Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

7 хубави неща, които можеш да направиш за вагината си

 

Оценка: (0/5)

 
 

Да обичаш себе си не означава само да седиш пред огледалото и да питаш: „Коя е най-красива на земята?”.

7 хубави неща, които можеш да направиш за вагината си

Това означава да се грижиш за здравето си и да се отнасяш с уважение към собственото си тяло и всички негови части. 

1. Забрави за вагиналните промивки!

Достатъчно е обикновеното измиване. Влагалището отвътре е чисто благодарение на полезната му микрофлора. Най-ужасното, което ми се е налагало да слушам за женските измишльотини в областта на хигиената, е навикът на някой момичета да си правят промивки със слаб разтвор на калиев перманганат. Нима е възможно толкова да мразиш собственото си тяло? Това убива всички полезни бактерии и прокарва път за болестотворните им врагове.

2. Прави само безопасен секс.

Използвай презервативи. Освен че болестите, предавани по полов път, сами по себе си са доста неприятно нещо и нанасят удар по организма, има и друго. Някои от тях – като например папилома вирусът, могат да причинят и по-сериозни проблеми. Такива като рак.

Когато вагина ти се държи ужасно странно

Твоето съкровище се държи малко откачено... или проявява странни симптоми. Не се паникьосвай – нашата информация ще ти помогне да разкодираш какво не е наред с нея.
Твоето съкровище се държи малко откачено... или проявява странни симптоми. Не се паникьосвай – нашата информация ще ти помогне да разкодираш какво не е наред с нея.

3. Използвай лубрикант, ако чувстваш сухота.

И не само заради това, че сексът става неприятен и болезнен, ако вагината не е достатъчно влажна. Покрай неприятните усещания ти рискуваш да получиш раничка на лигавицата, което улеснява пътя на инфекциите. Помни, че лубрикантът трябва да е на водна основа, ако ползвате презервативи.

4. Носи памучно бельо или бельо с памучно дъно.

Памукът абсорбира влагата, затова и вредните микроби, които мечтаят да ти навлекат неприятности, не се чувстват толкова уютно в него.

7 хубави неща, които можеш да направиш за вагината си

5. Не използвай обикновен сапун за интимната си хигиена.

Той изсушава кожата и лигавицата и ликвидира полезната микрофлора. Може да минеш само с топла вода или да използваш специални интимни средства.

6. Настоявай да смените презерватива, ако минавате от анален към вагинален секс.

Микрофлората на влагалището няма да се справи с бактериите, пренесени от съседния вход.

Интимна украса за твоята малка приятелка

Вероятно знаеш, че кожата "там долу" е много по-деликатна от тази на скалп и е добре да  обмисляш нещата много по-внимателно, преди да се подлагаш на всякакви интимни  процедури за „разкрасяване“.
Вероятно знаеш, че кожата "там долу" е много по-деликатна от тази на скалп и е добре да обмисляш нещата много по-внимателно, преди да се подлагаш на всякакви интимни процедури за „разкрасяване“.

7. Дори и на здравите жени се препоръчва поне веднъж годишно да посещават гинеколога за профилактичен преглед.

Понякога по време на консултацията лекарите се чудят защо си дошла като нямаш оплаквания. По-добре да се изненадват, отколкото да пропуснеш ранния стадии на някой много неприятен здравословен проблем.

 


Виж ощеНово в Cosmo