Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 причини, заради които не получаваш оргазъм

 

Оценка: (4/5)

 
 

Сексът е добър, а ти не успяваш да свършиш?

7 причини, заради които не получаваш оргазъм

Има няколко причини за това...

Женският оргазъм е доста по-сложен от мъжкия, но всъщност само 10% от жените по света са физически неспособни да го изпитат. Затова, ако не ти се получава, виж дали някоя от тези причини не ти пречи. 

Не му казваш какво точно искаш
Само 15-20% от жените изпитват оргазъм, без да се стимулира клитора им. Мъжете обаче, гледайки как порноактрисите получават оргазъм с лекота, си мислят, че сексът е просто нещо и партньорката им няма как да не бъде задоволена. „Днес хората смятат, че сексът е като да отидеш на лекар – нещо от рода на „не знам какво става, но ти би трябвало да можеш да направиш нещо”, казва д-р Гари Ууд, клиничен психолог. Комуникацията е много важна, но недей да му правиш екселска таблица по случая. Просто го насочвай, ако трябва, вземи ръката му, и я сложи на правилното място.

7 причини, заради които не получаваш оргазъм

Нямаш представа какво ти харесва
Ако не знаеш какво те води до оргазъм, няма как да го получиш. „Мастурбацията е добър вариант да изследваш себе си, и после да насочваш партньора си натам”, съветва д-р Хелън Найтингейл, поведенчески психолог. Ако трябва, гугълни някои техники, прочети книга за секса, гледай порно или фантазирай за нещо, което те възбужда. Бъди готова да споделяш с партньора си до къде си стигнала, изключи телефона си, и се отдай изцяло на удоволствието.

Прекалено много го мислиш
Ако непрекъснато мислиш дали сега ще получиш оргазъм, или не, тялото ти ще е под стрес, и ще получава сигнали, от които ще се панираш още повече. „Когато тялото ти се бори с паниката, дишането ти е по-плитко, мускулите ти са напрегнати, и оргазмът няма да дойде”, казва д-р Ууд. Трябва да се отпуснеш, да спреш да мислиш за каквото и да е, и да се отдадеш на удоволствието от секса. Недей да се стремиш към оргазъм на всяка цена! Жената има нужда от средно 20 минути любовна игра (емоционална и физическа) + 20 минути секс с клиторна стимулация, за да стигне до оргазъм. Така че... не си странна, просто може би си по-напрегната, отколкото е необходимо.

Има напрежение между чаршафите
Ако и твоят партньор непрекъснато те пита близо ли си до оргазъм, и кога ще свършиш, напрежението ще става все по-голямо. „Двойката трябва да се наслади на секса, а не да го планира като военна операция, очакваща голямата победа”, казва д-р Ууд. Д-р Найтингейл пък съветва по-напрегнатите двойки да опитат тантрически секс (Тантра означава задълбочаване на интимността и увеличаване на удоволствието, така че да извлечете най-доброто от сексуалния си живот), което ще доведе до тотално отпускане, без притеснения как точно ще свърши всичко.

Не се чувстваш секси
„Ако имаш ниско самочувствие, и все се тревожиш как изглеждаш в тази или онази поза, или пък имаш някакви проблеми в живота си, няма да ти се получи”, казва д-р Найтингейл. В такива случаи, не имитирай оргазъм – обикновено жените правят така, за да се преструват на много секси и възбудени. Ако обаче не се чувстваш добре в леглото, потърси проблема извън него. 75% от удовослтвието е в главата, 25% е физическо. Запитай се защо не се чувстваш секси, защо не се харесваш, и ако намериш причината – опитай да я отстраниш. Ако пък партньорът ти те кара да се чувстваш зле и нехаресвана, защо още си с него?

Той не е за теб
Ако имате проблеми във връзката, стигането до оргазъм няма да е лесна работа. „Може би не трябва да спиш с него. Самоцелният секс рядко води до оргазъм”, казва д-р Найтингейл. Всичко се свежда до нивото на интимност между партньорите. Ако няма добра връзка, оргазмите също няма да ги има. Важно е да си отпусната, с освободено съзнание, и ако не се чувстваш комфортно с човека до теб, няма как да стигнеш до края.

Взимаш антидепресанти
Тези малки хапчета може би влияят положително на тревожността и депресията ти, но също така ще оставят оргазмите ти само в спомените ти. Ако въобще успееш да стигнеш до оргазъм, то ще ти трябва много повече време за това от обикновено. Извикай секс-играчките на помощ – колкото повече мастурбираш, толкова по-вероятно е да стигнеш до края. „Депресията намалява сексуалното желание на всеки човек, но не е невъзможно да получиш оргазъм” – казва д-р Уудс, и добавя – „Просто ще ти трябва повече търпение, и отдаване на удоволствието от мастурбацията, никакво фокусиране върху това ще получиш ли оргазъм, няма ли”.


 


Виж ощеНово в Cosmo