Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 причини за провал в контрацепцията

Cosmo
 

Оценка: (0/5)

Ето защо понякога най-неочаквано щъркелът носи... бебе.


5 причини за провал в контрацепцията


Не си прочела внимателно.
Ако взимаш хапчета, те трябва да се поглъщат всеки ден в един и същи час. В случай че сте на презервативи, виж кога изтича срокът им на годност.

Непоследователна си.
Контрацептивите трябва да бъдат взимани редовно и според инструкциите, за да бъдат максимално ефективни (но не забравяй, че най-сигурният начин за избягване на бременност си остава неправенето на секс). Когато забравиш да поемеш дори едно хапче, рискът да забременееш се увеличава с всеки час.

Скъсан презерватив.
Класически проблем, който идва от това, че дори при тестове 2-5% от кондомите се късат. Но обикновено това се случва заради неправилна употреба, като най-срещаните причини за скъсване са ноктите и бижутата.

Поемане на някои лекарства.
Когато ти предписват лекарства, прочети упътването, за да разбереш дали не снижават действието на контрацептивите ти, както правят някои антибиотици.

Вярването, че не можеш да забременееш, докато си в цикъл.
Решението да си спестите презерватива, защото си с менструация, може да ти струва доста главоболия и дори едно бебе. Защото е доказано, че в червените дни може също да забременееш.

Чудиш се дали течението, което имаш е ОК?
Когато вагината е здрава, тя се самопрочиства, а течността, която се отделя, я предпазва от инфекции. В идеалния вариант течението няма никакъв мирис, безцветно е и се изсушава на бельото ти. То би могло да се промени около менструалния ти цикъл, овулацията, както и под въздействие на стрес и понякога при определени диети, но ако всичко е наред, скоро отново ще стане същото. Някои симптоми може да ти подскажат, че нещата са се объркали: промени в цвета, количеството или структурата; сърбежи и парене; ненормално кръвотечение.


Виж ощеНово в Cosmo