Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 мита за противозачатъчните

Cosmo
 

Оценка: (4/5)

Колебаеш се дали да взимаш противозачатъчни? Ето няколко често срещани заблуди, свързани с тях

ОТ ХАПЧЕТАТА СЕ ПЪЛНЕЕ – съвременните противозачатъчни не дават този страничен ефект. Дори някои от тях съдържат малки дози диуретични вещества (такива, които те карат да изхвърляш задържаната вода в тялото ти).

МОЖЕШ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕШ, ДОРИ И ДА СИ НА ХАПЧЕТА – ефективността на метода е над 99%. За да работи обаче, трябва да взимаш противозачатъчните точно както ти е предписано от гинеколога.

ТРЯБВА ДА СИ ВЗИМАШ “ПОЧИВКА” НА ВСЕКИ ДЕВЕТ МЕСЕЦА – Няма медицинска причина да спираш хапчетата, а и тази “почивка” може да доведе до нежелана бременност.

ОТ ХАПЧЕТАТА МОЖЕШ ДА СЕ ОКОСМИШ ПРЕКАЛЕНО – тази заблуда е останала, защото в миналото противозачатъчните наистина съдържали хормони, които водели до по-силно окосмяване. В последните десетилетия обаче фармацевтичните компании създадоха продукти, които нямат такъва страниичен ефект.

ХАПЧЕТАТА ПРИЧИНЯВАТ СЪРДЕЧНИ ПРОБЛЕМИ – Не, няма вероятност да причинят сърдечни проблеми, ако не пушиш прекалено много.

ХАПЧЕТАТА МОГАТ ДА УВРЕДЯТ БЪДЕЩОТО ТИ ДЕТЕ – не е така, дори и ако забременееш, докато взимаш нередовно хапчетата си.

АКО СИ ВЗИМАЛА ХАПЧЕТА Е ТРУДНО ДА ЗАЧЕНЕШ – според гинеколозите оралните контрацептиви запазват яйчниците, а не ги увреждат. Доказано е, че след взимане на хапчета бремеността настъпва много по-лесно.


Виж ощеНово в Cosmo