластична процедура, други нямат толкова голям избор.

Неприятна гледка - уред за изрязване на външните полови органи на жените.
Неприятна гледка - уред за изрязване на външните полови органи на жените.

Женското обрязване или по-точно наричано генитално осакатяване на жени е реален и изключително сериозен проблем. При него лабиите се премахват или се зашиват заедно, за да се попречи на жените да правят секс преди сватбата (или да имат каквото и да е сексуално желание). Това е безумно опасна процедура, невероятно травматична и с право осъждана от почти всички организации за човешките права.

5. Можеш да развиеш рак на вулвата.

Освен на вулвата, съществуват още 4 вида гинекологичен рак (на матката, яйчниците, влагалището и на шийката на матката). Ракът на вулвата не е много често срещан, напредва бавно и е по-разпространен при жени, които са станали сексуално активни много рано и са имали много партньори. Също така съществуват множество кожни проблеми, които могат да засегнат лабиите, като едно от най-често разпространените е лихен склерозус – бели петна по кожата на срамните устни.

►►► Виж тук 6 причини защо те сърби "там долу"!

6. С напредване на възрастта, напълно нормално е да забележиш и външните ти полови органи да се променят.

Най-голямото от тях е, че лабиите се смаляват, когато жената навлезе в менопаузата, заради намаляването на хормона естроген.

7. Лабиите се уголемяват по време на секс.

Плътни, червени и влажни листенца на роза - точно както твоите интимни части по време на секс.
Плътни, червени и влажни листенца на роза - точно както твоите интимни части по време на секс.

Когато си възбудена, големите и малки срамни устни се напълват с кръв и цялата вулва изглежда малко по-голяма от обикновено. Също така, цветът става тъмночервен.

8. Функцията на лабиите е да защитава.

Малките и големите срамни устни са „врати“ към влагалището, но също действат и като сигурен щит, който предпазва вътрешните полови органи и клитор от нашествието на бактерии.


Виж ощеНово в Cosmo