Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 уникални неща, които вагината ти прави

 

Оценка: (0/5)

 
 

Човек е толкова сложно устроено същество, че на учените тепърва им предстои да узнаят много за неговата природа. Човечеството отново и отново прави открития за себе си и ние цял живот ще научаваме нещо ново за тялото си.

7 уникални неща, които вагината ти прави

Възможно е основното в женската ти същност да те удиви с още нещо. Мислиш, че знаеш абсолютно всичко за организма си? Провери.

Виж седемте неща за своята вагина, които не си предполагала, че тя може да прави сама!
Виж седемте неща за своята вагина, които не си предполагала, че тя може да прави сама!

Може да спаси живот

В днешно време се провеждат клинични тестове за безопасност на стволови клетки за лечение на пациенти със застойна сърдечна недостатъчност. Тези стволови клетки се извличат – внимавай да не паднеш! – от менструалната кръв. Отглеждат се, за да генерират различни типове клетки в организма.

В дадения случай стволовите клетки се превръщат в мускулните клетки на сърцето. До сега това са експериментални изследвания, а не обичайна процедура, но ако имат успех, може да помогнат на много пациенти.

Има свойството да се самопочиства

Именно и с това се обясняват прозрачните или белите секрети. Напълно нормално е: по този начин се измиват бактериите и старите клетки, за да се предотврати попадането на всякакви патогени в матката.

Точно по тази причина не бива да използваш тоалетен сапун за почистване на интимните си части. Довери се само на специално предназначен за там сапун (евентуално можеш да използваш и детски шампоан). Другите почистващи средства ще нарушат pH баланса. И никакви промивки!

Секс и бременност: факти, които не знаеш

Виж какво трябва да знаеш за секса, докато си бременна. Със сигурност има неща, които никой не ти е казал до сега!
Виж какво трябва да знаеш за секса, докато си бременна. Със сигурност има неща, които никой не ти е казал до сега!

Може да променя цвета си

Както е известно, тези органи са с различни форми и размери благодарение на генетиката. Оказва се обаче, че освен това могат и да сменят цвета си. По време на сексуална възбуда или бременност настъпва прилив на кръв и цвета на външните полови органи се променя: става по-дълбок, по-тъмен.

При настъпването на менопауза, загубата на естроген може също да предизвика промяна в цвета: лигавицата става по-светла и придобива по-блед оттенък от преди. Това е удивително, но нормално свойство, няма за какво да се притесняваш.

Може да стане по-силна

И не само с помощта на упражненията на Кегел (които подобряват качеството на оргазма).
И не само с помощта на упражненията на Кегел (които подобряват качеството на оргазма).

 Работата е в тазовото дъно. Приблизително една от три жени страда от дисфункция на мускулите на тазовото дъно, което води до проблеми с контролирането на пикочния мехур, изтичането на урина и болки. И този проблем не се среща само при възрастните и раждалите жени. Случва се и на пациентки на всяка възраст, включително и на млади, нераждали момичета.

Добрата новина е че се лекува. Докторите потвърждават, че упражненията за мускулите на тазовото дъно успешно помагат да се решат проблемите с контролирането на пикочния мехур. Можеш да ги правиш и сама вкъщи.

Освен това при тези приблеми е полезно да намалиш приема на кофеин, да не пиеш прекалено много вода (специалистите съветват жените да пият девет чаши на ден). Даже е добре да тренираш пикочния си мехур – прави по-големи паузи между посещенията на тоалетната (макар че не е желателно да се престараваш и да стигаш до спукване на пикочния мехур).

Препоръчително е времето между две посещения на тоалетната да е около три часа (при положение, че изпиваш не повече от желателните девет чаши).

Бодиарт идеи за бременни

Способна е да стане капан за пениса

Това рядко явление се нарича penis captivus, което означава „пленяване на члена”. По време на полов акт тазовите мускули на влагалището стискат пениса по-силно от обикновено и става трудно да излезе от там. Казват, че виновник за това е вакуумът, който се създава във влагалището. На запад лекарите съветват „да лежиш, да не мърдаш и да звъниш на 911”. Нашите – да вкараш пръст в ануса на партньорката си и леко да изтеглиш надолу, за да осигуриш въздушен поток. Вакуумът ще се наруши и капанът ще се отвори.

Способна е на множество вида оргазми

Клиторен, вагинален, шиен, смесен и така нататък – в зависимост от зоните, които са стимулирани. И върхът на насладата е множественият оргазъм, който се случва, когато жената малко се отпусне след първия, но не напълно. И след това следва нов прилив, и нов...

Може и да си притежателка на две вагини

Да, това се случва много рядко, но все пак някои момичета се раждат с двойна матка и влагалище, разделени в две отделни кухини. При това момичетата имат, както би трябвало, две фалопиеви тръби и два яйчника. Коварното при тази особеност е че матките могат да бъдат в противофаза, и на бедното момиче ще му се наложи да търпи цикъл по два пъти в месеца. Даже вече бременна, тази жена може след няколко дена, седмици или месеца да забременее с втори плод.


Виж ощеНово в Cosmo