Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

5 невероятни факта за интимното окосмяване

 

Оценка: (0/5)

 
 

Смята се, че традицията да се бръсне пубиса се е появила в древен Египет, а гърците и римляните са я продължили с удоволствие.

5 невероятни факта за интимното окосмяване

Може да се спори за естетическата страна на въпроса, но има поне пет интересни функции на пубисните косми, за които не би могла да знаеш.

Срамните косми са били обект на колекциониране

Много преди да се появят еротичните фотосесии, хората били принудени да си правят алтернативни сувенири.

Например, във Викторианска Англия, любовниците са си разменяли кичури ( както вече се досещаш, не от главата). Съхранявали ги в красиви, специално изработени кутийки. Някои мъже, дори ги вплитали в шапките си, като талисман за мъжка сила. Да, абсолютно невероятно!

От пубисните косми се правят перуки

В далечната 1600г., заради разпространението на срамни въшки, на много проститутки се е наложило да обръснат интимните си косми.
В далечната 1600г., заради разпространението на срамни въшки, на много проститутки се е наложило да обръснат интимните си косми.

Въпреки това, без никакво окосмение в бикини зоната не можело. По някаква причина това се считало за секси и поради тази причина на жените и била необходима алтернатива. Изработвали срамните перуки от кожа, плат и мъх, понякога дори от кожа на бобър. Трудно е да си представиш, но се оказва, че този вид перуки се използва и до днес в киното.

Срамните косми абсорбират миризми

Има много теории за това защо имаме косми на пубиса, а в една от тях се казва, че те съществуват, за да абсорбират миризми. По-специално, те могат да абсорбират феромони, гарантиращи, че вашата интимна зона ще мирише по-привлекателно за потенциални партньори.

На лице е скала за измерването на интимната прическа

В действителност, има официален инструмент за измерване на срамното окосмение.
В действителност, има официален инструмент за измерване на срамното окосмение.

Tanner скалата, разработена през 1969 г., описва половото съзряване на подрастващите, въз основа на наблюдения на промените в първичните и вторичните полови белези, като например пубиса. В зависимост от вида на окосмението и зоната на разпределение, скалата има пет етапа.

С възрастта те започват да падат

В напредналата възраст, честно казано, много малко са положителни аспекти, но един от тях е, че срамното окосмение става по-тънко и дори може да падне напълно. Това се дължи на различни хормонални промени, които се случват в напреднала възраст и се среща при около една трета от жените.

Интимна украса за твоята малка приятелка!

Вероятно знаеш, че кожата "там долу" е много по-деликатна от тази на скалп и е добре да  обмисляш нещата много по-внимателно, преди да се подлагаш на всякакви интимни  процедури за „разкрасяване“.
Вероятно знаеш, че кожата "там долу" е много по-деликатна от тази на скалп и е добре да обмисляш нещата много по-внимателно, преди да се подлагаш на всякакви интимни процедури за „разкрасяване“.

 


Виж ощеНово в Cosmo