Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

6 секс проблема, които да обсъдиш с него

 

Оценка: (0/5)

 
 

Не търсим извинение за лошия секс, но преди да кажеш за някой, че е зле в леглото, е добре да знаеш, че някои проблеми се срещат по-често, отколкото си мислиш.

6 секс проблема, които да обсъдиш с него

Експертите разкриват шестте чести проблема в секса, които са нормални.

Проблеми с ерекцията

Сексолозите казват, че проблемите с ерекцията са едни от най-често срещаните. Те съветват да се фокусирате върху удоволствието, вместо върху задължителното стигане до оргазъм. Използвайте това, с което разполагате да подобрите сексуалния си живот, вместо да го максимизирате. Например – използвайте пръстите си.

Понякога проблемите с ерекцията са причинени от стрес и притеснения. Може да се случи в началото на връзката, но не само. Мъжете понякога не могат да контролират ерекцията си и това предизвиква проблеми. Едно от решенията е да не се фокусирате върху нея чак толкова, за да свалите напрежението. Мъже, които постоянно се сблъскват с този проблем, е най-добре да потърсят съвет от специалист.

Разминаващо се либидо

Експерти по секса и отношенията казват, че двойките често имат различно либидо – единият иска повече секс от другия. Опитите за интимност и честото им отхвърляне могат да подкопаят самоувереността и по-активният партньор да се отдръпне. Когато другият не е в настроение, може да възприеме секса като досада и натиск и да избягва всякакви интимности. Решението е да си говорите за това и да се изслушвате.

Експертите казват, че либидото е на приливи и отливи в различни етапи от живота и разминаването между партньорите е изключително често срещано. Жените често губят интерес към секса, когато станат майки. Това затормозява татковците и те просто седят и чакат желанието да се върне.

Няма оргазъм

Почти всяка жена е усещала натиска да получи оргазъм и изчезването на забавлението от акта. Номерът е да не мислиш за това. Статистиката показва, че 70% от жените имат нужда от допълнителна стимулация, за да стигнат до оргазъм.

Не превръщайте оргазма в цел номер едно – той е само част от секса. Има много други приятни усещания по време на секс и големият финал е само част от тях.

Болка по време на секс

Гинеколозите казват, че болката по време на секс, наречена диспарения, става все по-често срещано оплакване при жените. Диспаренията най-често е причинена от спазми в тазовите мускули и може да се лекува чрез специална физиотерапия и упражнения.

Друга причина може да е неправилна техника, която може да бъде поправена от специалист. Отдавайте се и на повече форплей – колкото по-възбудена си, толкова повече вагината ти ще се удължи и разшири.

Притеснение от представянето

Специалистите казват, че притеснението от представянето може би е в основата на повечето сексуални проблеми – преждевременна еякулация, проблеми с оргазма и ерекцията. Притеснението, че няма време, прекалено многото мислене по въпроса и недостатъчното спокойствие в собствената кожа могат да причинят всичко това. Важното е да се успокоите и да не влагате прекалено много мисли в това, което правите или ще правите.

Срам

Срамът от секса е удивително често срещан. Може да е причинен от религиозно възпитание, травми от детството или предишни излагации.

Удоволствието от секса се постига чрез разговори, взаимно доверие и любов. Жените не трябва да се притесняват да кажат какво искат и какво им е приятно.

Душевните травми са много по-трудни за превъзмогване от физическите.


Виж ощеНово в Cosmo